It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Când tocești grilele

Adăugat de T.C.
Raportează ca șters! 65

Oameni cărora le lipsesc cunoștințe elementare de legislație rutieră. Sper din tot sufletul în următoarea intersecție să-l pocnească pe instructorul și/sau pe examinatorul care le-a pus permisul în buzunar.

18 comentarii

 1. Legislatia ca legislatia, nu ar trebui sa aiba carnet astia. Dar nu au nici minte, nici pic de logica. Trebuiau sa se nasca amoebe, organisme unicelulare, nu oameni, undeva Universul a gresit.

 2. deci in cluj se merge ca si in bucuresti…

 3. T.C. 0:16, 0:36 Reactia e perfect justificata. Prostalaii au acolo un „STOP” clar, dar trec pe langa el ca si cand n-ar exista … ziua sau noaptea.
  1:57-2:25 De-acolo se iese putin mai greu in stanga. Sa zicem ca mai lasi pe unul din amabilitate, dar nici chiar asa. 3:34 Vad c-a disparut indicatorul de prioritate, dar au fost atenti sa pastreze macar panoul aditional 😆
  +

  • Indicatorul acela mereu dispare … nu știu de ce.
   Cert este că acela de cedează e acolo, se vede pe filmare.
   Ieri au refăcut marcajele … situația este clară, pentru cine este interesat de acest aspect.

 4. T.C.: Ce ai rezolvat cu claxonul de la 2:50? A 4-a masina in coloana se gaseste sa claxoneze…

 5. Ochiul Nevazut

  La 1.34 de ce ar trebui acordata prioritate de dreapta?
  Tu ai CEDEAZA, autobuzul are STOP. La el implica oprire, la tine nu.
  Strict la aceasta faza … mai uita-te pe grile
  pentru celelalte +

  • Smartmedia

   Si eu judec ca tine dar fac ca ei … 🙂 … adica nu stiu de ce, nu-mi explic, dar si pt. mine STOP inseamna trec toti ceilalti, tot traficul, eu trec cind e liber si safe ! … dar, de ceva vreme NU ESTE ASA. Se considera ca, din pct. de vedere al PRIORITATII de trecere, ambele semne de circulatie („cedeaza” si „stop”) sunt semne care indica PIERDEREA prioritatii. (acum ai putea sa interpretezi ca unul „pierde” mai mult/puin ca celalat si efectiv sa nu vrei sa pui egal intre cele 2 … eu cel putin refuz sa dau aceeasi insemnatate la doua indicatoare diferite … 🙂 … creierul meu se opune … dar ma conformez). Ideea este ca in fata traficului si cel care intalneste Stop si cel care intalneste Cedeaza … PIERD prioritatea. Deci din pct. de vedere al traficului rutier, sunt egali. Si atunci ce se aplica ?, pai daca fix in situatia asta, indicatoarele nu ne mai ajuta sa ne diferentiem rangul … ramine prioritatea de dreapta … :-). Uite aici: http://www.scoalarutiera.ro/intrebari-posibile-drpciv-categoria-b/502/care-dintre-conducatorii-de-vehicule-ce-se-apropie-simultan-de-o-intersectie-are-prioritate-de-trecere-in-situatia-in-care-unul-intalneste-indicatorul-oprire-iar-celalalt-indicatorul-cedeaza-trecerea

  • Aparent nici grilele nu se mai tocesc ….
   Vai de noi.

  • @Ochiul Nevazut
   Pentru ca… prioritate de dreapta. Ambele indicatoare sunt egale ca semnificatie (pierdere a prioritatii).

  • De cand e lumea, semnele de cedeaza si stop au acelasi rang. La ambele pierzi prioritatea. La unul te poti asigura din mers, la celalalt trebuie sa te opresti.
   In acest caz, cand se intalnesc doua masini, in situatie de indicatoare de acelasi rang, se acorda prioritate de dreapta.
   Te rog studiaza legislatia. Daca vei lovi pe cineva acolo, tu venind tot de unde vine cel care a filmat, vei ajunge la politie si vei fi declarat 100% vinovat.

  • Ochiul Nevazut

   LOGIC
   daca tot trebuie sa acord prioritate de dreapta, ce sens mai au indicatoarele? (exceptand cazul in care autoritatea care le-a montat are un interes aparte… nu intru in detalii). Au montat 2 indicatoare care se anuleaza reciproc.
   LUMINATI-MA
   STOP & CEDEAZA TRECEREA … care este prioritar?
   Ambele pierd prioritatea
   De ce nu 2 indicatoare STOP (sau 2 indicatoare CEDEAZA) in cazul de fata, la ambele directii?

  • @ochiul nevăzut
   „In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta numai in cazul in care doua vehicule urmeaza sa se intalneasca, fiecare intrand in intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator avand aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii.”
   Așadar, Cedează și Stop fiind egale sub aspectul pierderii priorității, între ele de aplica prioritatea de dreapta ( la fel cum s-ar fi aplicat și dacă ambii ar fi avut indicator Drum cu prioritate). Indicatoarele nu se anulează reciproc si nici nu puteau lipsi, fiind vorba de o intersecție dirijată, unde drumul prioritar este
   cel care se observa in stânga imaginii. Diferența este că indicatorul Stop se instalează în intersecții cu vizibilitate redusa, de unde derivă și obligația de a opri.
   Sper că am fost suficient de clar în explicații.

 6. Poti merge sa culegi faze si de pe fabricii de zahar acum cu noua modificare:)
  E cu mare plus

 7. @TC
  Se pare ca ordinea de trecere prin intersectii si prioritatea sunt probleme generale, nu numai in Cluj. Doar ieri am intalnit un destept care avea Cedeaza, dar avea pretentia sa ii acord eu prioritate (drumul prioritar de pe care veneam eu isi schimba directia spre dreapta, iar eu mergeam inainte). Cam acesta este nivelul, din pacate.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!