Când îți trece „amiabila” pe la ureche!

Adăugat de radumanea1
Raportează ca șters! 45

Ce poate iesi dintr-o depasire prin dreapta! De data asta au scapat, dar maine…??

Fara sunet.

Ce mai caută lumea:
 • desen pe amiabila

15 comentarii

 1. Care depășire? E devansare.

  • Mi se pare ca intruneste cam toate conditiile unei depasiri, doar ca este facuta dupa manualele din Anglia.

  • Yeap depasire. Citeste in dex ce e aia o devansare 🙂 daca vrei pentru tine fac un efort si iti desenez.

  • Este diferenta intre depasire si devansare. Conform Codului Rutier aia este o depasire. Ca ala schimba banda fara sa se asigure e alta mncare de peste…

 2. Ionut1984@ Ai talent la desen? Depășire/devansare, vinovat era cel cu Golful pt că nu s-a asigurat la schimbarea benzii. Nu se pune că cel cu duba se grăbea să prindă un loc mai bun în coloană…

  • Ionut1984 a vrut sa dea dovada de inteligenta si nu prea reușește din pacate pentru ca in DEX devansare = depasire. Chiar as fi curios daca se cearta cu politistul cu DEX-ul in mana si nu cu legislatia rutiera care-i explica adevaratul sens al depasirii sau al devansarii. Ce sa-i faci? Asa e tara asta, toti se cred destepti.

  • @Niels: cam de ce crezi tu ca este interzisa explicit in codul rutier depasirea prin dreapta, insa „devansarea” este permisa?

   Lasand deoparte asta, s-au intalnit doi idioti: unul care circula pe b2 fara motiv si nu se asigura temeinic cand schimba banda, si celalalt care depaseste ilegal prin dreapta ca sa castige o lungime de masina la coada la semafor.

  • @alexnbc: din cate stiu eu, termenul de „devansare” nu mai exista in codul rutier. Deci exista NUMAI in DEX. Daca nu ma insel, in legislatia actuala se precizeaza doar faptul ca nu este considerata depasire faptul ca un vehicul circula pe alta banda, cu viteza superioara, dar aceasta manevra/actiune nu mai apare ca „devansare”.

  • @DriveTM fals, sotia mea invata pentru permis si are la teste: „Este corectă manevra de devansare pe autostradă a unui autovehicul pe banda dreaptă a acestuia?” si ii este explicata diferenta intre depasire si devansare.

  • alexnbc …în chestionare! Dar in Codul Rutier nu apare termenul de devansare.

  • Pfff pug cred ca esti de pe alta planeta, mai sus chiar tu zici ca „este diferenta intre depasire si devansare”, eu iti zic ca in Codul Rutier ti se spune care e diferenta intre ele ca altfel n-ai avea de unde sa stii nici tu iar altul fumeaza ceva si zice ca trebuie sa te duci la DEX ca sa aflii ce inseamna, iar in DEX surpriza devansare = depasire. Sunt singurul care mai gandeste pe aici? O seara buna!

  • alexnbc… Tot n-ai inteles, mai mult, continui să semnalizezi că nu poți mai mult. Hai sa-ți explic băbește. Poate pricepi, deși am mari îndoieli.
   Deci: arata-mi articolul, litera și paragraful unde se pomenește cuvântul devansare. Hai! Concret. Când am zis diferența dintre depasire și devansare am zis sa priceapă tot prostul. Tu nici atunci și nici macar acum nu înțelegi. În CR este pomenit faptul ca un autovehicul merge mai repede decât altul, si s-a consacrat ca „devansare”. Deci, baga la cap: depășirea e depasire iar faptul ca eu pe b1 merg mai repede decât ăla pe b2 NU e depasire. Hai, ca nu-i greu, repetă sa nu uiți. Baftă!

  • @alexnbc: pe langa ceea ce a spus @pug ma vad nevoit sa repet ce s-a zis si mai sus: ceea ce a facut cel din clip oricum ESTE depasire conform codului rutier!
   Niels sustinea ca NU ar fi depasire, iar Ionut1984 a explicat ca ESTE. Cel din clip iese din sirul de vehicule in care se afla initial.

 3. Foarte tare! Depaseste pe dreapta ca sa faca stanga. PRobabil se racea cafeua :))). Ce-i drept, in caz de tamponare, iesea nevinovat, ca nu apuca sa finalizeze depasirea.

  • @Huffy: Nu conteaza ca nu a apucat sa o finalizeze, tot depasire este… Pana la urma, e valabil pentru… cam toate tamponarile sau accidentele care se produc din cauza nerespectarii obligatiilor privind depasirea. Ca daca ar apuca sa finalizeze, nu s-ar mai ciocni 🙂

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!