It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Cate carnete lasam la o trecere de pietoni?

Adăugat de Sebi
Raportează ca șters! 42

Mentiune : doamna nu se vede pentru ca un pic mai in stanga.

10 comentarii

 1. Prost semnalizata. Acolo trebuie un semafor

  • Proasta semanlizare nu-i scuza pe niciunu. Am observat in general in sate si pe drumurile mai circulate, chiar daca nu au viteza majoritatea refuza sa opreasca si sa cedeze trecerea. E vorba de nesimtire si nepasare.

 2. Felicitări. Mai trist este că dacă aveai pe cineva în spate, existau șanse maxime să fi fost claxonat. Vorbesc din experiență din păcate.

  • Spre suprinderea mea, nu am fost claxonat. Avem in spate masini, au asteptat, mai prinzi si oameni rabdatori in trafic.

 3. Ai cam incurcat traficul un pic, cu toate ca gestul este laudabil. Tu trebuie sa acorzi prioritate de trecere pietonilor care se afla pe sensul tau de mers.
  Art. 135:
  h) pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat și semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

  • Andrei Ciocan

   Mai citește odată legea ! Aia care trebuie !!!

  • Iti zic sincer, ca nu cunosc in detaliu legea si nu te contrazic ca poate ce am facut eu legal nu a fost ok, dar eu daca vad un pieton ca vrea sa treaca stanga si nu e drum cu 2 benzi pe sens, ma opresc si-l las sa treaca. Daca e sa-mi iau amenda pesta asta, fie.

   De multe ori am vazut prin sate oameni care nu trec pana nu vad masinile de pe ambele sensuri oprite in special pe ruta Cluj-Bistrita si ma gandesc daca toti am aplica legea, n-ar trece ei niciodata. Pana la urma e vorba de si bun simt.

 4. Daca tot discutam de citit legislatia „care trebuie”:

  1. OUG 195/2002 cu modificarile si completarile ulterioare:
  Art. 100 ( 3 ): Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a urmatoarelor fapte:
  b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului;

  2. Regulament de aplicare OUG 195/2002:
  Art. 135. Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii:
  h) pietonului care traverseaza drumul public, prin loc special amenajat, marcat si semnalizat corespunzator ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci cand acesta se afla pe sensul de mers al vehiculului.

  Think again!

  • Mișto este ca s-a făcut liniște după acest comentariu…întradevar, legal, a făcut un „abuz”. Moral și pt siguranța mea, și eu opresc la fel, în special pe drumurile cu o singură bandă pe sens.

  • leon, exact aceasta ii si parerea mea pe drumurile cu o banda pe sens.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!