It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Cauza si efect

Adăugat de Cipper
Raportează ca șters! 61

Daca la scoala de soferi nu invatam cum sa ocolim centrul intersectiei  la efectuarea virajului la stanga, nu o vom face nici dupa!

Extra: 2 proprietari de cate 2 benzi fiecare si o doamna .. afumata mi s-a parut. Sper ca doar mi s-a parut.

13 comentarii

 1. Nu se mai ocoleste centrul imaginar , eu asa am invatat in 2005 si cred ca asa este si acum .
  Revin cu legea :

  “Art. 110. – .
  (2) Schimbarea directiei de mers spre stânga, in cazul vehiculelor care intra intr-o intersectie circulând pe acelasi drum in aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stânga centrului intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora.”

 2. Da, doar ca aici nu eram din sensuri opuse si, mai mult, traiectoriile ni s-au intersectat 🙂

 3. @Cipper

  Nu prea inteleg ce vrei sa spui cu prima faza. Ce ar fi trebuit sa faca cel cu scoala? Nu s-a dus pe drumul de pe care vii tu? Tu ai „Cedeaza trecerea”.

  Trebuia sa te lase sa faci tu stanga, el sa intre pe contrasens, ca apoi sa revina pe traiectoria lui(drumul de pe care vii tu), ca sa nu va intersectati :))? Pt. ca vad ca tu te duci aiurea spre el, prea pe stanga, ca si cum ai avea pretentia sa te lase.

  Daca ala cu scoala s-a dus pe drumul de pe care vii tu, n-avea ce sa ocoleasca si esti un pic in eroare :). Tu executi gresit virajul.

 4. Din cauza ca unghiul camerei nu e cel mai fericit te poate induce in eroare. In dreapta cum merg eu mai e o strada. Se intersecteaza in V. Cum s-a inscris cel cu scoala am crezut ca o ia pe strada aia. Apoi a luat-o mai larg. Plus ca eu am mers drept. Nu am facut stanga. Unde ar fi trebuit sa-i acord prioritate si nu am facut-o?

 5. La parcul Carol ai gresit dand flashuri celui din fata. In zona aia sunt gropi urate pe Marasestisi nu posti sa mergi doar pe banda 1 fara sa strici masina. Deci mai cu masura eroule grabit.

 6. Salut, eu sunt domnul de la volan, în aceea zi am fost singurul care a luat permisul (nu mă laud dar acum o să mă aştept la orice comentarii). Ai dreptate, înainte să ajung în intersecţie instructorul mi-a spus să fac stânga pe prima, apoi în ultimul moment mi-a spus să intru pe a 2-a, ţe-am văzut cum ai reacţionat, nu intram în tine în orice caz.

 7. La prima faza amandoi v-ati dus in centru, nu inteleg de ce il apostrofezi pe cel cu scoala. Plus de asta ar fi trebuit sa-l lasi sa-si faca manevra.

 8. Felicitari pt permis. Sper sa fii un sofer model. Drumuri bune fara incidente!
  Nu mi-era ca intri in mine. Eu doar comentam la adresa instructorului.

  La restul comentariilor. La parcul Carol nu sunt gropi. S-a asfaltat anul trecut. Si chiar daca sunt. Lasa-ma pe mine pe prima banda. Le iau eu linistit. Dar mergi doar pe o banda.

  Nu inteleg de ce trebuia sa-l las sa-si faca manevra. Scoala de soferi trebuie sa fie un exemplu in trafic. Nu are prioritate speciala. In plus si elevul a recunoacut ca l-a ametit instructorul…

 9. pe cel scoala de soferi il stiu e vecinul meu 🙂

 10. carcalete

  Cipper, te inseli. La parcul Carol sunt gropi. Banda 1 nu e asa lata ca sa ai loc pe ea. Asa ca las-o mai moale cu autovictimizarea. Acolo nu poti pur si simplu sa mergi pe banda 1, de sus de la Filaret si pana la marasesti.

 11. Autovictimizare? :)) Repet, e plina de gropi, mergeti pe banda 2. NU intre benzi. Sau sunteti toti soferi de tir si nu va incape magaoaia pe o singura banda?

  Eu cred ca am hover, ca in afara de niste canale denivelate, nu stiu alte gropi in zona.

 12. Marius Buz

  Am mai zis si eu la un clip anterior, doar canale denivelate pe acolo, de aceea prefer sa merg pe linia de tramvai.

 13. Ocolirea asta acentrului imaginar prin stanga e cu dus si intors. In cazul unor semafoare speciale, sincronizate, in care trecem in acelasi timp doar cei care facem stanga, da, bineinteles. Altfel, insa, in practica, ce fac daca cel care vine din fatza vrea sa mearga inainte, ma asez in diagonala in fatza lui? Daca pe strazile noastre n-ar mai fi masini parcate pina in buza intersectiei, ar merge sa ocolesti centrul imaginar prin stanga. Nu si in conditiile actuale, cel putin nu in Bucuresti.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!