Camera auto DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p, IPS 2.0", 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi

Produs din oferta Xiaomag.ro

459,00 lei

459,00 lei

Vezi detailii

N-ai cu cine #9 :(

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 48

Un alt episod din seria seria “N-ai cu cine 🙁 ”. Alte faze, alte incalcari ale codului rutier, unele chiar cu iz de nesimtire.

Fundal sonor: Dj Robert.T – M.M.I (What) [Original Mix]
http://www.youtube.com/user/RobertTDj

Ce mai caută lumea:
  • trebuie sa semnalizez intrntia de schimbare de mers pe un drum cu prioritate la stanga
  • curba semnalizare
  • https://www trafictube ro/cine-9/

24 comentarii

  1. La 1:40 e suport pt. iphone?

  2. @Tavy Nu, e un suport pentru S4. Ulterior i-am modificat pozitia pentru a nu mai deranja campul de vizibilitate al camerei, insa cateva dintre faze au fost filmate inainte de a primi observatiile respective. Foarte corecte, de altfel 😀

  3. La 1.20 am un singur comantariu de facut : Chiar trebuie sa vireze larg ca sa nu-l „stearga” cu spatele pe taximetrist . Asa se procedeaza cand conduci o masina mai lunga 😀

  4. @Retex De acord, a facut-o fortat de situatie. Taxistul stationa pe avarii … acolo unde n-ar fi trebuit sa se afle. De altfel nu e singurul care face asta, mai rar poti intra pe strada aceea fara sa dai nas in nas cu unul oprit pe sensul tau, langa linia continua. Atunci faci un fel de viraj gen UK style 🙂

  5. Ai vrut sa spui ca daca tot a venit primavara, s-au umplut terasele, si deci parcarile si chiar nu mai avem unde parca decat pe trecerea de pietoni! 😀

  6. @mccdrive Intr-o varianta mai putin populara, deci ceva mai oficiala si nemoderata, sa zicem 😆

  7. Salutare!
    Nu vreau sa starnesc o polemica, dar am o discutie cu colegii la serviciu referitoare la intersectia de la 02.00-02.09, str. Frunzisului: daca vii de pe strada Frunzisului si vrei sa mergi pe Izlazului, spre giratoriu, semnalizezi stanga sau nu? Nu vreau sa spun parerea mea pentru a nu influenta ideile! Multumesc!

  8. @anukoi Nu semnalizezi stanga. Urmezi cursul drumului principal care acolo este in curba spre stanga. Daca continui pe str. Frunzisului spre Vila Rosa 🙂 semnalizezi dreapta parasirea drumului principal si o usoara deviere spre dreapta.

    View Larger Map

  9. Gelu, o intrebare: In ce articol din Codul Rutier se face legatura intre categoria de drum (principal sau secundar) si semnalizare? Dupa panoul aditional de sub semn drumul cu prioritate este la stanga, deci schimbi directia de mers, iar pentru str. Frunzisului este inainte (sau, ca sa te citez, „o usoara deviere spre dreapta”).

  10. @anukoi Principal/secundar era o exprimare personala si poate mai putin inspirata, pentru a distinge intre cele doua directii de urmat. N-am mai pus ghilimele, am crezut ca e clar. Pe tine te intereseaza directia str. Frunzisului – str. Iazului – sens giratoriu cu str. Campului.
    Daca preferi termeni mai tehnici, sunt de acord, corecta este exprimarea ta „directia drumului cu prioritate„. O folosim atunci pe aceasta. Directia drumului cu prioritate se modifica spre stanga, in curba la stanga (intersectia propriu-zisa cu drumul fara prioritate este putin mai jos).
    Semnalizarea se foloseste pentru a pune in evidenta intentia efectuarii oricarei manevre cf. art. 54:
    (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
    (2) Semnalizarea schimbării direcţiei de mers trebuie să fie menţinută pe întreaga durată a manevrei.

    sau similar art. 116:
    (1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să semnalizeze schimbarea direcţiei de deplasare, depăşirea, oprirea şi punerea în mişcare.
    (2) Intenţia conducătorilor de autovehicule şi tramvaie de a schimba direcţia de mers, de a ieşi dintr-un rând de vehicule staţionate ori de a intra într-un asemenea rând, de a trece pe o altă bandă de circulaţie sau de a vira spre dreapta ori spre stânga sau a celor care urmează să efectueze întoarcere, depăşire ori oprire se semnalizează prin punerea în funcţiune a luminilor indicatoare de direcţie cu cel puţin 50 m în localităţi şi 100 m în afara localităţilor înainte de începerea efectuării manevrelor.

    Nelamurirea probabil provine de la a interpreta ce inseamna „schimbarea direcţiei de mers” 😀

    Stiu ca nu e frumos sa raspund cu una sau chiar doua intrebari 🙁 , insa aici poate ca ajuta. Uite, iau la intamplare doua alte exemple de intersectii asemanatoare, tot din Cluj.

    Cand cobori pe str. S. Albini mergand la stanga in directia str. A. Suciu si vezi indicatorul + panoul aditional de mai jos, semnalizezi stanga? 🙂

    View Larger Map

    Cand virezi stanga de pe str. Branului in directia str. Plevnei semnalizezi stanga? 🙂

    View Larger Map

  11. @GeluCJ in niciun articol din cod, din cele citate de tine, nu se face legatura intre drum cu prioritate si semnalizare. Deci chiar daca mentii drumul cu prioritate si acesta este spre stanga/dreapta eu sustin ca trebuie sa semnalizezi, conform ambelor articole. Raspunsul meu la intrebari este da, trebuie sa semnalizezi stanga in ambele situatii.
    Si ca sa continui si eu cu o intrebare: La aceasta intersectie:

    View Larger Map
    P.S. Scuze daca nu am pus cum trebuie link-ul!

  12. @anukoi Am pus eu link-ul cu imagine cu tot. In aceeasi intersectie din Turda imi permit sa te intreb, dupa verde la semafor, daca mergi spre Centru pe A. Muresanu, adica in realitate virezi usor spre stanga, semnalizezi stanga? 🙂
    Da, semnalizez dreapta acolo si as face-o si daca ar fi altfel prioritatile in intersectie.

    Hai sa vedem intersectia asta. Cobori pe str. Lunii si continui inainte (spre str. Meteor) in intersectia unde ai prioritate, insa practic printr-un usor viraj la stanga. Semnalizezi stanga acolo? 🙂

    View Larger Map

  13. @Gelu Multumesc pentru link.
    Pentru intersectia din Turda, da trebuie sa semnalizezi si stanga, nu conteaza cat de usor e virajul. Si de ce acolo semnalizezi dreapta daca mentii drumul cu prioritate, deoarece mai sus afirmi ca nu semnalizezi stanga pentru ca esti pe drumul cu prioritate.
    La str. Lunii, chiar daca e putin fortat, tot trebuie sa semnalizezi stanga.

    P.S. Spune-mi, te rog, cum ai pus link-ul deoarece, cu noile modificari la Google Maps, nu mai reusesc sa o fac!

  14. @anukoi Cu placere. In Google Maps dai clic pe butonul „Link” si selectezi apoi „Short URL”. Faci copy cu CTRL+C si apoi paste in comentariu. Exemplu pentru str. Lunii afisata mai sus:
    http://goo.gl/maps/1gixF
    Embed-ul cu imagine insa trebuie sa-l faca un moderator/admin 🙂

    Regret ca nu te-am lamurit in legatura cu semnalizarea stanga sau respectiv dreapta in aceste situatii. Hai sa incercam cu un film ce are in doua secvente exact str. Frunzisului si str. Lunii.

  15. @Gelu Multumesc. Problema era ca interfata la Google Maps s-a schimbat si nu mai gaseam „Link” si „Short URL”.
    Nu e problema de lamurit, din punctul meu de vedere e destul de clar, ai tras de volan stanga/dreapta intr-o intersectie trebuie sa semnalizezi, nu are nicio legatura cu felul drumului. Lucru pe care l-ai confirmat si tu prin articolele citate mai sus si prin faptul ca ai spus ca la intersectia din Turda semnalizezi dreapta.

  16. @anukoi Nicio problema cu link-urile, de obicei se rezolva 🙂 In legatura cu articolele prezentate mai sus, acolo este specificata clar si-am ingrosat post-edit ce e relevant pentru discutia noastra: schimbarea directiei de mers.

    Cred c-am ramas dator cu niste raspunsuri, ca intrebari au fost destule 😀
    Schimbarea directiei de mers reprezinta o modificare a pozitiei masinii fata de marginile laterale ale drumului si/sau marcajelor de separare a benzilor pe care circuli in acel moment cand semnalizezi intentia de a o schimba. Drumul poate fi virajat, isi poate modifica fizic traseul spre stanga/dreapta, masina urmareste sinuozitatile drumului, dar nu-si schimba directia de mers raportat de exemplu la marginile laterale.
    Este motivul pentru care nu se semnalizeaza curbele. In opozitie cu asta, poti circula pe un drum in aliniament (drept) si schimband banda de circulatie, se produce o modificare a pozitiei masinii, pe care esti obligat sa o semnalizezi, teoretic in oras cu 50 m inainte.

    Frunzisului, Lunii, Albini sunt exemple de astfel de strazi cu curbe usoare la stanga. Cel mai simplu se observa pe Frunzisului ca de-acolo a plecat discutia, cand cobori pe banda a doua si mergi spre giratoriu, masina ramane paralela cu separatoarele/stalpisorii (stanga) si marcajul dintre benzi (dreapta). Dimpotriva, in intersectia din Turda, cand virezi la dreapta, indiferent cum ar fi fost marcat drumul prioritar, se semnalizeaza intentia de a vira spre dreapta. Raspund anticipat pentru aceeasi intersectie: daca vin de pe Bucovinei si merg la stanga spre Cluj, semnalizez stanga 😀

    View Larger Map
    Drumuri bune!

  17. @Gelu AI dreptate cu nesemnalizarea sinuozitatilor drumului, dar intr-o intersectie nu se poate vorbi de asa ceva, mai ales daca intersectia este dirijata si exista si panouri aditionale pentru a arata drumul cu prioritate. Nu se specifica in lege semnalizarea obligatorie pentru curbe stranse si optionala pentru curbe usoare, in intersectii.
    Si de ce in Turda semnalizezi stanga, desi esti pe drumul cu prioritate, dar in celelalte cazuri nu? Parerea mea este ca aplici reguli diferite in acelasi fel de intersectie.
    Pentru strada Frunzisului, nici nu se pune problema sa mergi altfel decat in stanga de pe banda II, acolo poate fi considerata sinuozitate a drumului. Dar daca ne referim strict la banda I, atunci, prin virajul la stanga, spre giratoriu, iti modifici pozitia fata de marginea din dreapta, deci trebuie folosita semnalizarea.

  18. @anukoi Greu te lasi convins 😆 Pe str. Frunzisului am luat exemplul cu B2 pentru ca era mai simplu. Deci mergi inspre giratoriu, te mulezi pe drum, masina ramane paralela cu stalpisorii si marcajul din dreapta, nu se schimba directia de mers, nu semnalizezi. So far, so good.

    Acum sa zicem ca exista doua masini care coboara, cu aproximativ aceeasi viteza si raman perfect paralele intre ele pe traseu. Masina de pe B2 nu schimba directia de mers, masina de pe B1, ramane paralela cu cea de pe B2, implicit cu marginea din dreapta a drumului si marcajul discontinuu din stanga ei … deci nici ea nu schimba directia de mers. Nu schimba directia, nu semnalizeaza curba drumului la stanga 🙂
    Asta ar insemna sa aplici reguli diferite celor doua masini: cea de pe B2 sa nu semnalizeze, cea de pe B1 sa o faca, desi merg amandoua in paralel, in directia sensului giratoriu 🙂

    Cu referire la filmuletul de mai sus: stop-cadru la 0:28, 0:29 si 0:31. Masina de pe B1 (intamplator eu) ramane paralela cu marginea din dreapta a drumului si linia discontinua din stanga, +/- cateva grade in functie de abordarea virajului la stanga.
    Dintre cele doua masini care ma devanseaza si apoi continua pe B2, doar a doua (parca Mercedes) efectuaza o schimbare a directiei de mers semnalizata la 0:25, trecand de pe B2 pe B1.

    Apar si aspecte secundare. Semnalizarea trebuie sa dea o indicatie foarte clara celorlalti asupra intentiilor tale si sa nu-i induca in eroare. Sa zicem ca cobor pe B1 si as semnaliza stanga in acea curba. Stop-cadru in film la 0:26, cu aproximativ 50 m inainte de efectuarea manevrei. Daca esti in spatele meu pe B2 si ma vezi semnalizand stanga, ce vei zice? Ca peste 50 m voi continua spre giratoriu sau ca de fapt vreau sa schimb banda trecand pe B2? Poate nu mai astept 50 m, semnalizez si trag de volan, te pregatesti poate reduci putin sau franezi sa nu-ti intru brusc in fata si apoi … ajungem amandoi la giratoriu, eu cu carne pentru o saptamana 😀

    Oarecum similar se petrec lucrurile si in intersectia str. Lunii – str. Rapsodiei. Cand semnalizezi stanga acolo, dai de inteles ca vei vira la stanga pe str. Rapsodiei, cand de fapt tu continui inainte cu un usor viraj spre stanga. Privind invers situatia, la urcare pe str. Lunii la fel pot spune schimband doar stanga cu dreapta.

    In Turda cand virezi stanga spre Cluj, schimbi pozitia masinii fata de drum, indiferent ca e sau nu cu prioritate la stanga. Fa abstractie de aditional care-ti arata de fapt cine trece primul cand se intalnesc simultan doua sau trei masini si nu functioneaza semaforul. La fel vei proceda si daca la semafor urmeaza sa virezi la dreapta pe Bucovinei, cum am zis initial.

  19. @Gelu Nu prea am de ce sa ma las convins deoarece stiu ca am dreptate, lucru confirmat si de un agent de circulatie unui prieten de-al meu cu care am avut aceeasi discutie (nu vreau sa spun ca agentii de circulatie ar fi niste zei in materie, dar totusi).
    Totusi cred ca te contrazici putin la faza cu masina pe B1. In primul rand ca vorbim de o intersectie, nu de o curba a drumului la stanga. In al doilea rand, masina de pe B1, mergand in stanga, nu ramane paralela cu marginea din dreapta a drumului, deoarece aceasta continua pe directia inainte. Se aplica reguli diferite pentru cele doua masini deoarece ele nu sunt in aceeasi situatie, cel de pe B1 are doua variante (stanga spre giratoriu, inainte spre Frunzisului), iar cel de pe B2 doar varianta spre giratoriu (exceptand situatia cand vrea sa schimbe banda).
    Incearca, ipotetic, sa iei mainele de pe volan inainte de intersectie (e o intersectie dirijata totusi, nu o curba a drumului la stanga). In ce directie va merge masina? In niciun caz spre giratoriu.
    Daca as fi in spatele tau si te-as vedea semnalizand ar fi OK din partea mea, indiferent de intentia ta (atata timp cat nu ne indoim tablele). Si nu s-ar termina cu carne, nici macar pentru o zi.

  20. @anukoi Daca m-as contrazice, ar inseamna ca cel putin una dintre cele doua masini schimba directia de mers, avand ca rezultat faptul ca la un moment dat traiectoriile lor s-ar intersecta, ceea ce nu se intampla in realitate 🙂 Inainte de curba ele sunt paralele, in curba sunt paralele, la iesirea din curba raman paralele.

    N-as merge pe varianta cu luatul mainilor de pe volan 😆 Dimpotriva, am spus intotdeauna ca e bine sa le ai pe amandoua acolo. Cu exceptia unei masini „inteligente” care stie sa „citeasca” drumul cu ajutorul unor camere de luat vederi si software specializat, indiferent ca esti pe B1 sau B2, singura nu va lua curba la stanga.
    Multumesc si pentru modul calm de a vedea lucrurile, eu poate n-as gandi asa.

    In fine, sa zicem ca pe Frunzisului suntem „agree to disagree”. Ce crezi pentru:

    – Str. Lunii in coborare spre str. Meteor:

    View Larger Map

    – Str. Lunii in urcare spre str. E. Ionesco:

    View Larger Map

    Trebuie semnalizat stanga (la coborare) sau dreapta (la urcare) pentru a merge in directiile propuse?

  21. @Gelu Cand am spus ca te contrazici putin ma refeream la o afirmatie dintr-un post de mai sus cand spuneai ca trebuie semnalizat daca-ti schimbi pozitia fata de drum (implicit marcaje, margini sau alte obiecte fixe), iar eu am scris ca in intersectia respectiva iti schimbi pozitia, fiind pe B1, fata de marginea din dreapta.
    La str. Lunii, situatia e putin mai complicata, mai ales din cauza semnului aditional, in realitate nu prea misti volanul. Dar, repet, din cauza semnului ar cam trebui sa semnalizezi, luat strict in litera legii, ceea ce nu e tocmai indicat. Din punctul meu de vedere (si din putina experienta la volan) nu prea ma bazez pe semnalizarile conducatorilor auto romani, mai ales daca eu vin de pe un drum secundar. Mai bine isi face soferul respectiv manevra si, dupa, ma descurc eu (am patit si vazut destule de genul semnalizat stanga-manevrat dreapta; si clipurile tale au din astia).

  22. @anukoi Pe str. Lunii nu e chiar atat de complicat, semnalizatorul ramane la neutru si mergi „inainte” putin curbat. Nu am prea vazut pe cineva sa semnalizeze acolo asa cum sustii tu decat daca in mod real vireaza spre str. Rapsodiei, sau invers spre str. Padurii.
    Nu detin eu adevarul absolut, insa schimbarea directiei de mers inseamna ce-am explicat sper clar mai sus, iar semnalizarea manevrei se face obligatoriu atunci cand este necesar.

    Pot exista uneori si cazuri de supra-semnalizare, atunci cand doresti sa arati foarte clar sau sa atragi atentia unui alt coleg de trafic ceva mai nerabdator asupra directiei in care te urmeaza sa te indrepti (desi n-ar fi absolut necesar), astfel incat sa nu existe niciun dubiu si nici sa nu faca greseala de a-ti sari brusc in fata neacordand prioritate. Insa pe cat posibil sunt de evitat, pentru a nu-i induce in eroare pe altii.

  23. @Gelu Multumesc pentru toate precizarile (+ pentru supra-semnalizare, mai ales stanga in giratoriile din Romania). Consider subiectul inchis.

  24. @anukoi Multumesc si eu pentru rabdarea cu care m-ai ascultat. A fost o placere sa putem purta o discutie pe un ton civilizat, cu argumente de o parte si de alta. Iti doresc toate cele bune si drumuri usoare! 😀

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.