Cine are prioritate

Adăugat de Bogdan Chelariu
Raportează ca șters! 48

Cei din Galati stiu zona. Banda a doua are prioritate pentru ca se ingusteaza drumul si este semnalizat asa. BMW se baga, ma blocheaza si tipa la mine ca nu ma uit eu.
Poate Politia si Primaria fac si niste marcaje pe jos.

Ce mai caută lumea:
 • prioritate la terminarea benzi de circulație
 • prioritate pe drum ingustat
 • cine are prioritate pe sectorul de drum îngustat cand dispare o banda

25 comentarii

 1. Si uite asa o marca buna de masini e facuta de ras de niste indivizi foarte „culti”…

 2. fara marcaje pe jos, nu stiu cata lume observa semnul ala mai ales ca exista si riscul sa te fure peisajul…cand mergi pe drum drept si fara intersectii, nu stiu daca bagi de seama toate semnele de circulatie…chiar daca-l vezi ca e acolo, e posibil sa nu dai atentie semnificatiei…

  • AragazCuBuleDeAer

   @Ruhestand , asta se invata la scoala , te uiti la semne, ele reglementeaza nu peisajul. :))

  • @AragazCuBuleDeAer: nu ti s-a intamplat niciodata sa treci pe langa un semn fara sa-l vezi sau fara sa-i dai atentie? trag concluzia ca pe aici lumea incepe sa fie robot la volan…

  • Daca nu vezi semnele de circulatie, poate nu vezi nici stopul, ori poate nu vezi care drum e cel cu prioritate si din aceasta cauza mori. O gandire ca asta este extrem de periculoasa, semnele de circulatie sunt foarte importante, obiceiul de a de disculpa ca nu ai vazut semnele este extrem de periculos, te sfatuiesc sa iti faci un obicei de a le urmari.

  • @danverab: daca nu citeai pe diagonala probabil ai fi prins si partea asta „cand mergi pe drum drept si fara intersectii” si nu-ti mai bateai capul sa faci scenarii de accidente sau mai stiu eu ce…

 3. Nu cred c-a inteles prea multe BMW-istul, mai ales ca a si taiat-o repede de-acolo 🙂
  +

 4. Chiar si cu marcaje pe jos ar fi la fel. Indicatorul ala este foarte bun, nu ai cum sa te fure peisajul daca esti sofer responsabil…singura lui problema e ca e cam departe fata de locul in cauza, poate ar mai trebui pus un al doilea…

  • eu ma consider sofer responsabil si daca mai arunc un ochi la peisaj din cand in cand…nu stiu cati soferi stau numai cu ochii dupa indicatoare si dupa stopurile masinii din fata…

 5. De unde ai tu prioritate ? Drumul doar se ingusteaza, nu e alt indicator care sa reglementeze prioritatea. Partea nasoala e ca nu sunt marcate benzile apoi. E o problema ce ar trebui semnalata administratorului drumului.

  http://www.cursuriauto.ro/indicatoare-rutiere-explicate/indicatoare-de-avertizare/drum-ingustat-pe-partea-dreapta-10.html#indicatoare

  • Bogdan Chelariu

   dispare banda 1 nu se ingusteaza cu jumatate de metru.

  • Dacă spațiul nu este suficient, are prioritate de trecere cel care circulă pe banda din stânga, cea care nu se îngustează.

 6. doctor faust

  „Drum ingustat pe partea dreapta
  Indicatoarele din imaginile alaturate se amplaseaza la 100-200 m de locul in care sectorul de drum incepe sa se ingusteze pe partea dreapta cu cel putin jumatate de metru. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza, iar manevrele de oprire, stationare, mersul inapoi si intoarcerea sunt interzise. Indicatorul poate fi insotit si de indicatoare pentru reglementarea prioritatii de drum ingustat. In acest caz toate manevrele sunt interzise (inclusiv depasirea) .”

  Fara niciun alt indicator sau marcaj sa nu zica cineva ca are el prioritate de dreapta…:)

  • Bogdan Chelariu

   sunt doua benzi si vezi semnul asta si banda unu dispare cine are prioritate? Mai citeste.

 7. Eu nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca dispare banda 1. De ce nu dispare banda 2? Care e rationamentul tau? Cum zicea cineva mai sus, ala ar putea zice ca trebuia sa ii dai de dreapta, cand ai schimbat banda. E intr-adevar o ingustare acolo, dar legea nu zice nimic de prioritate. Mai bine semnaleaza la administrator sa faca marcaje de preselectare fie banda 1 in banda 1, fie banda 2 in banda 1 si gata.

 8. E posesor de Bmw, deci din oficiu nu are creier. Nu incerca sa-i inveti, oricum nu ai cu cine.

 9. Mai demult era alt semn acolo (dar nu e relevant in cazul de fata):
  https://www.google.ro/maps/@45.418014,28.0335676,3a,15y,244.2h,85.43t/data=!3m6!1e1!3m4!1srbdI2T0Nvyqcqnnvf7s2Ig!2e0!7i13312!8i6656

  Totusi, nu vad in legislatie vreo obligativitate privind circulatia in situatia asta:
  http://chestionare.auto.ro/indicatoare-rutiere-explicate/indicatoare-de-avertizare
  Cele 3 indicatoare de drum ingustat au acelasi text. Nu vad sa se specifice ca in cazul in care circuli pe partea care se ingusteaza pierzi si prioritatea celui care circula pe partea care nu se ingusteaza.

  Drum ingustat pe ambele parti
  Indicatoarele din imaginile alaturate se amplaseaza la 100-200 m de locul in care sectorul de drum incepe sa se ingusteze pe ambele parti cu cel putin jumatate de metru. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza, iar manevrele de oprire, stationare, mersul inapoi si intoarcerea sunt interzise. Indicatorul poate fi insotit si de indicatoare pentru reglementarea prioritatii de drum ingustat. In acest caz toate manevrele sunt interzise (inclusiv depasirea) .

  Drum ingustat pe partea dreapta
  Indicatoarele din imaginile alaturate se amplaseaza la 100-200 m de locul in care sectorul de drum incepe sa se ingusteze pe partea dreapta cu cel putin jumatate de metru. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza, iar manevrele de oprire, stationare, mersul inapoi si intoarcerea sunt interzise. Indicatorul poate fi insotit si de indicatoare pentru reglementarea prioritatii de drum ingustat. In acest caz toate manevrele sunt interzise (inclusiv depasirea) .

  Drum ingustat pe partea stanga
  Indicatoarele din imaginile alaturate se amplaseaza la 100-200 m de locul in care sectorul de drum incepe sa se ingusteze pe partea stanga cu cel putin jumatate de metru. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza, iar manevrele de oprire, stationare, mersul inapoi si intoarcerea sunt interzise. Indicatorul poate fi insotit si de indicatoare pentru reglementarea prioritatii de drum ingustat. In acest caz toate manevrele sunt interzise (inclusiv depasirea) .

  Indicatorul care obliga pe cel de pe banda 1 sa acorde prioritate celui de pe banda 2 este urmatorul (care in situatia din acest film lipseste):
  http://chestionare.auto.ro/resources/images/uploads/an_2009/luna_10/zi_02/100.gif
  Terminarea benzii de circulatie din dreapta a partii carosabile
  Indicatorul se monteaza pe drumurile publice avand rolul de a-i obliga pe conducatorii ce se deplaseaza pe o banda care se termina sa acorde prioritate vehiculelor care circula pe banda pe care vor intra.

 10. Bogdan Chelariu

  Am trimis catre Primarie si au preluat sesizarea. Poate se scimba ceva.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!