Camera auto Xiaomi Dash Cam 1S

Produs din oferta Xiaomag.ro

319,00 lei

319,00 lei

Vezi detailii

Comentati voi… Politia e cu noi

Adăugat de Ochiul Nevazut
Raportează ca șters! 46

11 comentarii

 1. La faza 1 dirijeaza, ceea ce e foarte bine.
  La faza 2, trebuiau sa acorde prioritate, intr-adevar. Fara semnale sonore si luminoase nu au prioritate.
  Dar la faza 3… degeaba zici „Daca am face si noi ca ei?”, pentru ca daca erau in misiune sau actiune de interventie, ei chiar AU VOIE sa faca asta, iar NOI NU AVEM.

  §9. Autovehicule cu regim de circulaţie prioritară

  Art. 61. – (1) Au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

  (2) Conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

  • Adevarul este ca 100% pareau in misiune.

  • @CataM Ca si stii tu 100% sigur ca mergeau la shaorma… 🙂
   Poate aveau de la minister misiune de… impartit fluturasi referitori la masuri pentru combaterea furturilor din locuinte… Iar caracterul de urgenta poate fi explicat prin subdimensionarea structurii din care fac parte si interzicerea platii orelor suplimentare pentru personalul existent. Adica se grabeau sa imparta fluturasii ca sa poata reveni la birou, unde mai ramasese un singur echipaj de doi colegi, care n-ar face fata daca ar suna telefonul sectiei de 3 ori. Na… Sau poate nu! Cine stie?
   Nu incerc sa fiu gigi contra, dar pe mine ma deranjeaza mult mai mult faptul ca ei NU patruleaza si NU sanctioneaza decat rar soferii care incalca regulile, decat faptul ca o parte din ei fac abuz de functie si de masina, ca sa fenteze. Fara informatii desprer caracterul deplasarii, nu avem cum sa stim noi sa ii delimitam pe cei care au treaba (legata de serviciu) de cei care folosesc masina in scopuri personale.
   Pana la urma, ei si-asa sunt putini si ii vezi rar pe strazi, ca prefera sa stea in birou… In schimb, cu nesimtitii fara girofar care fenteaza legea (si nu au niciun articol care sa ii excepteze in anumite conditii), cu aia ma intalnesc zilnic.

 2. La prima faza ce se intampla nasol? Ne-ai aratat ca sunt politisti care dirijeaza circulatia ? Da, multumim, stiam ca in unele intersectii cateodata politia dirijeaza circulatia
  La faza 3 …fa-te si tu politist si fa ca ei,daca consideri ca iesirea la plimbare si au vrut sa-ti arate ca au OO

 3. Cristy SB

  In prima faza va grabea ca trebuia sa treaca Maria Sa fara girofar 🙂 . In faza a doua si a treia trebuia sa le suspende carnetul si functia din politie cu circumstante agravante.

  • @Cristy SB: Maria Sa, Veorica? Sau cine?…
   In faza a doua, inteleg carnetul. Dar restul nu prea are legatura sau baza legala… Pe tine te da cineva afara de la serviciu „cu circumstante agravante” (nu ca ar exista asa ceva) daca nu dai prioritate?
   Iar la faza a treia, nici macar carnetul nu poate fi luat daca erau in misiune sau actiune de interventie. Am explicat mai sus de ce.

 4. Ochiul Nevazut

  DriveTM La faza 1 a fost amuzant gestul facut celui de pe b2 care dormea pe el, iar la faza 3 te contrazici singur. „… atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.”
  N-aveau nici unele. Concluzie = n-aveau urgenta. Se naste intrebarea: De ce nu pot circula normal ca toata lumea?

  • @Ochiul Nevazut Nu e obligatoriu ca autospecialele de poliție aflate în misiune să aibă semnalele luminoase și acustice. E nevoie doar atunci când trebuie să beneficieze de prioritate de trecere. Mi se pare și logic, dar și bine pentru polițiști să meargă în unele misiuni fără să fie foarte vizibili sau auziți. Știu că poate părea nedrept, dar Poliția este o autoritate și are, prin definiție, alte privilegii.

  • @Ochiul Nevazut: da, a fost intr-adevar amuzant gestul pe care i l-a facut politistul la prima faza 🙂

   Cat despre faza 3, eu zic ca nu ma contrazic. Articolul 61 are doua aliniate: primul vorbeste despre prioritate (conditionata de girofar+sirena), iar al doilea – cel evidentiat de mine – vorbeste despre dreptul lor de a incalca orice reguli cu exceptia celor care tin de trecerile la nivel cu calea ferata.
   Cu alte cuvinte, ei POT oricand sa incalce codul rutier (daca sunt in misiune sau merg la o interventie), dar nu au PRIORITATE neconditionata decat daca pornesc de asemenea si semnalele acustice si luminoase.

   Asa cum a explicat si timemachine, e foarte bine asa… pentru ca la fel de bine poate fi misiune si observarea unui potential rau-facator, sau cautarea intr-o zona unui anumit individ, fara sa il anunte cu lumini si sunete („vezi ca te cautam aici”) 🙂

 5. Ochiul Nevazut

  DriveTM; timemachine
  Fie cum ziceti voi…. Mergem pash, pash! la o interventie „undercover” fara tam tam cu girofaruri si sirene, (poate la americani sau altii mai evoluati…. nu la noi… cel putin eu n-am auzit, vazut un astfel de caz) dar oare tocmai prin acest comportament inadecvat, in trafic, nu cumva, atragem atentia asupra noastra? Unde mai e surprinderea? Normele in vigoare spun clar in ce coditii au voie sa „incalce legislatia in vigoare”. Daca tot ma duc sa-l surprind pe „Fane incurca lume” fara clopotei, pai atunci nu ies in evidenta sub nici o forma.

  • @Ochiul Nevazut
   Pana la urma nu conteaza daca ai vazut sau nu, ca nu asta dezbatem aici 🙂
   Noi spuneam doar ce au ei voie sa faca, conform legii. Exact cum spui tu, „normele in vigoare spun clar in ce conditii au voie sa incalce legislatia”, si anume: sa fie in misiune sau interventie, si sa nu incalce regulile referitoare la trecerea la nivel cu calea ferata.
   Iar noi nu stim daca erau sau nu in misiune. La fel ca tine, sunt SIGUR ca exista specimene printre ei care fac abuz de chestia asta, si incalca regulile in alte scopuri in loc sa dea un exemplu ei insisi. Doar ca nu stim, asa ca se aplica principiul prezumtiei nevinovatiei.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.