Copil pe bicicleta

Adăugat de SimonaF
Raportează ca șters! 104

Comuna Visani – Braila.
Am scos sunetul pentru ca nu era sincronizat cu imaginea.
P.S. Copilul a trecut.

16 comentarii

 1. Iveco Stralis

  Doamne!!! 🙁 A aparut ca o naluca!
  Practic copilul ala „a jucat” la ruleta ruseasca.

 2. Ochiul Nevazut

  bune reflexe … fara ele, niste parinti se pregateau probabil de o inmormantare
  +

 3. asta e motivul pentru care circul relativ incet prin satele noastre, dar pe asta nu stiu daca reuseam sa-l feresc BRAVO !!!

 4. Oare in cit timp vor apare meseriasii care vor spune ca trebuia sa circuli mai incet „prevazator” si respectiv ca trebuia sa-i dai prioritate de dreapta. Imi imaginez ca vor fi…

  • Și zici că niciun avocat nu invocă aici prioritatea de dreapta?

  • T.C. -poate s-o invoce,dar dupa parerea mea,fara succes si iata si de ce:
   -drumul pe care circula autorul este DJ
   -drumul pe care circula ala micu’ pe bicla,e drum comunal
   Conform Ordonanței nr. 43/1997 privind regimul drumurilor:
   Art.5-Din punct de vedere funcțional și administrativ-teritorial, în ordinea importanței, drumurile publice se împart în următoarele categorii:
   a) drumuri de interes național;
   b) drumuri de interes județean;
   c) drumuri de interes local.
   Art.7-Drumurile de interes județean fac parte din proprietatea publică a județului și cuprind drumurile județene, care asigură legătura între:
   – reședințele de județ cu municipiile, cu orașele, cu reședințele de comună, cu stațiunile balneoclimaterice și turistice, cu porturile și aeroporturile, cu obiectivele importante, legate de apărarea țării, și cu obiectivele istorice importante;
   – orașe și municipii;
   – reședințe de comună.
   Art.8-Drumurile de interes local aparțin proprietății publice a unității administrative pe teritoriul căreia se află și cuprind:
   a) drumurile comunale, care asigură legăturile:
   – între reședința de comună cu satele componente sau cu alte sate;
   – între orașul cu satele care îi aparțin, precum și cu alte sate;
   – între sate;
   Art.12-Încadrarea în categorii funcționale a drumurilor naționale, județene și comunale se face prin hotărâre a Guvernului, iar a drumurilor vicinale și a străzilor, prin hotărâre a consiliului județean sau local, după caz.
   Art.22-Administrarea drumurilor județene se asigură de către consiliile județene, iar a drumurilor de interes local, de către consiliile locale pe raza administrativ-teritorială a acestora.
   Art.28-Amenajarea intersecțiilor la același nivel între două sau mai multe drumuri se face cu asigurarea priorității pentru circulația care se desfășoară pe drumul de categorie superioară.

   Nimeni din cei pomeniti in articolele de mai sus nu si-au facut treaba conform legii.Numai citind art.5 si art.28 iti dai seama cum trebuia semnalizata acea intersectie.
   Adica asta:
   https://www.google.com/maps/@45.1568934,27.2828327,3a,90y,319.25h,71.03t/data=!3m6!1e1!3m4!1spv6t_GFuvPFedwLzgWU4Ug!2e0!7i13312!8i6656

  • TAIS tocmai pentru că nimeni nu și-a făcut treaba sunt de părere că situația e foate interpretabilă și depinde de la judecător la judecător cum se interpretează lucrurile.

   Eu ca șofer (poate) știu cel mult rangul drumului pe care circul dar nu prea am cum să știu rangurile drumurilor cu care mă intersectez. Acolo trebuia clar un semn de cedează/oprire

  • Conținutul acestui comentariu a fost eliminat pentru că nu aducea valoare discuției.

   Echipa TT vă mulțumește pentru înțelegere.

 5. Google Maps nu „intra” pe straduta respectiva. N-am de gand sa merg acolo pentru a verifica daca avea stop, asa cum a avut straduta de pe care am iesit eu cand am facut dreapta. Puteau sa invoce multe avocatii. N-am urcat filmul pentru a face scenarii despre ce ar fi invocat sau nu avocatii dar, te rog.

 6. 🙂 Oricum daca se ajungea la avocati nu asta ar fi fost problema cea mai mare ci trauma copilului si anii mei de terapie.

  • Simona, în primul rând felicitări pentru reflex.
   Nu am scris chestia aia să îți reproșez ție ceva. Nimeni nu cred că ar da acolo prioritate de dreapta.
   Nimeni nu cred că putea reacționa mai bine decât ai făcut-o tu.
   Discutam așa ipotetic despre unde s-ar putea ajunge din lipsa unei semnalizări corecte a drumurilor.

 7. Te-a „salvat” faptul ca ai oprit (corect), la stop. o secunda mai devreme daca ajungeai….Bravo !

 8. Nu găsesc cuvinte… Felicitări pentru reacția excelentă!

 9. T.C. nu ma stiu exact cineva invoca varianta prioritatii de dreapta sau cum s-o mai spune ca-s obosita acum. Am trecut acu’ vreo luna pe acolo si era, bineinteles, un mare STOP de unde iesea copilul, cum era de unde am iesit eu 🙂 Trebuie sa schimb camera cu una mai performanta; altadata, fac pauza de condus. Sa aveti grija mare pe drumuri! 😉
  ps: am si poza dar trebuie sa o caut

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!