It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Depasire pe 2 roti pe pod. Depasire riscanta sau normala ?

Adăugat de Metabond
Raportează ca șters! 19

Camera fata – Asus Reco Classic

Camera Spate- 2Drive 3”

Multumim pentru vizionare

9 comentarii

 1. doctor faust

  riscant si normal nu sunt antonime. poate fi riscant si normal, riscant si anormal, neriscant si normal, neriscant si anormal.

  conceptul de lane sharing/ lane splitting nu exista in legislatia romaneasca rutiera.
  prin urmare daca depasirea nu se realizeaza intrand pe sensul opus, indeplinind cumulativ si simultan criteriile legii, atunci nu e depasire.

  doua vehicule nu pot ocupa acelasi loc in aceeasi banda in aceeasi timp. deci ilegal (caci neregulamentar ar inseamna doar asa, ceva fara implicatii deosebite) este.

  faptul ca se incap si se tolereaza si soferii adesea fie le fac loc si nu ii deranjeaza (ca mine), fie ii lasa ca nu au de ales (aia mai caposi) e o chestie care le da incredere unora si tupeu nesimtit altora.

  totodata, dpdv legal le da si o falsa senzatie de dreptate, usor de demontat in cazul in care calca-n strachini.

  • „conceptul de lane sharing/ lane splitting nu exista in legislatia romaneasca rutiera.” … cu unele exceptii (cateva state din SUA, cateva din Australia, UK-dar si aici se interzice curand) cam peste tot e interzisa strict practica asta, datorita riscurilor majore pe care le implica. Stric interzis trebuia sa fie si la noi, dar le-a scapat :), pur si simplu nu e mentionata.
   In Germania au fost ceva procese in 2015 pentru a legaliza lane splitting si depasirea pe dreapta, dar n-au trecut si au ramas ilegale. Amenda e 100 euro, micuta pentru ei 🙂 La nemti totusi exista doua exceptii, una exclusiv pe autostrada in situatii de blocaj si a doua daca distanta in timpul filteringului e mai mare de 1 metru intre masini si motoscartari … adica niciodata 🙂

  • „prin urmare daca depasirea nu se realizeaza intrand pe sensul opus, indeplinind cumulativ si simultan criteriile legii, atunci nu e depasire.” – asta era in legislatia veche, de ceva vreme s-a scos acea parte cu sensul opus si a ramas asta: „…prin (schimbarea direcţiei de mers şi) ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.” De aici eu inteleg ca o motocicleta poate depasi un alt autovehicul/obstacol si fara a iesi de pe banda.
   Referitor la faza din clip nu cred ca e regulamentara manevra, deoarece depasirea este interzisa pe poduri.

  • doctor faust

   ingfrancisc – ok, dar nu contraziceti ce-am spus, si anume ca la noi nu e reglementat. in mod clar nu e permis.

   anukoi – intr-o singura banda, in acelasi loc si in acelasi timp, nu poate circula decat un singur vehicul.deci daca e o singura banda, nu poti sa iesi din rand sa treci pe langa alt vehicul.

   a, ca fizic cu motorul, trotineta, matura zburatoare poti, si cu masina, nu, asta e altceva. legal vorbind si masina si motorul sunt vehicule si nu pot coexista simultan in acelasi loc si timp intr-o banda.
   legea face referire la vehicule, nu la vehicule mici, stramte, subtiri, etc.

 2. Nu a riscat nimic. Daca faceau cu 15cm mai lata iesirea puteau face chiar si 2 benzi pe iesire… deci da, a avut loc cacalau.

  • De curiozitate si in scop pur didactic, oare cam cum suna povestea daca trecea auto pe langa moto? Era legal? ca tot split lane era, strada era la fel de lata si intr-o situatie absolut ideala , auto nu trecea de limitele benzii. cum era cu pericolul si cu cate semne sa lasa? Cam cat spectacol pseudo road rage ar fi fost?
   Cred ca flexibilitatea asta dupa nevoi , intre legal si merge … e daunatoare

  • Atunci se dadeau cei pe 2 roti ca raniti. Ba ca prea putin spatiu ba nu stiu ce. Se numeste discriminare pozitiva 🙁

  • Am uitat sa mentionez :))…
   L-am observat ca nu dorea sa stea in spatele meu si se baga tot mai pe stanga…iar eu ma apropiasem cat de mult de marginea din dreapta si am redus spre 30 km/h … Nu stiu daca era atat de safe… Daca ne incadram amandoi pe banda… Din n motive…neatentie…lipsa de experienta(a mea) deoarece motociclistul parea stapan …Nu stiu cat de safe era :))
   Dupa mine au facut banda larga deoarece se circula cu viteza si sa se poata iesi. Desi, multi s-au infipt prin parapeti ..

  • SxN o intrebare teoretica absolut perfecta, dar traim in lumea standardelor duble si stim deja raspunsul.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!