It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Depasire periculoasa sau cum era sa fac o nefacuta :(

Adăugat de toniparaschiv
28 0

M-am angajat intr-o depasire a unei coloane si nestiind bine drumul am cam comis-o, mea culpa.

11 comentarii

 1. De curiozitate așa, oare cei cu Logan doreau să depășească și ei ?

  • Ma gandesc ca da, dar stii tu cum e in romania, fiecare depaseste cum vrea fara nici cea mai mica farama de logica, iar daca loganul voia sa depaseasca ar trebui sa invete sa pastreze nitel distanta fata de camion sau poate are vedere mobila si isi poate scoate ochiul din orbita sa vada „dupa colt”

  • toniparaschiv

   Pai nu prea se vede ca ar dori asa ceva, semnale luminoase de depasire nu aveau, vizibilitate era cand am inceput eu depasirea, toti rulau cam cu 50km/h, linie discontinua avea cel din spatele tirului, eu am inceput cam putin pe linie continua, mai aveam cam 5m pana la discontinua. Eu avand ceva caluti mai multi, poate dublu cat ei, cutia mea automata DSG ( una dintre cele mai bune cutii cu dublu ambreiaj) a facut kickdown cand m-am infipt in pedala de acceleratie. Daca as fi condus o masina cu mai putini caluti, fii sigur ca depaseam max cele 2 loganuri, nu m-as fi hazardat. Faza este ca nu m-am asteptat sa mai apara o curba imediat, cam lipsa de indicatoare in zona, doar pt curbe periculoase.

 2. Conduci duba?

  • @Seama, e VW Touran.

  • toniparaschiv

   Da, este un VW Touran 2.0 140cp cutie DSG. Tip de depasire in siguranta aveam, cand am ajuns cu depasirea in dreptul camionului am observat in fata cum se prefigura o alta curba, dar daca intarziam cu max 2 sec inceperea depasirii eram nevoit sa franez si sa ma repliez in spatele camionului, nu prea fac prostii de genu sa accelerez si sa fortez depasirea, mai bine franezi si te opresti daca nu ai unde te baga.

 3. Depasirea e singura manevra unde ai ‘prioritate de semnal’. Dar sunt multi soferi care nu prea stiu asta.

  • toniparaschiv

   Am intalnit multe cazuri in care eram in depasire si cel din fata mea, care pana atunci gandea in reluare, prindea curaj si se baga si el in depasire, cu siguranta observand (sau nu) in oglinda ca eu deja incep depasirea. In cazuri de genu’ ai ocazia sa nu-ti mai continui depasirea, un motiv ar fi ca cel din fata ta sa nu aiba destul demaraj pt o depasire rapida si din fata sa-ti vina un autoturism, asa ca esti nevoit sa te bagi in locul lui.

  • Pai cand te pregatesti sa intri in depasire trebuie sa te asiguri ca niciun alt sofer nu a inceput manevra de depasire! Stiu ca de bun simt ar fi ‘sa stai la coada’, si sa-l lasi pe primul sa depaseasca, dar daca ala are o masina mai lenta sau ezita mult pana sa depaseasca, n-are decat sa astepte urmatoarea ocazie.
   Mai e si situatia in care tu esti in depasire pe drumul cu prioritate si mai iese cate un imbecil de pe un drum lateral fara sa se asigure in AMBELE sensuri, asa cum scrie in lege!

  • Mai sint unii care stau in trenă si tot astepti… poate iti vine rindul…

  • toniparaschiv

   Eu am patit de multe ori in comune ce spui tu, sa fiu in depasirea unui tir de ex si din partea drepta dupa o ulita sa iasa un autoturism, el crezand ca are timp sa se bage si ma trezeam frontal cu el, iar cei ce se baga din stanga din drumuri fara prioritate sunt la ordinea zilei, ei se asigura doar din stanga.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!