It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Depasiri #25: S-a terminat parcela!

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 28

Imagini de pe DN1/E81 Cluj – Alba Iulia.

Fundal sonor: Skylike – Collide.
Music provided by Frequency:
https://www.youtube.com/channel/UCPSX-g40Ti1c5C7sbGNtGzA

8 comentarii

 1. Andrei Ciocan

  De multe ori semnele / dungile sunt puse la mișto…De exemplu la depășirea de la 1:10 ai vizibilitate un milion de kilometri, n-a pus pe nimeni în pericol. Da, ai ieșirea aceea din benzinărie, acolo ar putea să fie problema, dar vizibilitate la șosea ai cât cuprinde…Plus.

  • Andrei Ciocan E-adevarat, uneori mai apar si greseli de marcare. Insa in general pe langa zona de vizibilitate locala mai pot exista si alte motive pentru care sunt trasate linii continue: urmeaza o intersectie, o intrare/iesire din parcare sau benzinarie, exista o zona cu restrictie de viteza etc. In unele portiuni unde exista o vizibilitate buna, dar din cauza depasirilor prost executate s-au produs accidente rutiere se traseaza linii continue. Daca acestea nu sunt de ajuns, urmeaza de obicei montarea separatoarelor de sensuri din beton.
   Multumesc 🙂

  • andrei – marcajele si indicatoarele se instaleaza in functie de viteza legala pe drumul respectiv si automat de viteza si distanta necesara pentru a efectua o depasire in limitele legii, adica fara sa depasesti limita legala de viteza. Daca ai un TIR care ruleaza cu 70 in zona de 90, administratorul drumului trebuie sa prevada distanta de linie discontinua necesara ca TU, sa poti efectua depasirea cu 90… care o sa fie cateva sute de m, daca nu exista spatiu asta, nu o sa dea voie la depasiri. Legea nu se uita ca tu ai 500CP si poti accelera pana la 200km/h in 2s sa efectuezi depasirea in 100m… pe logica asta de „trage masina” si „in depasire pot sa depasesc limita legala pe drum” orice motociclist cu un 750cc+ o sa aiba pretentia sa fie peste tot linie discontinua, pentru ca dintr-un „flick of the wrist” a efectuat deja depasirea.

 2. Bine ca au deschis o parte din autostrada (sa speram ca o sa tina), mai „dispar” unele din manevrele din clip.

  • anukoi Si eu sper la fel, sa „tina” macar de la Turda la Aiud 🙂 Restul pana la Sebes mai dureaza pana sa-l vedem la fata.

 3. Andrei Ciocan

  Aha, voi n-ați depășit niciodată viteza legală în depășire când aveați unul care doarme pe drum ? Întreb și eu, nu vreau nici un răspuns.

  • Eu doar ti-am explicat, valabil si pentru multi altii, de ce nu oriunde credeti voi ca depasirea ar trebui sa fie permisa administratorul drumului nu o face. Sunt limite impuse de viteze/spatiu in primul rand, de vizibilitate, de prezenta intersectiilor cu drumuri secundare, de prezenta altor spatii de servicii, de prezenta podetelor si capetelor lor de pod care chiar daca nu ingusteaza drumul sunt considerate pericole, etc.
   Da, e foarte probabil sa depasesti viteza legala intr-o depasire daca ala din fata ta merge cu 100 in limita de 90, dar tu si alti vreo 20 considera ca mersul legal e prea incet. Sincer, ca politist, as fi de un cinism extrem si as sta la radar FIX acolo unde e linie discontinua… sa-l aud pe mucea cu Haudi/BMVeu cum explica el ca a fost o situatie fortuita depasirea vitezei legale (valabil pt. toate marcile, nu discriminam)

  • Andrei Ciocan Ba da, dar mi-o asum ca atare 🙂

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!