It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Depasiri #4: Linia continua si vizibilitatea maxima

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 105

Un nou clip din seria depasirilor. Greseli ziua si noaptea, generate de ideea depasirii pe linie continua in conditiile unei vizibilitati bune (maxime), fara sau cu trafic pe sensul opus. E ca o ruleta ruseasca, finalizata uneori fara consecinte (poate doar o pauza pe bara, daca agentul MCV-escu solicita explicatii) , alteori cu regrete tardive si prezenta nedorita la stirile zilei.

Episodul 1: Depasiri #1

Episodul 2: Depasiri #2: In zona interzisa

Episodul 3: Depasiri #3: Alegeti „campionul”

 

Ce mai caută lumea:
 • linie discontinua in curba
 • daca se pot efectua depasiri pe linie discontinua dublata de o linia continua

12 comentarii

 1. mai grav e ca-i vezi zi de zi 🙁

 2. alora care depasec pe trecerile pentru pietoni: permis suspendat 1 an la prima abatere, 2 ani la a doua, 5 la a treia si minimum 5 de la a patra incolo.

  la prima faza zici ca l-ai filmat pe soso:)

 3. @tutorialelogan … si in localitate si in afara localitatilor 🙁

  @M Uneori ma frapeaza nesimtirea cu care depasesc, desi au linie continua + trecere de pietoni + trafic pe sensul opus (e.g. faza a doua). Greu de spus ce-i in capul lor. Poate … nimic 🙁

 4. Nu doar ca ii vezi zi de zi, ci ii vezi fata in fata. Pe la sfarsitul lui august, am avut parte de 3 tembeli care depaseau aiurea in doar 100 de km, la unul din ei fiind nevoit sa opresc de tot.

  Off-topic: Curios (sau mai degraba nu!), cei din cazul meu, aveau statie. Eu inteleg ca statia are si utilizari bune (ca doar si eu ma bucur cand un camion semnalizeaza dreapta pentru a imi face semn ca pot sa il depasesc). Dar nu cred ca statia te fereste de (sau ii fereste pe) cei din fata. 🙁

 5. Nu prea inteleg ce legatura are titlul cu situatiile de aici!

  Nu linia continua este principala cauza a acestor depasiri la limita din filmul tau, atata timp cat vizibilitatea este buna.

  Aici e vorba de idioti care vad ca vine cineva din sens opus, dar nu-s in stare sa aprecieze distanta si se baga ca niste retardati.

  Ai impresia ca daca este linie discontinua stiu, ca prin minune, sa aprecieze distanta :))? Logic ca nu. Crezi ca linia continua ii orbeste, desi este vizibilitate maxima? Si pe linie discontinua fac la fel, stai calm. Si de pe linie discontinua ajung in mormant, pt. ca-s orbi.

  Sau ce? Daca faci asta pe linie discontinua inseamna ca e legal :))?

  Deci asta vreu sa spun. In acest film, odata ce este vizibilitate buna in mai toate situatiile, nu linia continua este problema, ci incapacitatea celor care depasesc sa aprecieze distanta dintre ei si cei care vin din sens opus. Iar asta se intampla si pe linie discontinua, cu acei dobitoci.

 6. verdenpom

  linia continua la prima faza cred ca a fost pusa cu un scop anume, ai tu vizibilitate (la fel ca zoso de altfel) dar depasesti tirul si vine curba ai si panta franeaza si ia virajul daca mai poti in siguranta, si totusi pana la urma unde saracia mamiii masii se grabeau in halul asta?

 7. la toti suspendare pe 6 luni asa o sa aiba grija data viitoare sa nu mai face de-astea
  persoanele care fac asemenea depasiri sunt kamikaze
  sa va fie rusine

 8. Prima depasire e cumva in Iacobeni, Suceava?

 9. @Cip Stiu ca nu e o bucurie cand te trezesti cu unul din asta in fata ta si trebuie sa-l feresti.

  @Dadi Nu te contrazic. Si o depasire facuta pe linie discontinua poate sa se incheie la fel daca nu apreciezi bine distanta / timpul de depasire, viteza ta si a celuilalt sau supraevaluezi posibilitatile soferului si performantele tehnice ale masinii. Insa exista o deosebire majora, de fond, intre cele doua situatii, depasirea pe marcaj discontinuu vs. depasirea pe linie continua.
  In primul caz, daca nu exista alte restrictii, depasirea este permisa, trebuie sa-ti pui aceste probleme si sa le dai o rezolvare satisfacatoare, care sa conduca la o depasire efectuata in siguranta.
  In al doilea caz, deoarece marcajul continuu interzice incalcarea lui si implicit depasirea, respectandu-l, aceste probleme … nu mai apar.
  Ce vreau eu sa accentuez (am mai scris asta), vizibilitatea buna/maxima/perfecta nu este un motiv pentru a efectua depasiri peste linia simpla/dubla continua.

  @verdenpom Nu stiu ce-i impinge sa faca astfel de depasiri disperate. De multe ori, afara din localitate ii ajungi din urma si chiar ii depasesti.

  @real Partea grava este ca uneori au si altii (nevinovati in fapt) de suferit de pe urma prostiei depasitorilor teribilisti.

  @Ady21 Ai dreptate, acolo a fost.

 10. primul si ultimul sunt de-a dreptul disperati cum zici si tu, una e sa depasesti 1 tir cum a facut ssanyong si alta e sa pleci de la 4-5 masini in spate si sa simti adrenalina datorita lipsei de creier.

 11. trist… si prosti si multi +

 12. @m Acele depasiri au fost niste exagerari teribiliste. Au avut noroc si au scapat fara urmari. Poate invata ceva din asta, dupa ce si-au umezit chilotii. Daca nu, este degeaba. Nu se stie daca data viitoare mai reusesc altii sa-i fereasca.

  @burzum Sunt de aceeasi parere 😀

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!