It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Depasit coloana oprita pe B1 din cauza unui obstacol

Adăugat de FURNAL
Raportează ca șters! 17

Autobuzul opreste in statie, asa ca pornesc semnalizarea si astept sa se elibereze B2. In spatele meu este coloana care merge cu aceeasi viteza ca si mine.

B2 se elibereaza si individul cu Jetta din spatele meu incepe manevra de schimbare a benzii aproape in acelasi timp cu mine. Cine ar fi fost vinovat in cazul unui accident? Legal cred ca eu, pentru neasigurare la schimbarea benzii de circulatie (desi B2 se eliberase cand am inceput eu manevra, individul claxonac era in spatele meu pe B1), mai ales ca nu pot demonstra ca Jetta nu era pe B2 fara camera in spate.

Avem o situatie similara AICI, dar in cazul respectiv cel din spate s-a incadrat pe B2 mai din timp, nu in acelasi timp cu autorul, nu se circula in coloana. Acolo Politia a spus ca „BMW-ul era incadrat din timp pe B2”.

Scuzati limbajul licentios, dar ma enerveaza nesimtitii. Si cei ca individul care nu au rabdare sa depaseasca si cei din fata lui sunt nesimtiti.

17 comentarii

 1. Hai ca te cred pe cuvant, dar sper ca nu te-ai bagat pe sistemul ” am dat semnal” cand el era pe b2!

  • Poate ca a inceput manevra cu putin timp inaintea mea (ultima masina de pe B2 a trecut intai pe langa el, apoi pe langa mine), dar nu avea cand sa se mute cu totul pe B2.
   Recunosc, in schimb, ca l-am vazut nerabdator in spate si ma asteptam sa vrea sa se bage fara sa astepte. Aici sunt vinovat. Pentru ca nu e frumos asa ceva cand vezi ca si cel din fata e clar ca vrea sa depaseasca.

 2. Schimbul de replici din final este mai mult decât lămuritor pentru dinamica incidentului.

 3. E de bun simt sa astepti la rand sa depasesti un obstacol, mai ales daca cel din fata a dat semnal. Eu nu-i suport pe astia care se baga din scurt considerand ca ei sunt mai smecheri.
  Iar legal, atata timp cat nu era pe B2, nu vad vina ta, dar daca era iesit in B2 se considera ca deja a initiat manevra si tu aveai interzis sa depasesti, pentru ca daca dai semnal nu iti ofera prioritate, doar cand initiezi manevra inaintea lui.

 4. MRS intotdeauna ultima masina din coloana blocata are posibilitatea sa „initieze” manevra de schimbare a benzii prima, problema care se pune e cata lipsa de caracter are sa o faca, cand 1-2-3 masini in fata lui semnalizeaza aceeasi manevra,
  Hai sa citim din normativ si sa intepretam cu bun simt, ca ad-literam e negru pe alb
  Art. 118 – (1) Conducătorul de vehicul care efectuează depăşirea este obligat:
  a) să se asigure că acela care îl urmează sau îl precede NU A SEMNALIZAT INTENTIA începerii unei manevre similare şi că poate depăşi fără a pune în pericol sau stânjeni circulaţia din sens opus;
  Da? deci legea nu specifica nicaieri iuteala de picior sau ca vine animalul lansat din spate…

  • „deci legea nu specifica nicaieri iuteala de picior sau ca vine animalul lansat din spate…”
   Legea nu, politia da din pacate… vezi ca a pus autorul link la clipul meu cu discutia pe larg si raspunsul politiei 🙂

  • Politia NU FACE legea…politia nu e in stare nici sa o aplice cand e clara, pe multe dintre raspunsurile si actiunile lor poti sa mictionezi cu bolta.
   Am spus-o de mai multe ori, pe mine a vrut un tablagiu sa ma scoata vinovat ca n-am permis eliberarea intersectiei, de masini care intrau pe rosu si eu am intrat in intersectie dupa 8 secunde de verde. I-am spus calm sa scrie ce vrea ca am obiectii si-l astept in instanta sa-si sustina punctul de vedere, eu am dovada ca am trecut pe verde, el n-are nimic sa dovedeasca ca aia au intrat pe verde sau ca au „ramas” in intersectie.

  • Nu am spus ca fac legea… cred ca e clar ce parere am eu despre raspunsul ala al politiei.

   Citez din ce am zis aici:
   „Singurul lucru pe care il recunosc e ca atata timp cat cel care face o depasire ca cel cu BMW-ul reuseste sa se inscrie complet pe banda 2, Politia il va da nevinovat daca cineva in situatia mea il loveste, iar cel din urma va trebui sa isi caute dreptatea la un judecator…”

   Iar din descrierea clipului la care a facut referire autorul (din update mai exact): „Concluzia mea e ca Politistii considera ca cel cu BMW a facut schimbarea de banda cu suficient timp inainte de a trece de mine ca sa nu fie considerata depasire. Nu pot zice ca ma incanta interpretarea, dar o accept si voi stii ce sa fac sa evit sa imi pierd timp prin tribunale si service-uri 🙂 „

   Personal, daca se poate, prefer sa evit timpul pierdut prin instante. 😀

 5. Vreţi să vorbim despre alineatul 2 (conducătorul vehiculului care se angajează în depășire trebuie să se asigure că vehiculul care circulă în fața sau în spatele lui nu a inițiat o asemenea manevră) sau despre alineatul 4 (nu constituie depăşire situația în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în același sens de circulație)?

  Puneţi mâna pe carte, că nu muşcă!

  • Eu cred ca refuzi in mod voit, ca multi „soferi”, sa faci diferenta intre ce inseamna sa circuli pe o banda de 5-10 secunde si de a schimba banda cand ala din fata semnalizeaza si sa sustii dupa aia ca tu devansezi… ma rog, nu ma surprinde ca am vazut si-n alte discutii modul cu gandesti. Genul de om care daca 4 articole din cod interzic explicit ceva si 1 articol care se potriveste cel mult tangential o permite, defilezi cu ala pana-n panzele albe.

  • Cred ca acest articol lamureste discutia „depasire vs devansare”.
   https://razvanbb.ro/lamurire-oficiala-depasire-versus-devansare/

 6. 1 bunul simț impune depășirea autobuzului în ordine, sau dacă vorbim de mașini pe ambele benzi, de regula fermoarului. autorul are dreptate

  2 stațiile de autobuz trebuie prevăzute cu alveole, pentru a nu încurca traficul cât debarcă și urcă călători. primarii sunt vinovați pentru asemenea mizerie de infrastructură.

 7. Furnal,
  În privința fazei te înțeleg perfect ceea ce nu înțeleg este titlul. Cum adică depășire coloană oprită?

  • Nu e cel mai inspirat titlu, e adevarat.
   Logica era ca cel care schimba banda (de pe 1 pe 2) din mijlocul/spatele coloanei, fara sa astepte ca cei din fata (care evident asteapta cu semnalizarea pornita sa faca aceeasi manevra) depaseste coloana de pe B1 🙂

 8. Deci tu daca esti al 6 lea in coloana dupa autobuz si esti mai iute de picior ,te bagi pe banda a2a si dupa astepti ca cei 5 soferi din fata sa faca aceeasi manevra? :)) Hahaha….

 9. La secunda 34 l-ai convins

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!