Camera auto 70mai Omni 360 Dash Cam, filmare 360⁰, 64GB, detectie AI miscare, GPS&ADAS, control vocal, X200

Produs din oferta Xiaomag.ro

Prețul inițial a fost: 1.199,00 lei.Prețul curent este: 1.099,00 lei.

Prețul inițial a fost: 1.199,00 lei.Prețul curent este: 1.099,00 lei.

Vezi detailii

Cu si despre biciclisti

Adăugat de gCAM
Raportează ca șters! 26

Patru faze simple cu biciclisti, pe interzis sau pe contranses, fara sens si fara casca sau doar gura-casca. Cateva menţiuni:
– la prima fază nu este trecere pe unde coboară el cu bicicleta de pe trotuar;
– la faza 4 vorbeam la handsfree şi am semnalizat schimbarea benzii (se aude maneta cum îşi revine când trag de volan la 1:02).
Vă doresc vizionare plăcută!

26 comentarii

 1. mihaibzgica

  @Andrei Mizu (fb)
  Prietene, tu nu vezi padurea de copaci.

 2. mihaibzgica

  Indicatorul este situat pe acel stalp, insa zebra propriu-zisa este la 5 metri distanta. Pe celalalt sens de mers, atat indicatorul cat si zebra se afla in acelasi loc. Fie vorbim de o trecere de pietoni cu o latime de vreo 10 metri intr-o parte si vreo 4 metri in alta, dar nemarcata pe sosea in totalitate, fie vorbim de un indicator montat gresit. Eu aleg varianta a doua, pentru ca nu am vazut pana acum o trecere de pietoni triunghiulara.
  Am mai discutat putin aici:
  http://www.trafictube.ro/deja/

 3. @Thomas, ai dreptate dar vezi tu, trecerea e 10m mai la vale, acolo lipseste gardul care sa conduca pietonii spre trecere. Iar semnul aratat de tine cred ca trebuia pus aici http://goo.gl/nXS2cM dar iar vorbim de oameni incapabili de asi duce treaba buna la capat.

  Cei ce aleg unde si cum sa fie amplasate trecerile
  Cei ce se ocupa de amplasarea lor
  Eu zic asa, semnul semnalizeaza trecerea dar trecerea efectiv e mai incolo.

  • @ABC , eu ti-am dat articol de lege cu ordinea respectarii, tu imi zici „cred ca trebuia”. Sigur asta te va ajuta la contestatia amenzii si suspendarii permisului, cand politistul iti va scrie si articolul pe care l-am dat anterior si tu vei scrie „dar eu credeam ca trebuie si ca AIA sunt incapabili”.

   P.S. @mihaibzgica , ironic este ca acolo sta masina de politie la scuar, sa ia permise FIX pentru asta. Nu stiu daca e pus special sau nu, insa indicatorul se respecta cand il intalnesti, simplu.

 4. @Thomas http://www.scribd.com/doc/97766149/SR-1848-1 ia vezi la paginile 51,52 cum se amplaseaza indicatorul si unde. Daca nu-i cap vai de permisul tau.

  Aici nu e caz de indicatorul e mai presus de marcaj, aici e vorba de amplasare incorecta a indicatorului ce informeaza/semnalizeaza trecerea. Daca tu platesti niste taxe si impozite, dar nu te asiguri ca cei ce se folosesc de banii tai nu isi fac treaba corect e doar problema ta.

 5. @ABC ce intelegi tu din asta ”Imediat inaintea locurilor de trecere pentru pietoni … ” presemnalizare cumva ?

 6. Ciprian mai intreaba o data.

 7. @ABC , fii tu viteazul nostru…au mutat indicatorul special, vor muta si vopseaua. Inainte (cum se vede si in GoogleMaps de exemplu) pe Coravu intrau tare astia de pe bulevard si cu greu mai opreau la trecerea de pietoni. Acum au mutat indicatorul incat sa fie vizibil din bulevard si sa incetinesti/dai prioritate.

  Altfel puneau semn de presemnalizare la colt si apoi lasau trecerea acolo unde era.

  P.S. Vineri e meci pe National Arena si va fi politie acolo, puteti verifica direct la organ daca aveti sau nu obligatia de a da prioritate pietonilor la intalnirea indicatorului 🙂

 8. @ABC mai vazusem un comentariu de al tau dar nu am apucat sa-l citesc si acum nu mai apare de aia am intrebat pentru ca mi s-a parut ca scria ceva de presemnalizare. imi cer scuze daca nu am vazut bine.

 9. @Ciprian, poate asta

  Eu zic asa, semnul semnalizeaza trecerea dar trecerea efectiv e mai incolo.

  Au fost unite post-urile

  Ideea e ca acolo trecerea e unde se a afla marcajul, de altfel e si semnalizata corect trecerea cu indicator pe stalpul de langa trecere(conform a ceea ce am vazut pe street view) plus ca mai spune autorul(sper ca nu minte) ca pe sensul celalalt trecerea e semnalizata corect. Deci destul premise sa pot spune ca acolo e trecerea si nu pe unde era biciclistul si pietonul.

  Acum nu am de unde sa stiu daca trecerea trebuie/trebuia sa fie mutata chiar in intersectie si nu si-au terminat treaba pt ca se asteapta sa se marcheze toata strada si atunci vor marca si zebra. Sau indicatorul e pus gresit acolo pentru ca au fost sesizari cum ca lumea trece pe acolo si nu opresc soferii si cineva a fost trimis sa faca trecerea acolo cu un indicator.

  Totusi cred ca e clar ca acolo nu sunt 2 treceri la 10m una de alta, care si cum e varianta corecta trebuie sa afle platitorul de taxe ce se presupune ca ar avea permisul suspendat acolo.

 10. @Thomas eu te-am mai laudat ca esti bun cunoscator dar nu o duce la extrem, nu intotdeauna ai dreptate.

  In primul rand: Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.
  Subliniez, locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător. Deci locul/trecerea e marcata ca asa se realizeaza fizic faptul ca e trecere si este semnalizata.

  Doi la mana: permis suspendat 30 zile.
  b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier sau tramvaiului;

  Acelasi lucru punctez, locurile special amenajate şi semnalizate. Nu ti se suspenda permisul pentru ca nu ai respectat indicatorul ce te informeaza ca acolo e trecere, ci pentru ca nu ai acordat prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate. Si mai ales cand locul special amenajat(zebra) e 10m mai la vale.

  • @ABC , si cu asta inchei:
   Esti in camp si intalnesti un indicator de trecere, dar fara zebra. E pieton acolo angajat pe trecere. 1-Ii acorzi prioritate sau 2-zici ca e pus prost indicatorul in camp, ca nu e zebra si ii injuri pe aia care „nu si-au facut treaba dupa standarde” ? Daca raspunsul tau este varianta 2, atunci „succese”.

   Q.E.D.

 11. Art. 135 – Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
  h) pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

  Prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător. Ori daca acolo e trecere cu siguranta nu e marcata corespunzator. Si stii de ce, numai tu vezi indicatorul ala pietonul trece instinctiv pe acolo fara nici o urma de nimic ce ar indica ca acolo e trecere si pe acolo are dreptul sa treaca. Uite inca ceva ce trebuie sa iti dea de gandit cum e corect si cum nu.

  Unde e doar indicator si nu se vede zebra din diferite motive, zapada, stearsa sau urmeaza sa fie facuta. Aleg punctul 1.

  Dar in cazul de fata indicatorul ala nu are nici o valoare. Ti-am si explicat si de ce.

 12. mihaibzgica

  sa schimb titlul in „Cu si despre treceri de pietoni? :)))

 13. Du-te si fa poze cu trecerea sa vad daca e semnalizata CORESPUNzATOR pe ambele sensuri de mers. Mergi la primarie si intreaba pe femeia de servici daca acolo e trecere pe colt sau unde e marcata si semnalizata.
  Cereti dreptul la o viata mai buna. Nu mai accepta abuzul. Vai vai Thomas http://citynews.ro/din-oras/un-sofer-cere-rezolvarea-problemei-trecerilor-pentru-pietoni-de-pe-dorobantilor-politia

 14. @ABC, tu tot insisti? N-ai si alta treaba?

 15. Dupa parerea mea, ambele tabere au dreptate in chestia asta, si deci trebuie intrebat si cerut modificarile corespunzatoare in zona aceea. Si o sa scriu schematic si deci vreau si raspunsuri corespunzatoare (nu aiureli generaliste ci daca am sau nu dreptate pe fiecare subpunct)

  Tabara lui Thomas:
  1) Unde intalnesti indicatorul „trecere de pietoni” atunci acolo este trecerea iar tu esti obligat sa opresti sa acorzi prioritate de trecere pietonilor, chiar daca lipseste marcajul. De ce?

  a) Ganditi-va ca abia au asfaltat strada si n-au apucat sa marcheze si cu vopsea pe jos dar exista indicatorul. Doar datorita acelei lipse de vopsea va apucati sa jucati Carmageddon cu pietonii, crezand ca nu veti fi trasi la raspundere din aceasta cauza?

  b) Ganditi-va ca abia a nins si vedeti indicatorul respectiv. Ce faceti? Va opriti sa dati cu lopata pana dati de acea vopsea alba sau calcati pur si simplu pietonul pentru ca nu vedeti si marcajul?

  Tabara opusa:
  2) Aici doar in acest caz (din clip) au dreptate cred. Daca vii din directia autorului, ai indicator si cam trebuie sa opresti (conform legii), chiar daca dupa parerea mea, este un indicator pus gresit acolo. Trebuia pus un indicator de presemnalizare, si apoi indicatorul mai incolo, unde e si marcajul. Sau mutata toata trecerea de unde e marcajul, pe coltul intersectiei, unde e indicatorul.

  De ce e semnalizata prost trecerea respectiva? Am 2 variante de raspuns, ambele cu aceeasi intrebare: „Din partea opusa daca ai veni, ce faci?”. Conform google maps, am asa:

  a) Una bucata marcaj cu indicator lipsa. Ce faci? Opresti la marcaj ca-i trecere de pieton, sau daca n-ai indicator atunci nu este trecere? Daca iei varianta de la 1b atunci calci pietonul crezand ca p-acolo nu-i trecere de pietoni pentru ca n-o vezi de zapada?

  b) Ajungi in coltul intersectiei (dupa 10m) si n-ai nici marcaj, nici indicator cum ca ar fi o trecere de pietoni acolo. Dar totusi iti apar niste indivizi care pleaca din stanga, din dreptul indicatorului din coltul intersectiei (despre care am zis ca este pus cam gresit) si iti apar in fata. Ce faci? Ii calci ca n-au nici marcaj, nici indicator?

  x) Parerea mea este ca in general, un indicator (chiar si fara marcajul corespunzator) marcheaza o trecere de pietoni deci atrage dupa sine obligatiile corespunzatoare. Iar in cazul prezentat mai sus este o mare mare magarie a celor raspunzatori cu indicatoarele si marcajele, atat prin lipsa unui indicator din sens opus cat si prin punerea acelui indicator ca in clip (lasand pietonii sa poata traversa pe acolo conform legii, dar tot conform legii, ajungand in fata masinilor de pe sens opus care n-au nici o obligatie legala din punctul meu de vedere, sa ii lase sa traverseze pe acolo).

 16. @georgica, te-ai grabit la scris si incurcat intrebarile. Si raspunsurile le ai mai sus, doar ai mai pus o data aceleasi intrebari.

 17. mihaibzgica

  Legal, pietonii trebuie sa treaca strada pe diagonala, de la indicatorul de pe trotuarul pe care se afla, pana la cel de peste strada care este decalat cu cativa metri. Frumos, nu?
  Orice permis suspendat aici se poate redobandi foarte usor cu o simpla contestatie.

 18. ai 2 treceri de pietoni in cascada, una cu panou, cealalta cu marcaje… ce atata tam tam?
  ai pus tinta pe bicilist si gata! Hater de biciclisti si atat!
  cum ai taiat intersectia de la Rosetti, ceva de speriat. Pt unul cu pretentii demonstrezi prea putin!

 19. mihaibzgica

  hai să o luăm pe rând, bogdanb.
  Arată-mi te rog pe poza asta cum ar trebui să fie trecerea asta în cascadă, eu nu pricep. Am nevoie de un desen exemplificativ.
  http://i406.photobucket.com/albums/pp146/mihaibzgica/example_zpsbd55c14a.jpg
  În ceea ce priveşte schimbatul benzilor, am călcat linia la început în mod neintenţionat (1 metru), dar am semnalizat intenţia de schimbare a benzii şi am efectuat manevra în mod legal. O manevra care nu a încurcat pe nimeni – nici pe taximetriştii parcaţi pe prima bandă, nici pe cei care au mers înainte de pe banda de obligatoriu la stânga şi nici măcar pe biciclistul care venea pe contrasens. Tu erai? 🙂

 20. adica ai 2 treceri.

  ma bucur ca ai semnalizar la Rosetti, ma asteptam sa aud ceva in masina, cu toate astea cam neinspirata pozitia in intersectie b3 catre b1.

  ai pretentii: demonstreaza mai multa precizie si corectitudine.

 21. @Mihai(sau dumneata, cel ce citesti), poti sa spui daca indicatorul cu pricina mai este acolo? Ca pe google maps nu se mai vede.

 22. mihaibzgica

  @ABC
  Am trecut aseară pe acolo. Indicatorul cu pricina este mutat la poziţia iniţială, unde este şi marcajul. Adio treceri în cascadă, în triunghi sau de 20 de metri.

 23. Am primit raspuns de la bpr cam asa. Indicatorul nu se mai afla acolo, iar pietonii trebuie sa traverseze pe trecere. Nu au raspuns la situatia care era inainte, pentru ca o data ce s-a facut o modificare e clar ca nu e corect.
  Thomas, vezi se poate?

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.