It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Dilema

Adăugat de Ruhestand
Raportează ca șters! 40

Eu cred ca daca dau de un politist pus pe fapte mari raman fara bani de buzunar.
Exista sanse sa scapi in situatia de fata argumentand ca linia continua e doar pentru cei care circula perpendicular pe trecere si n-au voie sa depaseasca acolo?

Voi ce ziceti? Sa risc sau sa caut alta ruta?

Ce mai caută lumea:
 • poti lua amenda daca nu se vad liniile continuu

17 comentarii

 1. Linia continuă e pentru toți. Dacă marcajul 1 spune „A sau B” iar marcajul 2 spune „Nu A!”, atunci n-ai voie A și ești obligat să faci B. Dacă în plus față de ce este acolo aveai indicator „obligatoriu la stânga SAU la dreapta”, era același drac: citești în ansamblu indicator + marcaje și deduci că din cele două opțiuni ale indicatorului tu ești obligat de linia continuă să alegi „dreapta”.

 2. @Ruhestand De ce crezi ca politistul ti-ar lua permisul? 😉

  @Tibike +1 pentru „obligatoriu la stânga SAU la dreapta„. Ma bucur sa vad ca se cunosc si folosesc corect formularile 🙂

 3. Sfatul meu, alt traseu.

 4. @Tibike: e corect ce zici tu…dar daca din motive obiective (murdar pe jos, foarte aglomerat si ti se lasa loc sa treci printre masini) nu-ti dai seama ca e linie continua…n-ai putea avea circumstante atenuante in lipsa unei presemnalizari corecte?

  @GeluCJ: pentru amarata aia de liniuta de 15-20m 😛

 5. @Ruhestand Asta am inteles. Ca sa-ti poata suspenda permisul de conducere, trebuie sa o faca in baza unui articol de lege unde este prevazuta o astfel de sanctiune, articol care se mentioneaza de asemenea si in PV.
  Intrebarea mea este urmatoarea: care crezi c-ar fi acel articol? 😛

 6. @GeluCJ: hmmm…eram convins ca se lasa si cu suspendare…dar se pare ca nu-i asa…
  Art. 108. – (1) Savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe lânga sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:”

  „d) 6 puncte de penalizare pentru savârsirea urmatoarelor fapte:”

  „9. schimbarea directiei de mers prin viraj spre stânga, daca prin aceasta se încalca marcajul longitudinal continuu care separa sensurile de circulatie;”

  …de asta e bun site-ul asta :)…discutiile intaresc cunostinte

 7. acolo e intersectia cu bataia dintr-un clip de acu cateva luni.
  arata mai bine fara marcaje 🙂


  Vizualizare hartă mărită

 8. @iuda – Pista de biciclisti cica, din stalp in drum peste bordura; din drum in bordura, din bordura in trotuar, din trotuar in indicator, din indicator in cosul de gunoi si iar in drum. Sa tot folosesti pista de bicilisti.

 9. @Ruhestand Ca punct de plecare in discutie, asa este. In momentul in care virezi la stanga peste marcajul continuu care separa sensurile de circulatie, risti o amenda de clasa a IV-a si 6 puncte de penalizare („manevra 6-9” sa nu sune obscen), de exemplu: http://www.trafictube.ro/6-9/
  Nu se suspenda permisul de conducere pentru asta, presupunand evident ca impreuna cu acele 6 puncte de penalizare nu atingi sau depasesti 15 😆

  Hmm … totusi acolo parca mai e ceva si-as tinde sa cred ca n-ar fi chiar atat de grav. Sper sa nu ma-nsele filmarea 🙂 Iti propun sa ne mai uitam inca o data.

 10. @GeluCJ: nu-nteleg la ce te referi in ultima fraza 😀

 11. @Ruhestand Nu exista acolo marcaj continuu care separa sensurile de circulatie (sau cel putin nu-l vad pe filmare) 🙂

 12. Mi sa pare mie sau e vorba de un marcaj nou (obligatoriu dreapta) pictat de Dorel care nu s-a sinchisit sa stearga cumva vechiul marcaj, peste marcajul vechi (obligatoriu dreapta sau stanga)? Asta nu scuza lipsa indicatorului la intersectie. Nu de alta, dar mi se pare clara intentia Politiei si/sau a adimistratorului drumului de a spori fluidizarea traficului prin limitarea traversarii bulevardului de pe toate aleile laterale. Pantelimon, sau ma insel eu?

 13. Se respectă ultimul marcaj. Degeaba ai săgețile ori la dreapta ori la stânga, dacă linia continuă de separare a sensurilor de mers e continuă..
  În cazul în care este împiedicată observarea unui marcaj sau a unui indicator intervine „eroarea de fapt” care înlătură răspunderea contravențională!

 14. Cu.pluta.sunt.dus

  =))))))))))))))))))))))) buna asta cu <“eroarea de fapt” care inlatura raspunderea contraventionala> =)))))))))))))))))))))))))

 15. @GeluCJ: nu exista…in mod normal exista marcajul discontinuu care separa sensul de mers de liniile de tramvai, asa cum se vede in filmare dupa depasirea liniilor continue din dreptul trecerii pentru pietoni

  @Kor: pe straduta nu stiu dac e „proaspat vopsit”…cred ca s-a sters mai mult sageata spre stanga datorita traiectoriei masinilor care ocolesc masinile parcate…o sa verific data viitoare cand mai trec pe acolo 🙂 . locatia e postate de Iuda mai sus (Sos. Oltenitei, intre P.Sudului si Brancoveanu)

 16. @Ruhestand Atunci ajungem la ceea ce este acolo. Daca nu exista marcajul continuu de separare a sensurilor de circulatie, nici nu poti fi amendat pentru incalcarea lui, cf. art. 108, (1), d), 9. 🙂
  In schimb poti fi amendat pentru incalcarea marcajului continuu de separare a benzilor de circulatie care exista trasat acum. Asta inseamna amenda de clasa a III-a (6 puncte-amenda), deci mai putin decat era estimat initial si scapi mai ieftin 😀

  Mai aproape de adevar cred ca lucrurile stau in felul urmator. Asa cum a remarcat si @Kor mai sus, probabil acel marcaj de obligatoriu la dreapta sau la stanga nu mai este de fapt valabil. Stop-cadru la 0:12, „la stanga” e foarte sters. Ramane obligatoriu la dreapta care coroborat cu liniile continue, da o logica semnalizarii din intersectie.
  Daca se tine seama si de asta, poti fi amendat suplimentar si pentru nerespectarea obligativitatii virajului la dreapta (amenda clasa a II-a, minim 4 puncte-amenda). Apoi te judeci pentru asta cu adminul drumului ca n-a sters corespunzator marcajul.

  Una peste alta, poate cea mai buna idee ramane schimbarea rutei. Nu stii daca sau cand vei da peste vreun politist care vede astfel lucrurile ai atunci ai ajunge sa cotizezi la buget 🙂

 17. ruta e folosita intens de cei care fenteaza intersectia de la Berceni

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!