Doar fraierii aşteaptă în coloană la semafor

Adăugat de Kuisor
Raportează ca șters! 16

.. şmecherii grăbiţi o depăşesc pe contrasens!

Ce mai caută lumea:
 • https://www trafictube ro/doar-fraierii-asteapta-in-coloana-la-semafor/
 • cum trasam o linie de-a curmezisul
 • depasirea in intersectie pe contrasens

17 comentarii

 1. Te simti?

 2. pinguinu nuclear

  i-am facut-o la unu din asta (depasea coloana pe linia de tramvai) – am tras de volan stanga si m-am facut ca ies din coloana in fata lui – masina mea nu s-a miscat mai mult de 20 cm, dar a fost o miscare violenta, (ca si cum mi-as fi pierdut rabdarea). A franat si s-a oprit in drept cu mine, dand din maini ca un broasca testoasa. Cand a vazut ca eu ma astupam de ras s-a luat si a plecat. Din pacate nu am mai avut ocazia sa repet gluma.

 3. Chiar daca o sa par gigi contra, cred totusi ca nu a gresit cu nimic. Nu exista nici o linie care sa separe sensurile deci nu poate afirma nimeni ca a depasit pe contrasens. Eu nu vad sa fi incalcat vre-o regula de circulatie.
  @pinguinu nuclear – se poate circula pe linia de tramvai atata timp cat sunt indeplinite urmatoarele conditii: trebuie sa lasi libera linia cand trece tramvaiul, drumul are mai putin de 3(trei) benzi pe sens, adica are 1(una) sau 2(doua) benzi pe sens, nu ai linie continua intre linia de tramvai si banda de circulatie. Aici apare si marea discutie pe calea mosilor, acolo unde conform codului rutier poti sa mergi pe linia de tramvai dar acum au pus peste linia discontinua delimitatoare.

 4. pinguinu nuclear

  @lucian – nu cunosc calea mosilor, nu sunt din bucuresti. Unde s-a intamplat faza exista linie continua (si niste semisfere de beton care nu iti permit accesul facil pe linii – tipul intrase de la celalalt semafor). Nu era aglomeratie – eram 6-7 masini la semafor. Nu avea nici o scuza si nici un motiv sa faca ce a facut, in afara de „asa vrea pl. mea”. Iar daca tot ma plictiseam…

 5. @Lucian,
  exista oricând posibilitatea să se întâlnească cu o maşină ce făcea dreapta (avânt „intermitent”), ca Loganul de la sec. 27.

 6. @pinguinu nuclear – eu nu vorbesc aici de moralitate. moral POATE a gresit, de amendat nu poti sa-l amendezi… Conform codului rutier si al marcajelor existente, nu presupuse sau foste, omul nu a gresit cu nimic.
  @bufnitoiul – daca se intalnea cu loganul de la secunda 27 care avea verde intermitent si obligativitatea de a da prioritate TUTUROR masinilor si pietonilor aflati in traversarea intersectie tot nu era el de vina in cazul unui accident. si apoi aveau loc lejer amandoi sa treaca.

 7. ha ha ha , la mine la bloc 😀
  Esti din craiova bufnitoiu ??

 8. @Lucian: de data asta (si numai de data asta :)) nu cred ca ai dreptate.
  faptul ca nu exista marcaj intre linii nu inseamna ca acolo nu e contrasens (dupa parerea mea e evident ca e contrasens, ca pe acolo vin masinile din celalalt sens. in plus, linia perpediculara pe trecere care se vede la finalul filmului se termina de obicei acolo unde incepe contrasensul. mai mult decat atat, prin dreapta coloanei stationate trec masini, deci daca ala nu e contrasens atunci avem un drum cu trei benzi pe un sens, si mai niciuna pe celalalt).
  aaa, ca poate daca nu exista marcaj pe carsoabil se poate depasi, in mod normal, pot accepta. dar asta nu e valabil in cazul coloanelor stationate la semafor, a caror depasire (din cate imi aduc eu aminte, desi s-ar putea sa ma insel :)) e interzisa. si cred ca aici avem si o problema cu depasitul cu nu stiu cati metri inainte de intersectie.

 9. @ana – daca nu exista linie continua/discontinua inseamna ca nu poti face delimitarea clara intre sensuri ci doar esti obligat sa circuli cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului. e posibil de exemplu ca de maine sa se linieze 3 benzi pentru sensul de dus si 1 pentru sensul invers. Eu am inteles ca teoretic ne putem ghida dupa linia care ne indica inceputul trecerii de pietoni(pe care doar primii o poate vedea) si sa incercam sa trasam noi o linie imaginara care sa desparta sensurile dar din pct de vedere legal daca facem acolo o devansare( NU depasire pentru ca nu stim daca am trecut pe sensul celalalt) a coloanei oprite la stop nu incalcam nici o lege.
  Caz concret: Politia a dat verdict de culpa comuna pentru 2 masini care s-au zgariat reciproc pe o strada ingusta care nu avea sensurile delimitate si amandoi soferii au sustinut „ca celalalt a intrat pe ‘sensul’ lui”.
  PS: Si eu am o boala imensa pe soferii care fac asta la stop si ii inghesui cat pot cand schimb directia de mers, dar aici…

 10. @Lucian: probabil in cazul tau concret era vorba despre doi care au mers prea aproape de axul drumului. sau politistul nu s-a putut hotara pe care sa il creada, si n avea alte date in afara de declaratiile celor doi. dar in cazul asta despre care vorbim nu cred ca vreun politist sau judecator care are toate datele i-ar da vreodata dreptate „eroului” nostru intr-o eventuala disputa. sincer.

 11. @Lucian: In cazul tau (din cate am inteles) e vorba de o strada ingusta fara delimitare (genul gasit deseori prin labirindurile de blocuri de pe langa strazile principale sau cam peste tot prin municipiul Buzau)..

  Aici in schimb treaba e relativ clara.. tipul a schimbat banda si a depasit coloana de masini ce intra in intersectie…
  „Art.45. – (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lânga un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule în care s-a aflat initial.”

  Sunt 2 reguli de circulatie incalcate…
  1. Fiindca nu a fost filmata si din spate faza, doar banuiesc: Schimbarea benzii de mers (si intrarea in depasire) cu mai putin de 25 de metri inainte de intersectie.

  2. Depasirea unei coloane de masini aflate la semafor (fiindca, tin sa-ti reamintesc .. el a intrat in depasire…)..

 12. @smokey – din codul rutier cand nu ai voie sa depasesti:
  pun si eu comentariile sub fiecare litera
  Art. 152. – (1) Se interzice depasirea vehiculelor:

  a) în intersectii cu circulatia nedirijata prin mijloace de semnalizare rutiera ori de catre politisti;
  comentariu – circulatia este dirijata cu mijloace de semnalizare (semafoare)
  b) în apropierea vârfurilor de rampa, când vizibilitatea este redusa sub 50 m;
  comentariu: nu este cazul
  c) în curbe si în orice alte locuri unde vizibilitatea este redusa sub 50 m;
  comentariu: nu este cazul
  d) pe pasaje denivelate, pe poduri, sub poduri si în tuneluri. Prin exceptie, pot fi depasite în aceste locuri vehiculele cu tractiune animala, motocicletele, ciclomotoarele si bicicletele, daca lungimea segmentului de vizibilitate a drumului este mai mare de 20 m, iar latimea drumului, de cel putin 7 m;
  comentariu: nu este cazul
  e) pe treceri pentru pietoni semnalizate prin indicatoare si marcaje;
  comentariu: atata timp cat este rosu la pietoni nu se aplica
  f) pe treceri la nivel cu calea ferata curenta si la mai putin de 50 m de acestea;
  comentariu: nu este cazul
  g) în statii de tramvai, atunci când acesta este oprit, iar statia nu este prevazuta cu refugiu pentru pietoni;
  comentariu: nu este cazul
  h) în zona de actiune a indicatorului „Depasirea interzisa”;
  comentariu: nu este cazul
  i) când pentru efectuarea manevrei se trece efectiv peste marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculele circula pe contrasens;
  comentariu: nu se aplica neavand marcaj simplu sau dublu care sa separe sensurile
  j) în situatia când din sens opus se apropie un alt vehicul al carui conducator este obligat sa efectueze manevre de evitare pentru a nu intra în coliziune;
  comentariu: nu este cazul, nu venea nimeni din fata.
  k) în locul unde s-a format o coloana de vehicule în asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie.
  comentariu: nu este cazul pentru ca nu este definit clar unde incepe sensul opus de circulatie.

  Deci…???

 13. depasire coloana care asteapta la semafor

 14. @camionagiu – k) în locul unde s-a format o coloana de vehicule în asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie.
  Cum nu sunt delimitate sensurile de circulatie nu s-a intrat pe sensul opus.
  Si poate exista o coloana care asteapta la semafor pentru directia inainte si goala banda de facut la stanga. Atunci ce faci? te asezi in spatele lor ca sa nu-i depasesti?

 15. Discutia asta imi aduce aminte de scena cu dictionarul din „Politist Adjectiv”.

 16. Adica Lucian tu mergi acolo pana in bordura din stangaca nu e delimitat sensul? Politistul o sa iti spuna ca jumatatea este limita, iar din moment ce ai trecut dincolo de jumatate si ai depasit coloana nu ai fost pe „banda pentru stanga”, ai fost pe sensul opus.

  Uita-te ca pe stanga e o parcare (presupun marcata cu P ca altfel nu lasau oamenii de nebuni masinile de-a curmezisul strazii si practit pe celalalt sens e o singura banda. E foarte clar pentru oricine conduce, nu invata doar din carte pentru examen. 😉

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.