It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Pe doua roti cu un motan :)

Adăugat de adib
45

Am avut sansa sa particip la cursul de conducere defensiva de la Academia Titi Aur. La finalul cursului, de multe ori scot cursantii la o tura pe doua roti cu o masina special modificata.
Calitatea imaginii nu e cea mai buna, pentru ca e filmat cu  telefonul.
P.S. Cursul asta ar trebui sa devina obligatoriu inainte de luarea carnetului, dupa parerea mea.

10 comentarii

 1. Wow, ce fain pe doua roti ! Nu v-a zdruncinat tare cand ati coborat pe patru roti ? Cat timp dureaza cursul ? Se face si teorie si practica ? Nu am inteles, despre ce motan este vorba ? Masina ? Sau…… soferul ?

  • Se fac ambele.
   Teoria consta in 2-3 ore de curs – ti se explica cauzele accidentelor, cum le poti preveni, dezavantajele anvelopelor uzate, etc. Urmeaza o pauza de masa la restaurantul lor, apoi sesiunea practica – consta in 3 „etape”: simularea impactului cu obstacol fix & iesirea dintr-o masina rasturnata(simulator), exercitiul de franare cu si fara ABS pe suprafata umeda si cel de simulare a subvirarii intr-o masina cu dubla comanda.

   de pe la ora 10-11 pana la 16-17, am uitat sa mentionez 🙂

  • BMW-ul e motan, asa ii spune modelui. A zdruncinat un pic, dar nu prea rau 🙂

 2. AragazCuBuleDeAer

  Probabil ca e vorba de o „pisicuta” BMW . 🙂
  Pai daca la scoala in loc de conducere preventiva ai face conducere defensiva, atunci Titi ce ar mai face ?
  Un lucru este clar in ceea ce priveste scoala auto din Romania, este necesara o revizuire majora si actualizata la nevoile actuale.

  • teddycarebears

   adica sa fie actualizata spaga cu inflatia care a luat-o razna ? 😛

   astia de la scoala nu pricep decat ca ei trebuie sa incaseze niste bani si ii ajute pe cursanti sa ia niste carnete … atata tot … ii doare fix in cot ca in loc sa scoata pe banda soferi scot, daca nu ignoranti, atunci chiar posibili criminali …

   totul se va schimba doar in momentul cand si scoala va fi trasa la raspundere si va fi obligata sa afiseze pe site pe prima pagina numarul de accidente si numarul de morti cauzate de cursantii lor … atunci sa vad cine se mai inghesuie la scoala respectiva … altfel dai 1000 RON ca sa poti conduce o masina legal si sa omori oameni pe strada …

  • Este datoria instituției care acordă dreptul de a conduce să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că cel care primește acest drept este capabil de el din toate punctele de vedere.
   Din câte știu, în prezent, unei școli de șoferi i se poate retrage autorizația de funcționare dacă nu promovează cel puțin 50% dintre cursanți.
   Dacă instructorii ar fi independenți și doar afiliați unei școli pentru partea teoretică, ar rămâne pe piață doar ce competenți.

  • AragazCuBuleDeAer

   @Bobiţă, bine punctat , dar ai scapat din vedere un aspect, in fruntea scolilor se afla cei care au coalizat si nu doresc schimbare, ba mai mult , arata si cu degetul cand apar pe sticla.

 3. cameramio

  Soferul n-a filmat si el? Nu ma prind. Platesti pt. o experienta si toti stati cu ochii in telefon sa filmati, ca sa arati altora. Oau.

 4. @adib Interesant 🙂 +

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!