It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Driving in RuIasiAh 46

Adăugat de Mituc
Raportează ca șters! 43

ATENȚIE: Conține pe alocuri si limbaj licențios!

Asa cum ne-am obisnuit deja, sint o droaie de timpiti prin zona Iasului. Traficul nocturn este si el foarte interesant. Sa vedem:

 • 00:00 – 00:15 – Depasire in curba, rampa, fara vizibilitate, peste marcaj continuu. Probabil inca un idiot pe care-l vezi doct pe forumuri si failbook exprimindu-se la persoana 1 plural „sa fim mai atenti si sa nu stiu ce!”.
 • 00:15 – 00:45 – 50 de metri mai incolo putea sa intoarca frumos in rond, cu semafoare si toate cele. Dar pentru ca taxi…
 • 00:45 – 01:10 – Doua masini in toata parcarea si o gisca ratacita de stol se gindeste sa faca niste cascadorii, si anume pe obligatoriu stinga sa faca dreapta peste singura masina cu care se putea intilni acolo;
 • 01:10 – 01:35 – Nu stiu in alte orase cum este dar regnul biciclist din Iasi este unul total defect;
 • 01:30 – 01:50 – Ma asigur, vad ca am o fereastra ingusta ca sa trec neavind nici pietoni nici trafic din stinga, si hop si el! Macar am ajuns amindoi fara parlamentari prelungite ca da, am dreptate. Si si-a cerut si scuze. Ce sa zic, nu e suficient, frumos ar fi sa mai si procedeze regulamentar macar de atunci incolo;
 • 01:50 – 02:20 – Incadrarea pentru virajul la stinga pe banda de linga ax a sensului opus blocind-o fara a avea posibilitatea de a trece e un oligofrenism care a ajuns sport judetean in RuIasiAh;
 • 02:20 – 03:00 – Unul care era pasager la volanul propriei masini. Si desigur, dupa aia ne intrebam tot la persoana 1 plural „dar de ce se intimpla atitea accidente?!”. Pai, pe oligofreni inutilitia nu-i prea stringe de pe strazi ca astia fac manevrele cu „viteza legala”;
 • 03:00 – 03:25 – Orasul se scalda intr-o mocirla cum rar vezi si pe drumurile pietruite, iar regiile care capuseaza primaria (cu p mic, desigur) inunda strazile ori de cite ori le gasesc uscate si numai dupa ce smecleul uscat format din pamint, nisip si material derapant se aseaza pe linga borduri de unde este mai putin deranjat;
 • 03:25 – 03:35 – Un alt oligofren pe 2 roti.
 • 03:35 – 03:55 – Am mers in spatele coloanei aleia destul de mult timp, respectivul a avut nenumarate ocazii de a depasi. Dar nu ar fi fost la fel de palpitant…
 • 03:55 – 04:25 – Iese din parcarea magazinului, are cumva ocazia sa se duca in treaba lui, dar se razgindeste si ramine in mijlocul strazii incurcind lumea. In final se gindeste ca de fapt vrea la dreapta unde putea sa se duca de 700 de ori din momentul in care a iesit si pina am ajuns eu acolo.
 • 04:25 – 04:50 – Cum ziceam…
 • 04:50 – 05:05 – La un pas de a-mi mai lua inca un sut in spate. A trecut cam la 10-15cm de coltul stinga-spate al masinii;
 • 05:05 – 05:45 – Pe drum cu prioritate – se opreste in mijlocul intersectiei. Oglinda e pe setarea de „dau acuma drumu la NOS, am nevoie de toata aerodinamica”. Pai, normal ca e ori suv, ori BMW, ori de ambele.
 • 05:45 – 06:10 – E mai simplu asa cu virajul peste linii continue si cu frina in fata traficului pe care-l obstructioneaza decit sa faca si el niste manevre intr-un mod corect, nu doar „cu viteza legala”;
 • 06:10 – 06:40 – Care mai de care… unul taie curbe de zici ca e pe cimp, iar taximetristii fac ce stiu ei sa faca, sa traga de volan fara semnal si fara sa se asigure;
 • 06:40 – 06:50 – Rosu!
 • 06:50 – 07:00 – Rosu baaa!
 • 07:00 – 07:10 – Baaa!!
 • 07:10 – 07:40 – Lasa ca face locala ce nu face inutilitia radaro-sicaniera… desi acolo e discutabil daca in intersectie a intrat pe rosu sau galben;
 • 07:40 – 08:05 – Un pic de somnic… altul care nu se afla la volan cind conduce…

Va urma! Normal ca va urma, doar nu credeati ca se civilizeaza lumea in RuIasiAh!

18 comentarii

 1. Ciudat….in scris nu te exprimi moldoveneste….(de ex. „care” se scrie „corect”….. „cari”…..nu?). In rest conduci frumos….ceilati „e” de vina.

  • Tu di fapt ci puii miei vriei sî spui mai iegzact? Cî nu ințălieg, mai alies aia cu „ceilalti” cari ar fi di vinî. Apî da’ normal cî ceilalț ‘îs di vinî, cî doar nu ieu!

   Acum e bine? Trebuie sa intelegi ca un oras poate contine cetateni din mai multe etnii, o tara poate avea cetateni cu nationalitati diferite, iar planeta e asa cum e ea. Accentul vorbirii rare ori are implicatii asupra scrierii, indiferent de limba. Din nefericire pentru tine trebuie sa accepti diversitatea, nu ai scapare 🙂

 2. Masina politiei de la 7.30 care se ia dupa cel care a trecut pe rosu nu pare a fi de locala. Si daca ar fi a politiei locale nu are decat sa i ia caii de la bicicleta celui care a trecut pe rosu pt ca nu au competenta sa opreasca in trafic sau sa aplice amenzi.

  • Aha, poate n-o fi fost de la locala… Desi nu stiu ca cei de la rutiera sa aiba masini dintr-alea, doar MCV-uri, niste polo-uri, si niste masini neinscriptionate cu care sicaneaza prin trafic.

  • timemachine

   Sigur că nu e de la locală. Poliția locală are DOAR lumini albastre la girofar. Majoritatea polițiștilor au și calitate de polițiști rutieri. Nu trebuie să fie doar Dacia MCV și Polo :)).

   În Iași, nicio poliție nu își face treaba, nici cea locală, nici cea rutieră. Gardienii locali mai fugăresc 2-3 mașini „avariate”, iar polițiștii ies pe stradă o dată la 4 ani (și atunci fac controale de rutină, pentru că sancționarea „micilor” abateri încurcă traficul…).

  • Cei de la locala au lumini albastre. Ala era un Polo de la MAI.

  • @Mituc

   Se si vede ca nu este de la locala.
   Sunt multe Logan-uri noi de politie adevarata. In plus, comunitarii nu au rampa de lumini rosii.

 3. Da cu ci lighean di dai, uai? Ca tari mai fuji!!! :))))

  • Cu viteza constanta in limitele regulamentare de viteza merge cam orice lighean… E posibil ca unghiul mic camerei sa mai pacaleasca putin ochiul…

 4. Mesajul meu era….(adevarat mai subtil)….ca ar fi bine sa te exprimi verbal cel putin asa de corect cum o faci in scris – din respect pentru limba romana. Sau pune muzica de fundal in loc de….Pe noi, cei care vorbim si scriem corect romaneste (din respect) si care acceptam diversitatea, ne cam zgarie la auz exprimarile tale. Ar fi frumos sa ne protejezi…daca-ti pasa de noi majoritarii. Mai e o solutie…..o sa „tai” sonorul la clipurile postate de tine…..cred ca cea mai buna. Sa inteleg ca esti cetatean roman si de nationalitate esti moldovean de peste Prut sau de etnie esti moldovean sau esti cetatean roman de nationalitate moldoveneasca sau ai dubla cetatenie (consulta te rog un pic DEX-ul la definitii), ca m-ai bagat in ceata cu formularile cu pricina, „uai”?

  • Eu cred ca tu cam exagerezi.

  • timemachine

   Orice dialect care nu este fonetic corect poate fi deranjant pentru unii sau pentru alții. În același mod în care pe moldoveni îi deranjează „dăcât-ul”, „pă-ul” și „dupe-ul” bucureștean, probabil și pe ceilalți îi deranjează „și-ul”, „di-ul”, „cari-ul” moldovenesc. Nu avem ce face. Unii își corectează dialectul, alții vorbesc așa cum s-au acomodat.
   Există totuși diferențe între dialectul din regiunea Moldovei și cel din Republica Moldova, inclusiv alte cuvinte. La fel, în scris, se mai poate scăpa… de… puncte de… suspensie.

   Totuși, când conducem nu contează cum vorbim românește, ci cum acționăm în limba rutieră.

 5. Daca tu asa crezi, imi cer scuze pentru tot ce-am comentat pana acum.

 6. timemachine

  Îți înțeleg durerea, majoritatea fazelor îmi sunt foarte familiare. Am impresia că ești puțin cam nervos (din nou, te înțeleg :D) și ai viteza cam mare în anumite zone unde ar trebui redusă.

  Faza cu poliția începând de la 7:10 e corectă – Codul rutier. De asemenea, aia e o Dacia Logan de poliție, nu de la gardienii locali. O practică frecventă se întâlnește cu un eveniment rar în Iași.

  👍

  • Dezvolta si discutam/analizam punctual daca vrei. Viteza „cam mare” e diferita de „mult peste limita” (cum de fapt n-a prea fost nicaieri prin clip cu o majoritatea fazelor stationare).

 7. Mi-a placut ca l-ai disciplinat pe biciclist. Sa speram ca a inteles si va aplica pe viitor.
  Nu e prima data insa cand ai probleme in intersectia dintre C.A.Rosetti si Soseaua Stefan cel Mare si tot continui sa treci un pic cam tare prin ea. Stiu ca am mai vazut prin clipurile tale ca ti-au mai taiat calea si altii acolo. Nu te supara pe mine dar cred ca ar trebui s-o lasi un pic mai usor acolo.

  • Alex, acolo sint probleme in permanenta pentru ca soferii de la noi sint idioti. Eu circulind des prin zona (cam 2000km/an ii fac doar pe acel drum) sint doar victima statisticilor si a procentajului de soferi care au ghinionul sa le iasa un cretin in fata de acolo.
   In cazul relatat de mine daca te uiti pe filmare se vede ca masina s-a oprit in aproximativ 20 de metri din momentul in care am inceput sa frinez. Ca si idee masina pe care o am se opreste de la 100 la 0 in 32.5 metri (si viteza si distanta masurate pe GPS), deci avind in vedere vizibilitatea excelenta si viteza cu care rulam (cred ca aproximativ 80) cred ca ar trebui ca inutilitia radaro-sicaniera sa-i mai stringa de pe strazi pe oligofreni, mai ales ca s-au inmultit destul de mult in ultima vreme.
   Intersectia respectiva este dirijata (nu mai zic de vizibilitate) deci legal nu am motive si nici obligatia de a reduce de la 100 la mai putin, dar totusi o fac pentru ca… pentru ca, pentru ca daca nu fac asta se poate intimpla s-o mierlesc din cauza unui prostalan ca cel din clip.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!