It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Driving in RuIasiAh 28

Adăugat de Mituc
Raportează ca șters! 32

Atentie, habar nu am daca mai contine!

Deruta si somnambulismul sint la cote maxime in RuIasiAh. Tipic pentru orice fiinta trezita brusc din somn fie ea pisica, gaina, cal sau vaca, specimenele din RuIasiAh dau dovada de o doza de iritabilitate crescuta.

S-o luam pe faze:

 • 00:00 – 00:15 – No comment;
 • 00:15 – 00:40 – Prima data am zis ca a scapat volanul din masina, lucru des intilnit in RuIasiAh unde probabil o treime dintre somnambulii aflati la volan in trafic stau si cu o mina pe telefon si eventual una in vreo agenda pe brate. Dar nu, el voia sa faca o intoarcere ca la carte, din 3 miscari, peste dubla continua, pentru ca o manevra de intoarcere undeva intr-un rond cu 150m mai sus era peste mina (unde intorc eu la 1:30 si 1:45);
 • 00:40 – 00:50 – No comment;
 • 00:50 – 01:30 – Doua benzi spre 2+2 benzi. Eu fac dreapta de pe B1 pe B1, pun semnal si trec pe B2. Un alt somnambul care voia de pe B2 p3 B2 se pare dar care probabil fiind distrat 150% de telefon, aparent scapa volanul din mina si face virajul larg de ajunge pe sensul opus, moment in care mie mi-a iesit din vizor. Isi aduce aminte ca de fapt e in trafic si nu doarme acasa in pat si inevitabil, proaspat trezit din somn, devine violent verbal. Adica, tot el cu gura mare (sau mai bine ar trebui sa spun „cu botul larg”?);
 • 01:30 – 01:45 – Un meserias parcat in intersectie (in stinga);
 • 01:45 – 01:55 – Alt meserias parcat in intersectie. Plin de meseriasi…
 • 01:55 – 02:40 – Si cum mergeam eu asa pe strada, vad pe unul care doarme grav. Simteam vibratiile de la sforaituri prin pneurile inmuiate de temperaturile scazute de iarna… Asa ca stau in treaba mea. Opresc traficul pentru el si-i fac semn, nici o treaba. N-ai cu cine… pur si simplu a adormit brusc in mijlocul traficului;
 • 02:40 – 03:10 – Altul care a adormit subit in mijlocul traficui. Ma rog, eu as fi tentat sa cred ca mai degraba si-a scapat telefonul din mina pe podeaua masinii. Imi pare rau de copilul de pe bancheta din spate care a trebuit sa-si ia claxonul de trezire pentru cine o fi fost adormitul sau adormita de la volan;
 • 03:10 – 03:35 – Manevra standard pe care tre’ s-o faci in zona aia, sa te ridici de pe scaun si sa scoti capul prin parbriz ca sa vezi dupa tramvai sau autobuz. E ok, am s-o fac de fiecare data pentru ca inteleg situatia si din respect pentru ideea de transport in comun si fericit ca mai functioneaza. Doar gindul ca s-ar da toti jos dintr-un autobuz si s-ar sui la volan ma infioara. De exemplu cum ar sofa acest meserias? Vede ca ma opresc, se angajeaza in trecere, eu vad ca trece si nu accelerez ca sa-l las sa treaca (cu el trecut peste strada sau nu tot acolo-s), dar cind ma vede ca vin usor se gindeste ca ar fi momentul potrivit sa ma opreasca si sa ma certe ca m-am oprit la trecere!
 • 03:35 – 03:55 – Mda…
 • 03:55 – 04:50 – Un drum frumos cu ceva viraje, relativ liber in acea zi, perfect pentru sofatul de placere. Cum poti totusi sa strici o astfel de experienta atit pentru tine cit si pentru cei care se mai afla pe acolo? Pai transformind virajele in drum drept, trasind alte benzi peste liniile continue si zonele hasurate si dindu-te in spectacol. Unii pur si simplu confunda atributul de „sofer bun” cu curajul de a face manevre desprinse din „Need For Speed” si altele asemenea pe drumul public.
 • 04:50 – 05:20 – Pieton mai prost ca pieton decit e un ciine pieton. Sofer care-si doreste si el o frunza din laurii gloriei pietonului prost.
 • 05:20 – 05:30 – In mod clar ajungea mai departe daca lasa telefonul din mina sau lua o pastila sa-si sara somnul…

 

18 comentarii

 1. 00:50 – 01:30 îmi dă cu virgulă, rău. Dar rău de tot. Evident, cauza este cretinul oprit în intersercție, dacă văd eu bine pe filmarea, iar manevra pare să fie similară celei din fața dintre Golf și Leon

 2. T.C.: ma uitam la aia doi si ma amuzam. Dar daca te uiti la 1:02 ai sa vezi ca el este pe banda 3 cu toata masina iar eu sint pe B1 cu toata masina dupa ce l-am ocolit pe meseriasul oprit in intersectie (in afara partii carosabile).
  Dupa ce ambele masini au virat el era pe B3 iar eu am inceput manevra de intrare pe B2, din punctul meu de vedere el fiind dus tot inainte. La 1:04 cind apare din nou in cadru eu sint deja pe B2 si el e pe linia care separa B2 de B3 si tocmai si-a dat seama ca ceva nu i-a iesit.

  Situatia e neclara pentru ca el este in unghiul mort al camerelor si pentru 1-2 secunde si in punctul meu mort din cauza modului cum a luat virajul cu camionul, dar daca iei ca reper ce se vede va deveni mai clar.

 3. treceri pe rosu precum cea de la sfarsit vor fi multe in special facute de cei care merg din…memorie,daca la inceput am zis ca o sa fie bine cu semafoare deja mi se par prea multe si nu-s toate puse in functiune, eram sa o musc si eu pe N.Iorga pe langa piata.

  • Lolozaurus

   au si astia care se ocupa de ele vina lor, tot le freaca cand sunt active cand nu sunt

  • Lolozaurus

   hmm nu exista edit? voiam sa zic ca de exemplu ala din video capat pacurari, astazi nu era activ

 4. isrou, sint multi care trec pe rosu si la semafoarele cunoscute… doar ca-mi iesea clipul prea mare (deja e) si n-am stat sa le mai caut pentru ca am surprins MULTE astfel de evenimente in ultimile citeva saptamini.
  Una dintre cauze ele si intervalul foarte mic cit stau semafoarele pe galben, dar in multe cazuri sint situatii dintr-astea cind trec unii pe sub semaforul schimbat in rosu cu 2 saptamini in urma.

 5. Lolozaurus

  ce distrus ala cu bmw de pe la carlig

 6. Spoiler alert: 4:40 – „chilot” :))

 7. Lolozaurus, semaforul de la popas pacurari merge cu intermitenta. Trec in medie doi pietoni pe acolo, e posibil sa-si fi dat si ei seama ca l-au pus degeaba. Mi s-a intimplat sa merg spre ERA si sa-l gasesc pe galben intermitent, si la intoarcere 25 de minute mai tirziu sa fie colorat mai viu.
  In schimb un semafor separat pentru stinga pe urcare la intersectia dintre pacurari si pasajul bancila n-ar pune sa dea verde pentru dreapta cind fac ceilalti stinga…

 8. La faza de la minutul 1:00 a avut dreptate ala din stanga ta…vii de pe 2 benzi si faci dreapta tot pe 2…erai langa bordura…trebuia sa iesi tot langa bordura nu?
  Adica eu nu vad nimic care i-ar interzice aluia sa faca dreapta acolo 🙂

 9. CristiFLT, nu-i interzice nimic si nimeni sa faca dreapta acolo, sint 2 benzi spre 2 benzi (ma rog, cred ca ar fi o problema sa mergi spre bd. Cantemir de pe B1), dar el s-a dus in sus/inainte nepastrindu-si banda pe care voia sa fie si astfel a ajuns pe 3. Se vede clar ca am iesit pe banda de linga bordura si apoi am ocupat o banda 2 goala, el trezindu-se dupa aia ca o vrea pentru el.
  La 1:03 se vede exact unde era el. Tot atunci eu eram pe B1 si am schimbat semnalul din dreapta in stinga. La 1:05 eu eram deja pe B2 pe care am ocupat-o rapid pentru ca dupa cum se vede e o incadrare care trebuia facuta cit mai posibil cu putinta pentru a nu ajunge 50m mai incolo sa mergi tot inainte de pe banda de obligatoriu dreapta (cum a facut domnia sa).

  Mai mult nu am ce sa explic, se vede clar de pe filmare pentru cine vrea sa vada :), altfel e doar o incurcatura generata de dormitul in trafic sau de luatul virajelor cu genunchii in timp ce se sta la telefon. Fiind din Iasi stii si tu exact cum sta treaba acolo si care-s marcajele, si mai mult poti interpreta corect faza dupa reperele care se vad.

  • Totusi ala a avut semnalizarea pusa si era clar ca intra pe B2. In caz ca va „atingeati” acolo, nu cred ca aveai dreptate.

  • Eu am inteles situatia si stiu si zona foarte bine…trec zilnic pe acolo…doar am spus ca legal omul a semnalizat si avea voie sa faca manerva…Ce a urmat dupa…in care el a luat curba larg…si tu ai schimbat banda foarte rapid…e alta discutie…trebuie o camera din avion pentru a analiza exact :))

 10. La 1:00 el avea dreptate. Tu trebuia sa te incadrezi pe banda 1. Cat despre faptul ca a luat curba mai larg, a luat-o tocmai pentru a ii evita pe cei ca tine, dar in caz de coliziune, tu ai fi fost vinovat.

  • Daca ma uit si mai bine, a avut chiar prezenta de spirit de a vedea masina aia care stationa pe b1 si v-a facut si voua, cei de pe de banda 1, loc sa treceti. Daca erati mai constiinciosi, realizati asta, si va bagati pe b1 pentru ca v-au facut un bine.

 11. mintek, masina era parcata in intersectie in afara partii carosabile, ca pe b1 am intrat eu. Luind curba larg n-a facut nimanui nici un bine, doar a indus in eroare. E o diferenta sa ajute facind loc si e alta sa se duca in alta directie si apoi sa se razgindeasca brusc intr-un spatiu scurt de manevra.

  dmr, daca ne atingeam era nasol, el a luat-o voluntar in alta directie (sa zicem ca a virat cu ambele miini pe volan si n-a scapat volanul virind pe cimpii) dupa care a revenit. Ca a avut semnalizarea pusa la manevra facuta chiar nu a ajutat, din punctul meu de vedere a semnalizat dreapta si a mers tot inainte iar eu eram deja pe b2 cu toata masina (dupa ce am semnalizat si m-am asigurat ca nu e nimeni pe b2 indreptul meu sau in spate prea aproape) cind el si-a adus aminte ca se afla la volan, nu in callcenter.
  Altfel, asa cum spun si in descriere, e doar un adormit devenit nervos dupa ce s-a trezit brusc din somn.
  Daca era sofer si om rezonabil atunci:
  1. intelegea si situatia pe care a creat-o;
  2. nu iesea din coloana ca sa-i fenteze pe toti mergind pe interzis tot inainte (cei care sinteti din iasi stiti exact cum si ce a facut mai departe).

  • Ok. Daca in locul aluia era un MCV de politie, mai faceai acea manevra ?

 12. dmr, da, oricind. El nu avea ce cauta tot inainte daca voia dreapta. Nici o clipa nu l-am incomodat, deci nu se pune problema de neasigurare la schimbarea benzii. Daca te uiti pe clip vei vedea ca intre noi exista B2 libera la un moment dat, banda pe care e o ocup regulamentar.
  Si nici de facut loc nu se pune problema, daca voia sa permita trecerea cuiva aflat intr-o oarecare dificultate trebuia sa incetineasca, nu sa paraseasca banda sau drumul, cel putin nu in astfel de situatii.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!