It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Driving in RuIasiAh 29

Adăugat de Mituc
Raportează ca șters! 59

ATENȚIE, s-ar putea sa mai contina expresii si insinuari nepotrivite auditiei persoanelor care nu au virsta necesara detinerii unui permis de conducere.

Intr-un oras plin de meseriasi,meseriasii fac legea. Fie ca e vorba de cei care merg cu noi pe strada, fie ca e vorba de cei care traseaza marcaje, instaleaza semafoare sau, mai nou, pun radare in locuri unde circulatia este deja ingreunata si sugrumata.

Pe faze:

 • 00:00 – 00:10 – Tipic pentru RuIasiAh, giratoriile se iau drept.
 • 00:10 – 00:15 – Citeva secunde mai tirziu il vad ca da geamul jos si are ceva de spus. Ma gindesc ca vrea sa-si ceara scuze: „Scuze, nu am fost atent, mi-a scapat volanul din mina ca-l tineam doar cu una la ora 12, sau n-am vrut sa intru mai cu bolta in sens sa nu-l dau pe geam afara pe fii’miu in virsta de 2 ani care se plimba in picioare pe bancheta din spate!”/”Da stimabile, ok, se mai intimpla, hai noroc!”. Dar de fapt nu, el fiind un mare meserias mi-a adus la cunostinta o noua regula de circulatie: daca esti mai in spate nu ai prioritate! Bai deci astia merg pe strada cu noi…
 • 00:15 – 00:30 – De cind s-au pus si in RuIasiAh sensuri giratorii s-au trezit tot felul de meseriasi care stiu sa circule in ele si sa le exploateze. Se arunca tare in giratoriu pe o banda inferioara si apoi se trezesc cu prioritate fata de cei care circulau in sens si faceau manevre de schimbare de banda, de iesire, etc, inca dinainte ca ei sa fi intrat in intersectie. Totdeauna sa fie ei primii, si cu prioritate, si intrind fara sa aiba prioritate. Bai baieti, prioritatea nu-i ca drumul in viata… nu merge chiar asa ca ti-o faci cu mina ta…
 • 00:30 – 00:44 – Il doare-n basca. Fara semnal, fara asigurare, fara discernamint. Daca asa conduci cu copii pe bancheta… Dar nu s-a terminat, durerea lui in basca va afecta mult mai multe persoane imediat.
 • 00:44 – 01:05 – Acolo e un loc nasol tare. Fara o largire a carosabilului care presupune si mutarea trotuarului nu se va rezolva nimic. Totusi meseriasii se duc acolo pe zona aia hasurata blocind tramvaiul si apoi suindu-se pe cei de pe B2 care ajung sa fie facuti sandwich intre meseriasii in discutie si nevinovatii care merg pe B1.
 • 01:05 – 01:20 – Blocaj pentru ca meseriasi. Imediat vedem manevrele care duc la astfel de blocaje.
 • 01:20 – 01:50 – Nervoasa, cu bornaul in telefon, si descurcareata tare, se descurca sa incurce aiurea traficul.
 • 01:50 – 02:13 – Doi reusesc sa nu se inteleaga in trafic bara la bara.
 • 02:13 – 02:29 – 5 minute mai incolo acelasi lucru, insa ceva mai serios. Sper ca au primit o marire de salar dupa incordarea asta.
 • 02:29 – 03:13 – Foarte multi cretini se apuca si intorc peste dubla continua acolo unde idiotii de la ADP au intrerupt-o pentru a permite viraje la stinga peste 6 benzi ca sa nu mai mearga „saracii” soferi 200m sa faca manevra regulamentar. Meseriasul cu utilitara a comis-o major, a reusit sa plesneasca alte doua masini (duduia cu BMW-ul si inca un Mondeo de pe sensul opus in care a impins-o pe duduie). Sper sa nu-l fi iertat si sa fi mers la politie, ca sa care scara si materialele cu bicicleta.
 • 03:14 – 03:54 – Acelasi loc ca la 00:44. De data asta cind am vazut rablamentul inutilitiei ma gindeam ca or sa faca si ei ce trebuie sa faca, dar am avut surpriza sa nu. De fapt cind m-am uitat dupa vreo 3 zile pe filmare am vazut ca au reusit sa se suie de 2 ori peste ala cu Fabia neagra care cumva s-a abtinut sa nu le puste niste claxoane de sa le plesneasca geamurile. Eu nu m-as fi abtinut, ii claxonam pina se duceau acasa si se legau de calorifer.
 • 03:55 – 04:08 – Din nou inutilitia in actiune. Ii inteleg, au o meserie, au un job de facut. Bai frate, dar cind mergi ostentativ cu 35-40 pe un drum cu limita la 50 fie el si unul care are trei treceri de pietoni in vreo 2 kilometri si de obicei vizibilitate de macar 300m deja nu mai e ok. Ioana ma avertizeaza ca am depasit limita de viteza cind am ajuns la ametitoarea viteza de 51Kmph, eu continuindu-mi deplasarea in fata lor cam cu 57-58.
 • 04:09 – 04:35 – Din cauza unora de genul asta s-a pus limita la 30Kmph in acea zona desi sint semafoare. Mai nou monteaza si radar ca sa-i surprinda pe soferi depasind limita de viteza legala stind pe loc la semafor.

9 comentarii

 1. Giratoriul de la Proges imi face fiecare dimineata mai frumoasa: 80% habar nu au ce e aia incadrare si/sau tinutul benzii. Foarte complicat.
  In Tg. Cucu, din cauza ca sunt femeie la volan si am „nesansa” sa am masina inmatriculata in BOTOSANI (sunt din Iasi), primesc zi de zi claxoane si „urari de bine” pentru ca sunt fraiera si-mi tin banda (in principiu banda 2)..poftim tupeu..imi tin banda.

 2. ungadrian

  02:29 – 03:13 pai daca nu e dubla continua ,nu-i bai …..

 3. Cel cu Polo de politie e grav rau:(

  • Acolo unde isi creiaza banda pe zona hasurata ma enervez mereu, unuia chiar i-am spus ca acolo nu e banda si m-a luat in ras intrebandu-ma daca sunt de la politie. Daca cei de la politie fac asa ceva, la ce sa te astepti de la restul, a observat cineva ca polo de politie schimba banda pe trecere?:))

 4. Cosmina, probabil primesti claxoane de la aceiasi idioti care-si fac o banda de mers din zona hasurata sau care au prioritate de mers drept. Tu mergi cum mergi ca mergi bine, lasa-i pe ei sa claxoneze.

  ungadrian, e dubla continua intrerupta pentru a permite virajul la stinga celor care ies de pe aleea de la tribunal respectiv celor care ies din spate de la complexul moldova, care e iarasi o timpenie pentru ca pentru ambele situatii exista alternative mult mai sigure dar care presupun consumul de carburant pentru inca 200-400m (cei care ies de la moldova sa intoarca la palat – stinga spre palat, stinga spre h. moldova, iar cei care ies de la tribunal sa faca dreapta pe lazar, dreapta pe str. palas, dreapta pe str. palat). Daca e dubla intrerupta nu inseamna ca e permisa intoarcerea.

 5. În lipsa unei cotiere, ce să faci? Te sprijini în claxon…

 6. cos, descrie situatiile in care se impune folosirea claxonului si explica-mi care dintre cele in care s-a folosit in clip nu se incadreaza. Daca esti unul dintre cei des claxonati iti inteleg frustrarea, insa rezolvarea e simpla si poate veni de la tine 😉

 7. silviupn69

  Mituc, cand ramai fara claxon…. 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=lroPLDzDtJk

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!