It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Dupa fapta si rasplata :)

Adăugat de CristiFLT
Raportează ca șters! 124

Un taximetrist din Iasi care nu a folosit semnalizarea a primit rasplata cuvenita de la un coleg de breasla…

17 comentarii

 1. Uite o idee buna! De ce sa claxonam? Aruncam o galeata de apa pe el!! :))

 2. :)) zona respectiva e arhi-cunoscuta ca atunci cand ploua se aduna apa intre/pe linia de tramvai , dar unii uita…. eram intr-un matiz si la fel a trecut cineva si a venit un val de am zis ca nu se mai termina :))

 3. De acord, mai putin partea cu „intrare in sens fara semnalizare”. Parerea mea e ca la intrarea intr-un sens giratoriu n-ai ce sa semnalizezi, deoarece la intrare toti vireaza spre dreapta. Abia dupa ce ai intrat in sens poti semnaliza stanga, eventual, indicand faptul ca vei iesi pe una din iesirile din stanga (raportat la intrarea ta in sens). Sigur, poti semnaliza schimbarea benzii, dar asta tot in interior are loc, nu la intrare.

  +

 4. foarte frumos….la asta u ma asteptam….mai degraba am crezut ca o sa intre in el…sa faca deranj….da la asta nu…o idee buna

 5. Empire Dorin

  +..incurajez astfel de „bai de multime” =)))

 6. Hmm! Acolo nu e sens giratoriu! E intersectie semnalizata cu ocolire prin dreapta scuarului. Acolo se semnalizeaza stanga. Banda pe care vine @CristiFLT se vede ca merge drept, mai departe. Si nu dai prioritate la cei din stanga.

 7. Rectific nitel ce-am scris mai sus! Cristi nu venea de unde am crezut eu. Am rata nitel inceputul clipului. E vorba de banda pe care e Cristi la 0:10.

 8. Omul merge pe banda lui pe un drum cu prioritate.
  Acolo nu este sens giratoriu. Are indicator „drum cu prioritate”.
  Trebuia sa semnalizeze, dar nu pentru ca ar fi giratoriu, ci pentru ca schimba directia de mers (chiar daca pe drumul cu prioritate).

 9. Din cate stiu in ultimele acualizari ale legii se specifica sa semnalizezi stanga la intrarea in sens daca nu intentionezi sa iesi pe prima la dreapta.

 10. A intrat la apa. 😀

 11. @Seb – nu, din cate stiu eu nu este specificat nimic in lege. De altfel, legea noastra este foarte sumara privind regulile de circulatie in sensurile giratorii: se specifica doar ca:

  Art.57.
  (4) În intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie.

  Art. 135 – Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
  […]
  d) când urmează să pătrundă într-o intersecţie cu circulaţie în sens giratoriu faţă de cel care circulă în interiorul acesteia;

  Pe de alta parte, da, un sens giratoriu este o intersectie, iar in intersectie trebuie sa semnalizezi schimbarea directiei de mers. Atat doar ca un sens giratoriu este o intersectie speciala in care toate vehiculele cand patrund, isi schimba obligatoriu directa spre dreapta, deci orice semnalizare prematura spre stanga este contradictorie. E ca si cum ai intra intr-o intersectie unde ai semnul de obligatoriu dreapta, dar tu semnalizezi stanga.

  Abia dupa ce ai intrat, poti semnaliza stanga, dar nici acest lucru nu e specificat in lege, deci nu e obligatoriu. Si nici semnalizarea la iesire nu e specificata in lege. Dar semnalizarea la iesire este obligatorie din alt motiv: iesirea presupune schimbarea directiei de mers sau/si schimbarea benzii, care oricum sunt obligatorii oriunde, deci si intr-un sens giratoriu.

  Bref:
  – la intrare n-ai ce semnaliza
  – in interior semnalizarea e obligatorie daca schimbi benzile si facultativa (stanga) daca nu le schimbi, dar vrei sa aratai celorlalti ca vrei sa parasesti sensul pe una din iesirile din stanga (raportat la intrarea ta)
  – la iesire semnalizarea (dreapta) este obligatorie

  cel putin asa vad eu lucrurile.

 12. Așa e, la „intrare” se semnalizează doar dacă ieși pe prima ieșire la dreapta (presupunând că e aproape, dacă ieșirea e după ce faci 180 grade, e cam devreme să semnalizezi)

 13. Imi place ca toti conduceti preventiv in concordanta cu conditiile de drum. Mainas de la mine.

 14. De obicei semnalizez stanga la intrarea intr-un sens giratoriu atunci cand urmeaza sa ies prin ultima iesire. O fac preventiv ca cei care urmeaza sa intre in giratoriu din sens opus sa stie ca am de gand sa trec prin fata lor. Dreapta semnalizez inainte sa ies din sens.

 15. @mgl294 – pai crezi ca cel care urmeaza sa intre din sens opus te vede pe tine cand inca n-ai intrat? 😆 Semnalul dat inainte de intrarea in sens este inutil si contradictoriu. E bine ca semnalizezi stanga cand vrei sa iesi pe ultima iesire, dar fa-o cand esti deja intrat…

 16. @NRG Ai dat minus clipului meu pentru ca lumea vorbeste de condus preventiv? Nu prea inteleg 🙂

 17. Da adevaru e ca e o idee extraordinara sa semnalezi cand esti deja in mijlocul sensului. Daca vrei sa mergi tot inainte nu semnalizezi, asa te vede si ala de pe contrasens ca nu intorci si se poate baga in sens. Daca vede ca semnalizezi stanga sa intorci atunci se opreste acolo ca vede care e intentia ta. Multi nu semnalizeaza deloc in sens, aia e grav. Si nu vad de ce ar fi semnalul dat inainte de intrarea in sens inutil si contradictoriu, daca faci dreapta, semnalizezi dinainte de a intra in sens si ai facut dreapta, daca mergi inainte nu semnalizezi deloc pentru ca nu-ti schimbi directia, i-ti urmezi banda, daca faci stanga semnalizezi stanga inainte sa intri in sens si apoi dreapta cand iesi din sens. Zic si eu. Poate sunt dobitoc, sau poate nu.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!