Educam cu forta incepatorii

Adăugat de verdenpom
Raportează ca șters! 36

Asfaltul are gust alt gust ca incepator pe b2

17 comentarii

 1. Trebuia cel putin sa-l depasesti.

  • Si ce rezolvam in afara faptului ca ii franam in fata? Eu in cateava sute de metri urma sa virez dreapta pentru a alimenta la benzinarie (se aude in video „peco”)

 2. Sunt putini care inteleg ce ai vrut tu sa faci. Puteai ramane pe B1 si sa te duci la Peco, asa te-ai trezit justitiar fara siguranta ca ala a inteles ce-ai vrut tu sa-l inveti.

 3. Oare instructorul auto de ce nu l-a educat? Pentru că la rândul lui e, probabil, un cocalar.
  Bravo verdenpom!

 4. Te felicit.

  • Pentru ce-l feliciti? :)) Merita felicitat daca -i explica lu ala care -i baiu,asa ala sigur nu a inteles nimic.

  • Asa este catalinp, trebuia sa ma bag in fata incepatorului si sa ma urc pe frane sa ii explic ce a gresit nu? Interesant ca dupa ce a fost atentionat a mers doar pe b1. Eu cred ca si-a adus aminte de legislatie…

  • Lasă că a înțeles.

 5. verdenpom Dap, e una dintre cele mai simple reguli de circulatie si se uita de multe ori prea repede 🙁
  Ideea de a le mai reaminti unora din cand in cand acest aspect nu e rea. As fi incercat insa prima data o metoda mai soft, care da rezutate de cele mai multe ori si pe autostrada: o semnalizare stanga in spate ca sa inteleaga mai usor despre ce e vorba. Flash-urile acelea pot fi uneori enervante si pot insemna orice, de la o problema adevarata (lipsa lumini spate, roata dezumflata, portbagaj intredeschis etc.), pana la „Da-te ba din drumul meu!”
  +

 6. De ce a-i agasa asa un incepator care oricum este posibil stresat(a) cand conduce fiind… incepator?

  In plus:
  1. Nu este treaba ta sa educi, si in nici un caz asa!
  2. Ai incalcat exact aceeasi lege pe care spui ca a incalcat-o el/ea. Ce motiv legal ai avut tu sa incalci legea de circulatie?? Un fel de rade ciob de oala sparta!

  De remarcat de asemenea ca in marea majoritate a clipului i-ar fi fost imposibil sa schimbe banda, si pentru o perioada exact datorita felului in care ai condus tu. Se aude si faptul ca ai avut intentia/ideea sa il/o „blochezi” pe banda 2.

  Ah, romanisme… vezi-ti de mersul tau si lasa-i pe altii in drumul lor. N-a invatat nimic util despre legea asta, una dintre cele mai arhaice si penibile reguli de circulatie in Romania, ci a invatat ca exista soferi care n-au altceva mai bun de facut decat sa agaseze pe altii.

  • Conținutul acestui comentariu a fost eliminat pentru că nu aducea valoare discuției.

   Echipa TT vă mulțumește pentru înțelegere.

  • bobby – sigur te-ai uitat la acest clip? Intre 0:11-0:19 putea sa schimbe banda fara probleme. Dupa 0:37 a uitat sa mai accelereze si rula cu o viteza sub viteza mea de 70 de km/h pe tempomat asa ca da, a ramas pe b2 desi rula sub viteza mea. Apoi a gasit pedala de acceleratie si a ramas tot pe b2. Ce vorbeam cu sotia: eu aveam 70 km/h, incepatorul se deplasa cu putin peste 70 km/h pe b2 ce insemna asta(cam cum vezi tu 2 camioane cand se depasesc, unul cu 88km/h celalalt 89 km/h)? Daca piscam putin acceleratia ramanea tot pe b2 in spate dar nu am piscat-o, era doar un gand scos pe gura. Intre 0:52-1:00 putea sa schimbe banda… ah ca e incepator? Posibil stresat la volan? La volan nu este permis sa fii stresat cand conduci pe un drum neaglomerat, adica mai pe „romanisme” nu ar trebui sa detina un permis de conducere. Pana una alta astept sa argumentezi de ce este una dintre cele mai penibile reguli de circulatie in romania? Sau ce, crezi ca noi am inventat interzicerea adormirii maicii domnului pe b2?

 7. Educatie si manele…

 8. Soc! Justitiarul ataca din nou!

 9. verdenpom, scuze, nu caut galceava.

  Daca pui stop cadru la 0:11 (chiar si la 0:12) este imposibil sa schimbe banda atunci in siguranta. Poate de pe la 0:13. Si am spus ca in majoritatea clipului nu putea sa schimbe banda, nu ca nu putea deloc. Dar „ferestrele” in care ar fi putut sa schimbe banda sunt de 16 secunde dupa calculele tale, adunate din doua ocazii, dupa ale mele putin mai putin. Asta inseamna foarte putin. Cu alte cuvinte, fii mai intelegator.

  Vis-a-vis de aceasta lege: circul de peste 12 ani intr-o tara unde circulatia pe banda 1 este obligatorie in mod similar cu legea din Romania DOAR pentru strazi/drumuri unde limita de viteza este de peste 80km/h. Asta inseamna ca pe strazi cu limita de viteza de 80 km/h nu este obligatoriu sa circuli pe banda 1 (desi este indicat, dar in functie de conditiile de trafic si traseul tau). Nu sunt probleme de niciun fel legate de aceasta regula. Lumea aici se asigura in acelasi fel cand schimba banda catre stanga sau catre dreapta. De aceea nu exista probleme cand cineva depaseste pe benzi inferioare. Functioneaza perfect, fara probleme. Acesta este argumentul meu: daca se poate undeva altfel, fara probleme, inseamna ca acolo unde legea exista nu este necesara/buna.

  In plus, aici amenda pentru incalcarea acestei reguli este doar $50, din memorie cea mai mica amenda posibila. Asta in conditiile in care ceea mai mica amenda de viteza, de exemplu, este de $100 pentru viteze de pana in 9km/h peste limita, care se aplica de la 1-2 km/h peste limita. Si exista si amenzi de peste $1000 doar pentru viteza. Ceea ce indica importanta foarte scazuta a acestei reguli cu banda 1. Nu stiu care este amenda sau penalizarea in Romania pentru incalcarea acestei reguli. Dar banuiesc ca nu este considerata ceva „grav”. In mod cert nu cat sa necesite ca alti conducatori auto sa incalce ei insisi aceeasi lege ca sa „educe”.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!