It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Educarea copiilor

Adăugat de Huffy
Raportează ca șters! 34

Zilele trecute am facut acest clip. Copiii invata de la parinti si profesori! Educatia rutiera in scoli a devenit aproape inexistenta. Educatia rutiera de „acasa”, nu mai este o prioritate pentru multi parinti.
Rezultatul:
Două minore lovite ieri de mașină în Sibiu.

7 comentarii

 1. cristi1985

  Unii nu au minte nici cat o furnica, sunt in categoria aia „dar eu de ce sa pun copilul in scaunul special facut pentru el”

 2. Sincer, nu e o problema majora. Ideea de a nu trece prin trecere calare e de fapt sa nu treci in viteza, fiindca soferii nu pot vedea un bicilist care trece ca glontul. Daca se opreste si se asigura, sau merge asa (nepedaland, ci „pe picioare), nu vad nici o problema, cu totul ca incalca litera legii.

  • Tu vezi problema intr-un fel, copilul o vede altfel. Copilul nu este constient ca incalca legea. El stie doar ca pe acolo are voie sa traverseze, inclusiv pe bicicleta si cam atat. Nu il intereseaza viteza cu care o face sau orice alti factori de risc. Daca a invatat ca pe trecere poate sa treaca pe bicicleta, asa face, iar rezultatele se vad la stirile de la ora 17. Uita-te cu atentie si o sa vezi ca isi imita tatal pana in cel mai mic detaliu. Crezi ca o sa procedeze altfel cand o sa se dea cu bicicleta pe stradutele din cartier? Eu zic ca nu. Crezi ca fetita respectiva a fost invatata sa se asigure inainte de traversare? Daca totusi a invatat-o sa se asigure inainte de a traversa partial pe bicicleta, nu era mai simplu sa o invete sa coboare de pe bicicleta si sa traverseze ca pieton, nu ca pietociclist?

 3. Nu pot sa stiu ce l-a invatat tatal. Eu invat sa nu treaca calare (rar mergem in oras cu bicicleta, dar acolo asa am facut). Dar totusi daca cineva face asa cu bun simt, nu vad o problema majora, asta vroiam sa scriu. Evident ai dreptate, cu copiii ori explici bine, ori arati cum trebuie facut correct.
  Din clip nu vad bine daca chiar au oprit (primele secunde sunt acoperite de titlu), dar se pare ca da.

 4. @Huffy Cred ca aici mai mult i-a fost lene parintelui sa se dea jos de pe bicicleta, iar copilul l-a imitat 🙁
  Oricum, nu e deloc bine sa-i dai un astfel de exemplu, cu atat mai mult cu cat aici era vorba de-o strada cu doua sensuri de circulatie si cate doua benzi pe sens.
  +
  P.S. 0:11 Stanga-jos, cafea? 😆

 5. Spitalul e aproape in cazul de fata. 🙂

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!