Camera auto DDPAI MINI Dash Camera 1080P

Produs din oferta Xiaomag.ro

219,00 lei

219,00 lei

Vezi detailii

Educatie rutiera ;)

Adăugat de lupimaudk
Raportează ca șters! 35

Cum isi iau parintii danezi copii de la gradinita?

7 comentarii

 1. Cum bmw diesel din 2006 nu-si ia nimeni copilul ? :))

 2. catalins201

  Danezii se gândesc și să facă doar un duș, nu o baie, ca să lase apă potabilă pentru generațiile următoare. Mai au românii mult până la a ajunge să gândească așa. În concluzie, când nu ai cu cine, nu ai cu cine. Dar, felicitări că le mai arăți românilor că undeva, în lumea asta, se poate și altfel. Nu trebuie să ocupi o bandă cu X5-ul ca să duci sau ca să iei copilul de la școală.

 3. catalins201

  @wrd Ce vrei să spui? În România nu se investesc bani pentru a deține mașini șcumpe? Problema care se pune aici, în România, este că se investesc acești bani pentru ”a ne da mari”, spre exemplu, cu ce vine părintele să aducă odrasla la școală, pentru ca, la rândul ei, odrasla să se laude și ea în fața celrorlalți (că despre asta vorbește videoclipul, că se poate și altfel)…. și pentru altele de acest gen. Problema sunt părinții, nu situația financiară. Nu ai prins deloc ideea. Păcat.

 4. Unii gandesc ca danezii sunt saraci si de asta nu au masini de lux;)) „Sarakie”

  • catalins201

   Eu cred că am înțeles ce vrei să arăți. Nu numai cum se poate lua un copil de la școală, ci mai degrabă cum îi arăți pe unde trebuie să meargă, unde să fie atent și unde trebuie să se oprească înainte de a intra pe pista de biciclete, toate cu regulile lor (se numește educație rutieră). Este de prost augur să insinuezi că de aceea ”se comportă așa” fiindcă sunt amărâți și nu au bani pentru a duce copilul și a-l aduce de la școală. Dar, până nu vei gândi ca ei, danezii, este greu să înțelegi. Vezi doar ce este ”deasupra”.

 5. Nu a zis nimeni ca sunt „saraci”, nu mai interpretati totul „romaneste” chiar daca sunteti pe alte meleaguri. Ideea cu taxarea masinii cu 180% era ca statul a incercat descurajarea transportului cu masina personala in favoarea celorlalte (transportul in comun si bicicleta), pe cand la noi, ca tot dati exemplu Romania, s-a scos de tot si singura taxa de inmatriculare care exista. Nu stiu cati din cei care au acum masina in Romania ar fi platit inca o data valoarea ei ca taxa, iar daca va uitati in jur exista multe masini care costa mai putin ca o bicicleta mai performanta. Nu mai vorbim de taxe de parcare, de autostrada si altele.

  Este usor sa crezi ca gandesti „ca danezii” cand esti deja acolo sau te uiti la videoclipuri, dar cat este influenta culturii lor si cat gandirea proprie ? Daca ar fi 100% cea din urma, s-ar schimba si lucruri pe la noi. Doar ca acest lucru nu se intampla, si ne mandrim cu alte culturi cand ajungem in mijlocul lor, fara a fi adus vreun aport la crearea lor.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.