Kit cablu alimentare si monitorizare miscare pentru Camera auto DDPAI DASH CAMERA Z40

Produs din oferta Xiaomag.ro

99,00 lei

99,00 lei

Vezi detailii

Am efectuat o manevra regulamentara?

Adăugat de Mihai Niculescu
Raportează ca șters! 24

Am efectuat o manevra de intoarcere intr-o intersectie dirijata. Cei care au verde intermitent la dreapta au obligatia sa-mi acorde prioritate daca efectuez aceasta manevra?

Ce mai caută lumea:
 • aefectuat manevra de intoarcere fara sa se asigur
 • https://www trafictube ro/efectuat-manevra-regulamentara/

18 comentarii

 1. Nu, normal ca nu!
  Prin manevra ta te-ai intors cu partea ta dreapta spre ei, deci…. pierzi prioritatea.

  • Da-NUMAI pentru cei care sunt pe banda de obligatoriu dreapta.Nu-pentru ca cei care merg inainte au rosu.E intersectie in T.

  • Mihai Niculescu

   Andu, te referi la faptul ca trebuie sa acord prioritate de dreapta?
   Daca da, atunci eu nu sunt de acord cu tine pentru ca nu sunt in caz de egalitate cu cel care are verde intermitent. Stiu ca prioritatea de dreapta se aplica in intersectiile nedirijate si in cazuri de egalitate.

 2. da, cei cu intermitent dreapta trebuie sa te lase sa faci orice ce vrei.
  problema sunt cei din spatele tau care taie in scurt intresestia si intra in tine.

 3. Mihai Niculescu

  As prefera ca atunci cand cineva isi da cu parerea, sa o sustina referindu-se la un articol de lege.
  Eu am gasit doua articole care se potrivesc pentru intrebarea cu verde intermitent si mi se pare ca, in functie de interpretare, pot ajunge sa se contrazica.
  „Art. 59 – (4) Când un semafor cu trei culori are o lumină verde intermitentă suplimentară, montată la acelaşi nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeţi verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifică permisiunea pentru vehicule de a-şi continua drumul în direcţia indicată de săgeată, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiţia acordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor care au drept de circulaţie.
  Art. 125 – Pentru a putea întoarce vehiculul de pe un sens de mers pe celălalt prin manevrare înainte şi înapoi sau prin viraj, conducătorul acestuia este obligat să semnalizeze şi să se asigure că din faţă, din spate sau din lateral nu circulă în acel moment niciun vehicul.”
  Pentru a efectua manevra de intoarcere eu trebuie sa ma asigur, conform art 125, dar articolul imi da voie sa intorc si daca „nu circulă în acel moment niciun vehicul” din una din directii, adica „din faţă, din spate sau din lateral”. Daca ar fi fost „si” in loc de „sau”, atunci efecturea manevrei de intoarcere se poate realiza cand, din niciuna din directii, nu circula niciun vehicul.
  Celalalt articol specifica faptul ca vehiculele care au verde intermitent la dreapta trebuie sa acorde prioritate celor care au acest drept. Pentru ca este suficient sa acord prioritate doar dintr-o singura directie, conform art 125, consider ca eu am prioritate de trecere fata de vehiculele care au verde intermitent.
  Cam asta este parerea mea despre aceasta manevra din punct de vedere teoretic. Din punct de vedere practic, sunt atent sa nu fac poc, indiferent ca am prioritate sau nu.

  • nu stiu cati cunosc situatia de aici: https://www.google.ro/maps/@46.7711998,23.5899724,3a,75y,173.52h,93.23t/data=!3m6!1e1!3m4!1smL-AiwaoRCDvg4RM4Xz4DQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=ro
   Intersectia „Regele Ferdinand” cu „21 decembrie 1989”.
   Vii de pe Regele Ferdinand, ai obligatoriu dreapta si verde intermitent. Cei care vin din piata Unirii si vor sa faca stanga, trebuie sa-ti dea prioritate sau nu (mentionez ca si lor li se da verde)?
   Ei ar trebui sa-ti dea prioritate de dreapta sau nu? Nu ne mai legam si de faptul ca si pietonii au verde….

  • Mihai Niculescu

   In intersectia prezentata de tine, cei care vine din Piata Unirii si vireaza stanga au verde. Tu, care vi de pe Regele Ferdinand, avand verde intermitent, acorzi prioritate pitetonilor si vehiculelor care au drept de trecere, conform Art. 59 alin.4. Faptul ca ei au verde plin, le oferta dreptul de trecere.

 4. Parerea mea despre subiect e la 5:10 in clipul asta.

  @Mihai Niculescu: cheia e in expresia cu condiţia acordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor care au drept de circulaţie.

  Ai voie sa intorci, rezulta ca ai drept de circulatie, rezulta ca ai prioritate fata de verdele intermitent.

 5. Tocmai asta e problema!
  Tu de unde vii nu stii daca ceilalti au sau nu au verde intermitent !!!!
  Deci, daca intri pe culoarea verde in intersectie (intermitent sau nu), acorzi prioritate de dreapta si celor care mai circula pe acolo tot datorita unui semafor „verde”.
  Doar la pietoni poti vedea semaforul daca e verde si stii sigur ca trebuie sa le dai prioritate!

  • @Andu
   La fel de bine poti sa zici ca nu stii daca au verde sau rosu… Dar in practica nu opresti pentru fiecare masina care se apropie din intersectie din orice directie, ci presupui ca cei care vin din lateral au rosu.

   Oricum, se pare ca legea e foarte mult interpretata cand vine vorba de articolul referitor la verde intermitent.
   Pentru mine e destul de clar. Daca ai rosu si verde intermitent, ai voie sa treci doar atunci cand nu mai vine nimeni.
   Oarecum simplificat:
   Verde full (cu sau fara intermitent) = „drum cu prioritate”
   Rosu + verde intermitent = „cedeaza trecerea”
   Rosu = „accesul interzis” 🙂

  • @Andu
   daca intri pe culoarea verde in intersectie (intermitent sau nu), acorzi prioritate de dreapta si celor care mai circula pe acolo tot datorita unui semafor „verde”.

   Nu. Verdele intermitent poti sa-l privesti ca un fel de bonus in circulatie, mai ales cand dubleaza un semafor rosu. Poti sa mergi mai departe in loc sa stai si sa astepti, insa numai dupa ce trec ceilalti (pietoni sau alte vehicule) care au dreptul sa circule pe-acolo … inaintea ta 😉

 6. In cazul tau ai tot dreptul sa intorci.

  Dar in cazul asta? https://www.google.ro/maps/@44.3828624,26.1100654,3a,75y,329.51h,83.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1swqUb6IGwm_hmbwxDt3VeWw!2e0!7i13312!8i6656?hl=en&authuser=0
  Presupunem ca tu esti cu Solenza. Vrei sa faci intoarcerea in U.
  Ce faci, ii dai prioritate de dreapta Reno-ului alb?
  Unde intorci, imediat langa scuar sau asa cum a facut Solenza?

  Se discuta despre Art. 125 – Pentru a putea întoarce vehiculul de pe un sens de mers pe celălalt prin manevrare înainte şi înapoi sau prin viraj, conducătorul acestuia este obligat să semnalizeze şi să se asigure că din faţă, din spate sau din lateral nu circulă în acel moment niciun vehicul.
  Vedeti ca asta se aplica doar in afara intersectiilor, ptr ca:
  -in intersectie e interzis virajul in U daca trebuie sa faci manevre inainte-inapoi
  -se specifica clar de pe un sens pe celalalt, fara intermediari.
  -virajul in U in intersectie presupune 3 pozitii (sensul initial->drumul intersectat->sensul opus). Practic sunt doua viraje consecutive de 90 grade dar cu pozitii de start diferite.

 7. @Mihai Niculescu E o manevra ceva mai putin obisnuita acolo 🙂
  Ai incalcat cumva vreo regula de circulatie? Daca da, atunci manevra e neregulamentara. Daca raspunsul e nu, atunci … nu e neregulamentara 🙂
  +

 8. Ai efectuat intoarcerea din 3 manevere? Ai indicator de intoarcere interzisa? Eu nu le vad, deci intoarcere regulamentara.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.