It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

FACEREA DE BINE….

Adăugat de Kata
Raportează ca șters! 61

Primul il las sa intre sa nu il ia tir-ul..ii dau flash..da avarii…… Al 2 mai mai sa intre in mine..franez..trag dreapta sa intre boul..avea nr de Bulgaria ca deh…nu are bani de taxe..ca mai apoi drept „multumire” cele 2 „valori”sa mearga in paralel cu 20 km/h. Pai nu mai bine nu va lasam sa intrati in fata mea ..franati si voi si va repliati in spatele meu ….atata puteti !

16 comentarii

 1. Ratoni nocturni 🙁

 2. …reactie alergica la flash uri 🙂 bine spus „ratoni nocturni” 🙂

 3. Ce dobitoci…

 4. Presupun ca se cunoșteau ori se aplica vorba aia ca s-au întâlnit doi prosti?

  • Nu red că se cunoșteau.. Mai degrabă varianta 2….La urcare când se fac 2 benzi bulgarul ii da un flash scurt celui cu A4 cu nr de VL… și trece peste axul drumului să il depășească … Nu mai rețin numărul exact.. VL-6 și 6 sau 9 – SSP PARCĂ…. ORICUM NU ARE ȘTERGĂTOR PE LUNETĂ…. 2 idioți oricum… Nu am sunat la Poliție cu toate că puteam să o fac… aveam și dovada video…din simplul fapt ca nu aveam timp de pierdut mai ales la ora acea târzie

  • M-am uitat acum de pe pc la clip si pare ca au ceva disputa intre ei.

 5. Domnilor, chiar dacă o să săriți cu „hate” la mine, tot comentez.
  De ce? Pentru că ceea ce a făcut autorul numai „facere de bine” nu se poate numi.
  În ambele cazuri, autorul, obligat de cei doi să le facă loc, a devenit un pic cam „dojenitor” cu ei. De ce?
  Vă rog să rețineți că nu le iau deloc apărarea și nici nu le neg nesimțirea! Dar…
  Haideți să stăm puțin strâmb și să gândim mai departe de „primul impuls”!
  Pe timp de noapte și la distanță mică, acele „flash”-uri sunt compuse din „Wații” de la faza scurtă la care se adună cei de la faza lungă. Deci, 45W + 45W + 55W + 55W vor ajunge în cele 3 oglinzi (două laterale plus cea din interior) care sunt orientate fix în ochii șoferului.
  Din câte știu, „flash”-ul vine din fotografie și înseamnă aprinderea pentru scurtă durată (fracțiune de secundă) a unei lumini. În video, autorul nu a Flash-uit ci a aprins toate luminile pentru mai mult timp decât „o fracțiune de secundă”.
  Apoi, în „limbaj șoferesc”, aprinderea avariilor nu înseamnă doar Avariere. Luminile de avarie înseamnă ATENȚIE! Aceasta nu este o lege scrisă ci este la nivel de CUTUMĂ.
  Deci, primul, prin aprinderea avariilor, i-a transmis autorului că îl deranjează luminile.
  Concluzii de final?
  – Flash-ul se folosește pentru fracțiune de secundă;
  – Chiar dacă „nu scrie la carte”, luminile de avarie se folosesc în mai multe situații decât aceea de „avariere”;
  – Pe stradă, nu noi trebuie să aplicăm legea.

  P.S.
  Îmi cer scuze Autorului pentru că am fost contra „acțiunilor” acestuia!
  Îmi cer scuze Tuturor pentru această „teorie a chibritului”!

  P.P.S.
  Scopul comentariului meu este de a oferi și altă variantă/părere celor spuse/scrise/văzute, de a crea un dialog între membrii acestei comunități, de a învăța unii de la alții.

  Vă doresc tuturor un An Nou fericit, cu drumuri bune și să reveniți de fiecare dată sănătoși Acasă!
  LA MULȚI ANI!

  • În „limbajul șoferesc” flash-ul vine ca o atenționare gen ce te bagi mă așa peste mine… Iar avariile vin drept mulțumire…. Dar nu te bagi în depășire asa, dacă vezi ca nu ai loc… PRIMUL are număr de VL deci clar știa drumul… Al 2…bulgarul nu știu ce să zic de el… Marcajele sunt evidente…. Nu iau ca pe un „hate” părerea ta… Dar nu faci depășire așa și apoi te bagi „la tupeu”… UN AN NOU FERICIT ÎȚI DORESC

 6. In limbaj soferesc se impune o distanta de siguranta fara de masina din fata tocmai pentru a permite incadrarea inapoi in banda a celor aflati in depasire, din „vaga” mea cunostinta. Nu zic ca au procedat corect, dar partea cu flashurile mi se pare ceva de genul: ce faci ba cum iti permiti sa intri in fata mea? 🙂

  • Nu exista asa ceva inm legislatie: cel ce depaseste trebuei sa se asigure ca are loc de repliere fara a-i pune in pericol pe ceilalti (ori daca tu te repliezi intr-un spatiu stramt si nu ii lasi loc in fata la cel pe care l-ai depasit se considera ca l-ai pus in pericol). Cel doi cu AUDI: niste idioti!

  • Exact VAGĂ. Aparent foarte vagă!

 7. nu le-ai facut tu un bine ca i-ai lasat si asa zice legea ca esti obligat sa ii lasi sa se replieze si le dai si flashuri. DE CE?

  • Care lege zice asta?

  • Cel ce depășește este obligat să execute manevra în condiții de siguranță… Să se asigure că are loc de repliere în siguranță… Nu să între „la tupeu”… Eu cel depășit am obligația să păstrez viteza constantă….

 8. M-ati facut curios si am recitit legislatia rutiera. Legat de depasire, am gasit aceste articole si nu rezulta ca ar trebui sa las loc sa fiu depasit (dar rezulta clar ca cel care depaseste trebuie sa se asigure ca poate sa faca aceasta manevra in siguranta):

  https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art45
  https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art118
  https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art119
  https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art120

  Personal sunt cam satul de genul asta de comportament golanesc („eu am drepturi, voi aveti obligatii”). Daca stau in spatele unui vehicul si las o distanta rezonabila (ca sunt 5-6 metri in oras, ca sunt cateva zeci de metri in afara), acea distanta se numeste distanta de siguranta pentru ca imi permite franarea / evitarea in siguranta in caz de pericol, pentru a avea vizibilitate in cazul unei depasiri, nu ca sa intre cineva intre mine si vehiculul din fata obligandu-ma sa franez. Daca nu vreau sa depasesc, atunci sigur stau la o distanta apreciabila si se va vedea direct ca nu am intentii de depasire.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!