Fain la Cluj ep.1

Adăugat de Goofy Pilotu
Raportează ca șters! 37

Nota: Data de pe watermark este corecta. Da, sunt filmari mai vechi.

 1. Moment amuzant cu Politia
 2. Un nesimtit care iese din parcare fara semnal, fara asigurare.
 3. Trecere pe rosu cu nonsalanta.
 4. Un bizon

26 comentarii

 1. Gresesti la treaba cu cel care a oprit pe interzis. Semnul nu are placuta aditionala cu sageata in jos, deci se aplica doar din dreptul acestuia si pana la coltul primei intersectii. Nu a oprit pe interzis.

  • Total de acord cu tine legat de aplicarea semnului de stationare interzisa, dar acolo unde a parcat nu era marcat ca fiind parcare, vezi link mai jos:
   https://www.google.co.uk/maps/@46.7604846,23.561596,3a,75y,154.98h,73.48t/data=!3m6!1e1!3m4!1stEkjGyQYRZXSRRHrK4dCIg!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

   Pe filmare, masina parcata se afla pe locul 38 (vezi google maps), individul parcheaza in fata ultimei masini parcate, adica mai exact pe banda, nefiind un indicator sau marcaje aditionale pentru delimitarea parcarii.

  • Si de ce ma rog e interzisa oprirea inaintea indicatorului? Faptul ca nu e marcat loc de parcare nu inseamna ca e interzisa oprirea. Atata timp cat nu contravine uneia din situatile din lege unde este interzisa oprirea, este in regula. Nu obliga pe nimeni peste marcaj continuu, nu obutreaza vizibilitatea, nu este depasirea interzisa, etc.

  • Da, asa e, era parcare acolo. M-am repezit sa-l acuz pe nedrept dupa ce mi-a iesit asa in fata

  • @magnnum_carcam: de acord cu tine, doar ca e cu dus si intors, individul stationeaza/opreste pe partea carosabila, neavand marcaje sau indicatoare cu privire la o parcare, fara sa ma leg de indicatorul de „Oprirea interzisa” care nu isi are rostul in discutia asta.
   Am trait cu impresia ca pe carosabil, stationarea este total interzisa, dar m-am inselat, my mistake 🙂

 2. Domnu’ Goofy, la 0:39 trebuia să rămâi 30 de zile pe bară:

  • T.C. situații de acest gen în care cineva îmi acordă prioritate fără să-l constrâng, le pot numi excepții. Majoritatea claxonează și fac pe nemulțumiții.

  • @T.C. – Adica trebuia sa opreasca si sa lase Skoda sa intre pe banda lui, sau cum? Daca DA, atunci conform carui articol din lege?

  • Sofer De Prahova,
   In primul rand iti zic ca urmaresc mereu toate clipurile tale si le dau + pentru ca sunt „ce trebe”. In cazul prezentat de T.C., daca tu ai cedeaza…Nu este ca in intersectia urmatoare tu trebuie sa acorzi prioritate tuturor?

  • @Ducu TT – Asa este. Dar unde anume este intersectia urmatoare, in acest caz?

  • @Sofer De Prahova: tu zici ca intersectia urmatoare nu e cea dintre drumul ce vine pe pod si breteaua care vine dinspre strada Primaverii?
   Vezi ca potrivit codului rutier intersectia este „orice incrucisare, jonctiune sau bifurcare de drumuri la nivel, inclusiv spatiile formate de acestea”

  • În acest caz, intersectarea celor două drumuri se face în punctul în care se termină marcajul „spațiu interzis circulației”

  • Sofer De Prahova

   Așa era mai sugestiv. Tu vii de pe bretea și pătrunzi pe un alt drum. Sper că e clar acest aspect.
   Poate un pic confuz este faptul că acea bretea „se continuă” pe o bandă destinată virajului la dreapta.
   Totuși definiția priorității se raportează la DRUM nu la bandă. Dacă vrei să continui deplasarea pe acea bandă atunci te oprești și-i lași pe cei care vin din stânga și vor să facă dreapta.

  • @T.C. – cu marcaje e foarte clar. Fara, ar pacali poate 9 din 10 soferi.

  • 9 din 10?? Nu! Doar, pe cei care merg cu prioritate de drum drept.
   Ai indicator pe stâlp. Este bretea. Situația este destul de clară pentru cine este interesat.

   Se putea mai bine. DA, se putea. În caz de poc însă, nu există dubii.

  • Da, 9 din 10. In general, bretelele nu se continua direct cu banda, ci se termina dupa cativa metri, si dau in alta banda. Schema din videoclip, cu bretea care se termina prin marcaj transversal pe asfalt este mai degraba exceptia, nu regula.

  • Cu alte cuvinte, trebuia sa oprească și să lase Skoda să intre pe banda lui conform articolelor de mai jos din RAOUG 195/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

   Art. 56
   La apropierea de o intersecţie conducătorul de vehicul trebuie să circule cu o viteză care să îi permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanţilor la trafic care au acest drept.
   Art. 57
   (2) La intersecţiile cu circulaţie dirijată, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificaţia indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicaţiile ori semnalele poliţistului rutier.

   Semnificația acelui indicator se regăsește în Anexa nr. 2 din OUG 195/2002,
   B – Indicatoare de reglementare
   B1 – Indicatoare de prioritate
   https://www.trafictube.ro/wp-content/uploads/2017/11/indicator-misterios.jpg
   și îi obligă pe coducătorii auto să cedeze trecerea vehiculelor care circulă pe drumul cu prioritate. Adică să le acorde prioritate de trecere, să le lase să treacă înaintea lor (în caz că nu se înțelege).

   Intersecții cu alte astfel de „excepții”.
   https://www.trafictube.ro/wp-content/uploads/2017/11/exceptie1.jpg
   https://www.trafictube.ro/wp-content/uploads/2017/11/exceptie2.jpg

  • Indicatorul de cedează trecerea nu are excepții – asta e important.

   Restul discuțiilor chiar nu își au rostul.

  • @T.C. – Daca nu esti din Cluj, semnul ala de cedeaza, lipsit de marcajele de pe asfalt, mai mult incurca.

  • Ma bucur ca s-a pus aceasta problema de @T.C. si imi asum greseala. Intradevar oricat de ciudate sau lipsite ar fi marcajele, semnul de cedeaza trebuie respectat.

  • @Goofy Pilotu +1 🙂
   La fel e de exemplu si aici:

   sau

   sau

   etc.

  • Goofy Pilotu, trebuie precizat că instalarea în acel loc este incorectă din punct de vedere al standardului pentru semnalizarea rutieră.
   În mod normal, trebuie să fie instalat pe partea dreaptă a drumului fără prioritate de așa natură încât să nu creeze confuzii pentru cei care circulă pe drumul cu prioritate. Trebuia montat pe stâlpul din dreapta în situația de mai sus.
   Concret: https://www.trafictube.ro/wp-content/uploads/2017/11/standard.jpg

 3. @Goofy Pilotu 0:12-0:13 Politia a oprit special sa vada ce face soferul de pe sensul opus de mers. 1:18-1:24 30 de zile pauza de la livrari pentru amandoi.
  1:39-2:02 Dap, prea smecher, prea paysan auto! 🙁
  +

 4. Pe nesimtitul ala cu Volvo, l-am intalnit si eu intr-un sens giratoriu. Nesimtit ca ala, n-am intalnit in tot Clujul! Eram intr-un giratoriu blocat si se tot baga in fata mea, eu fiind deja in sens, blocat de masina din fata lui, asemenea in interiorul sensului. El era in exterior.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!