It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

BMW+IF+femeie = …

Adăugat de ms_type
Raportează ca șters! 107

De ce sa stam noi in coloana cand avem BMW de Ilfov? S-au anuntat reduceri mari la Selgros?!

33 comentarii

 1. Avea dreptul să depășească?
  A intrat legal în depășire?

  • Nope , nope , nope , in primul rand depaseste o coloana .

  • Eh, și nu e voie?

  • nu e voie daca din fata vin masini

  • 1. Da, numai ca ea nu depasea, ea mergea pe contrasens. Cand nu stii ce ai in fata, nu stii unde vei reintra pe banda initiala si daca o vei putea face in siguranta pentru toata lumea, atunci nu se mai numeste depasire. Incepi sa circuli pe contrasens, eventual semnalizand stanga, sustinand ca de fapt tu depasesti. Si ‘depasesti’ pana la destinatie daca nu vine nimeni pe sensul opus iar pe sensul tau e coloana.
   2. Nu, ea incepe la secunda 4, cand e vizibila si pe camera. E clar ca autorul a fost vizibil pentru ea chiar mai inainte de asta, avea timp sa renunte. S-a angajat in, sa-i spunem depasire, avand masina pe sensul opus. Daca te-ai gandit la faptul ca a fost surprinsa de autor pe contrasens, cum am crezut si eu initial, atunci nu e asa.

  • Art. 45. (1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.

   Prin definiție s-a angajat în depășire. Când autorul face dreapta BMW ul inițiase deja manevra.
   Că trebuia să se replieze , da … la fel cum și autorul trebuia să se încadreze pe b1 ;).

   Ce marcaje sunt mâzgălite acolo pe jos?

  • Repet, ea apare pe camera la secunda 4 parasindu-si banda. Deci pe autor l-a vazut mai devreme, e drept, inainte de a se incadra complet. Probabil asa a gandit, ca daca autorul se incadreaza pe B1, este loc destul oricum. In concluzie, nu consider ca intrat legal in depasire avand masina pe sens opus, chiar daca e linie intrerupta intre sensuri.

  • e drept, inainte de a se incadra complet

   Deci pe contra sens nu circula nimeni în momentul în care ea începe depășirea. Mai mult chiar, autorul putea să continue deplasarea spre față stânga (0:04).

   Acolo nu este linie întreuptă. Acela este marcaj de separare pentru benzi cu circulație reversibilă, aș zice în mod complet eronat.

   Concluzia mea: tipa are circumstanțe atenuante (marcaj defectuos, surprinsă în depășire). eu mă trăgeam pe b1.
   Ptr. că BMW însă … autorul a ales altceva. Cu filmarea e de culpă comună!!!

  • Poate autorul urma sa vireze stanga si de asta era pe B2…
   Legat de marcaj, probabil ca s-au gandit ca delimiteaza sensurile mai clar cu marcajul ala. Daca banda cu circulatia reversibila a fost in capul lor, trebuiau sa marcheze la fel si intre B1/B2 ale autorului.

  • P. Marian

   T.C. Tu chiar ii iei aparararea la ala cu BMW-ul?…Gizaz!

  • Nu iau apărarea nimănui. Sunt obiectiv cu privire la ce văd în filmare.

  • P. Marian

   Ok…si nu vezi ca cel cu BMW-ul a initiat o manevra de depasire chiar daca din sens opus se apropia o masina? Asa depasesti si tu? Ce tot o dai pe ,,dupa corcodus”! Trebuia sa se replieze cand a vazut ca vine masina, simplu si clar!

  • Nu, eu nu văd asta.
   Și se pare că nu sunt singurul.

  • T.C. No offense, dar mie mi se pare ca esti cam singurul care nu vede ceea ce este evident pentru restul lumii. M-am mai uitat inca o data la clip, la 0:04 ea intra in depasire cand autorul este cat se poate de vizibil.
   In plus, nici macar nu conteaza asta pentru ca poti depasi doar in situatia in care esti 100% sigur ca nu te poti intalni cu o masina care circula legal pe sensul opus. Daca ar fi sa ne luam dupa spusele tale, ai avea „dreptul” sa initiezi depasiri inainte de orice curba… „Era muntele in stanga mea, nu am vazut ca dupa curba e un TIR… dar eu deja depaseam, deci sa faca bine si sa franeze sau sa se dea la o parte!”, nu? 🙂
   Marcajul discontinuu (gresit executat in cazul de fata, dar nu conteaza nici asta) nu iti da dreptul sa faci orice depasire, si oricand. Daca BMW depasea o tricicleta, ar fi avut timp sa o faca, deci era perfect legal. Estimarile privind manevra se schimba enorm cand in locul tricicletei avem o coloana de cateva masini, nu?

  • DriveTM ,

   Care sunt pașii pe care îi faci când vrei să depășești?
   1. semnalizezi intenția
   2. te asiguri:
   a. că semnalizarea rutieră permite depășirea
   b. că ai unde te replia (chiar și peste 3 mașini)
   c. că nu vine nimeni din față până să te repliezi
   d. că spate și/sau față nu au inițiat deja depășirea

   Dacă toate astea se îndeplinesc ai dreptul legal să inițiezi depășirea.
   3 Acum, dacă de pe contrasens apare cineva în momentul în care tu deja ești în depășire atunci trebuie să renunți la depășire.

   1+2 le faci deci înainte să tragi de volan.
   În momentul în care autotul virează dreapta BMW începuse legal manevra de depășire.
   Adică tipa s-a asigurat, nu a văzut pe nimeni și a intrat în depășire.
   Dacă nu apărea autorul finaliza perfect legal depășirea.

   Autorul virează dreapta și surprinde un BMW în depășire. Ce obligații avea autorul:
   Art. 42. Când circulaţia se desfăşoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcţie de intensitatea traficului şi viteza de deplasare, având obligaţia să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil, dacă aceasta nu este destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane.

   Art. 35. (1) Participanţii la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor şi să nu aducă prejudicii proprietăţii publice ori private.

   În filmul prezentat autorul a contribuit (intenționat) la crearea situației conflictuale.
   BMW trebuia să renunțe la depășire ( nu am susținut nicăieri că depășete legal , eu mereu am zis altceva)
   Autorul trebuia să se mute pe b1 pentru evitarea situație (Art 35) dar și pentru Art 42.

   Din pct de vedere legal amândoi sunt vinovați.
   P.S.
   M-am dezabonat de la articolul acesta. Mai explicit de atât nu am cum să o mai explic.
   În trafic avem o responsabilitate, nu suntem la grădiniță.
   #politia#incompetenta

  • T.C.
   Art 35 eu zic ca se potriveste mai mult BMW-ului decat autorului. Adica cine a afectat mai mult fluenta si siguranta? Daca BMW chiar n-a vazut masina care venea din sens opus pentru ca „inca nu terminase virajul” (desi eu la 0:04 vad altceva), atunci trebuia sa se replieze (asa cum spui si tu, de altfel), chiar acolo de unde a iesit, imediat cum l-a vazut (deci sa zicem la 0:05).
   Cat despre depasirea mai multor vehicule simultan, s-a mai discutat pe aici. Definitia pe care chiar tu ai citat-o, spune ca ” un vehicul trece înaintea altui vehicul”.
   Iar cu banda 1 nu ai dreptate daca autorul intentiona sa vireze stanga imediat ca sa intre pe unul dintre randurile acelea (lucru permis). Avea tot dreptul sa fie acolo, a incetinit foarte mult (aproape de oprire) pentru a respecta Art. 35, pentru mine e suficient. BMW, pe de alta parte, nici macar cand a ajuns in dreptul autorului nu s-a repliat, ci l-a ocolit tot prin stanga.

   Ma rog, eu nu mai insist… daca tu continui sa crezi ca e culpa comuna, asta e…

  • P. Marian

   DriveTM Nu are rost. Dupa mintea lui T.C. ala care circula linistit pe sensul lui de mers, e la fel de vinovat ca ala care din sens opus forteaza o depasire si ,,se baga in el” direct! De ce puii lui nu se trage pe marginea drumului!?

  • DriveTM
   Ref: https://www.trafictube.ro/femeie-4/#comment-457921
   S-a mai discutat aceasta problema intr-adevar. Depasirea mai multor vehicule (coloana) intr-o singura manevra nu este interzisa, insa trebuie sa se respecte regulile privind aceasta manevra.
   E interzisa depasirea coloanei oprite la semaforul pe rosu si atunci cand pentru efectuarea manevrei se intra pe sensul opus de mers, depasind o coloana de vehicule aflate in asteptare.
   P.S. Ca o chestiune interesanta, desi in general e interzisa depasirea unei coloane oficiale (art. 120, (2)), in anumite conditii … chiar si aceasta poate fi depasita! 😉
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art93
   Art. 93 – Conducătorii de autovehicule care se apropie de o coloană oficială o pot depăşi dacă li se semnalizează această manevră de către poliţistul rutier. Se interzice altor participanţi la trafic intercalarea sau ataşarea la o astfel de coloană oficială.

   @P. Marian
   Ref: https://www.trafictube.ro/femeie-4/#comment-457936
   Hmm … poate ti-a scapat aceasta fraza din comentariul de mai sus:
   https://www.trafictube.ro/femeie-4/#comment-457919
   BMW trebuia să renunțe la depășire ( nu am susținut nicăieri că depășete legal , eu mereu am zis altceva)” 😉

  • P. Marian

   GeluCJ Hmmm, nu mi-a scapat…tot mai sus T.C. sustinea ca e ,,culpa comuna!!!”
   De ce sa fie vinovat ala care circula normal pe sensul lui (fie si pe B2), atunci cand un altul depaseste pe contrasens si intra in el? La treaba asta facea referire comentariul meu…
   Nicaieri, nici in o mie de mie ani, autorul nu ar fi iesit deloc vinovat in caz de accident!

 2. Vin romanii din hanglia, parca din ce in ce mai multe clipuri de genu asta … trist
  P.S: coloana?

 3. Poate avea femeia nevoie la baie! Nu watti gandit deloc, asa-i? 🙂

 4. Si care voiati sa se bage din săracii ceilalti, ala cu Loganul sau ala cu Fiatul? Fata cu BMW ul avea tot dreptul sa depășească, se vede clar pe filmare ca e vina ta ca ai accelerat sa ai material video. Va e necaz ca voi n-aveti BMW?

 5. Bei, nu ati citit legislatia bine, adica printre randuri. Acolo scrie alb pe alb (deci trebuie dat cu zeama de lamaie ca sa vada si saracii) ca daca ai BMW toate regulile de circulatie trebuie adaptate dupa cum iti vine tie sa faci. Nu ati auzit de la mine, dar va spun un secret: in curand se va schimba simbolul national, tricolorul. Va avea din nou o stema la mijloc. De BMW. Cu motz.

 6. Sunt convins ca tipa din BMW fix la tipul de marcaje se gandea, cand s-a avantat cu curaj pe contrasens. 😀

 7. Doamne fereste !!!!!!!!!!!!!! Nu ne mai salveaza nimeni !

 8. Nu conteaza ce marcaje sunt pe jos…s-a angajat in depasire cand pe sensul opus era cel putin o masina-cea din care se filmeaza!

  Deci ..depasire fara asigurare urmat de circulatie pe contrasens

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!