It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Je m’en fiche – Ep. 29

Adăugat de Slider
Raportează ca șters! 53
Ce mai caută lumea:
 • cuvinte cu inteles opus pentru oprind

14 comentarii

 1. In alte parti blocheaza traficul si ajuta caprioara/gasca/etc si tu… 🙂 o mai si sperii 🙂

 2. Robert Stoica

  La 2:30, asa fac pietonii mereu acolo. Dupa, la urmatoarea faza, trebuia sa te incadrezi direct pe banda 2, nu intre benzi. Asa merge banda in intersectie la tricodava, deci practic tipa cu matizul nu a gresit absolut nimic.

 3. paul18andrei

  Normal ca nu a gresit tipa cu Matizul. Dar de unde sa stie baiatul care filmeaza. El sta cu cotul pe claxon. Iar daca ma invart in acel sens giratoriu 30 de minute mai fac inca 20 de filmulete de genul acesta.

 4. La faza cu matizul de ce ai claxonat`o ? avea intermitent acolo sau ce,ca nu am inteles ?

 5. stickyrst

  @catre cei de mai sus care nu inteleg faza cu matizul:
  1. Ea are cedeaza trecerea
  2. Prioritatea NU se acorda in functie de benzi.
  3. Cand faci stanga, (dpdv legal) NU te incadrezi pe banda cea mai apropiata de axul drumului, ci pe prima banda! (sau a2-a, in functie de cate benzi de facut stanga sunt – daca nu exista alte marcaje care sa interzica lucrul asta).

  • Si autorul nostru ce semn are ?
   Oricum matizul si`a tinut banda de langa trotuar,iar autorul pe cealalta…nu prea vad rostul claxonului…si daca era o singura banda tot matizul avea prioritate…asta daca nu e pe acolo un verde intermitent…

  • @syryanu – autorul are semafor dedicat pentru schimbarea directiei catre stanga, matizul verde are bretea de facut dreapta cu cedeaza trecerea.

   Fratilor, mai puneti mana pe carte. Daca pe o inregistrare vazuta de cateva ori nu sunteti in stare sa realizati cine greseste, inseamna ca in trafic unde ai cateva secunde sa-ti gandesti ordinea de trecere prin intersectie, CUI dai si CINE iti da prioritate, sunteti pericole ambulante

  • @syryanu cum sa aiba matizul prioritate acolo?:)))

   Nu conteaza cate benzi sunt, matizul trebuia sa se asigure (OPRINDU-SE) apoi cand era liber mergea mai departe pe ce banda vroia, dar ea s-a dus ca vaca dupa ala din fata fara sa vada daca vine cineva din stanga (DRUM CU PRIORITATE)

   Din vina unora ca cea din matiz si ca cei de pe aici care spun ca nu are nici o vina este traficul asa haotic…. apar tot felul de filmulete dinastea…. etc.

   „Soferi” care nu au ce cauta la volan!!!

  • Eu pe filmare nu vad nici un semn si nici un semafor…nu zic ca nu o fi…poate nu’l vad eu…si nu am zis ca matizul avea prioritate….am zis daca, si era vorba de semafor, sau indicator…in ideea ca autorul, ajuns in intersectie si virand la stanga, trebuia sa dea prioritate matizului…dar asta am spus in ce conditii, dar se pare ca nu e cazul…eu am spus doar ca nu isi avea rost claxonul ala lung…

  • @florin, @kosty, @stickyrst: Thumbs up! 🙂
   Cred că scopul acestui site și al comunitații Trafictube în general este unul educativ, nu de a arăta cu deștu’ sau de a înjura.
   Adică nu de a înjura aiurea, că nu are nimeni nimic împotriva celor care injură la obiect 🙂
   Revenind la ton serios și la mutonii noștri, @Syryanusule, tu exiști pă bune? Dă-mi voie să te citez:

   „Eu pe filmare nu vad nici un semn si nici un semafor…nu zic ca nu o fi…poate nu’l vad eu…”

   Poftim semafor (verde, pentru mine aici):
   http://www.trafictube.ro/wp-content/uploads/2016/04/qkwwnjeodcwn1.jpg
   Poftim semn de Cedează trecerea:
   http://www.trafictube.ro/wp-content/uploads/2016/04/qkwwnjeodcwn2.jpg
   Dacă tu pe o înregistrare nu ai identificat aceste elemente, in viața ta reală te rugăm frumos să folosești cu încredere transportul în comun, că șoferia e periculoasă. Pentru tine. Și pentru cei din jurul tău.

   Tot în legătură cu citatul din postul tău, să încheiem cu un scurt îndreptar de ortografia limbii române:

   Cratima:

   Este semnul ortografic cu cele mai multe funcții. În unele cazuri are caracter permanent (dă-l, de-a dreptul, las-o, s-a dus, ți-l dă, nu dă îl, de a dreptul, lasă o, se a dus, ți îl dă), iar în altele — accidental (de-abia sau de abia, n-am sau nu am).
   Se folosește între cuvinte sau în interiorul unui cuvânt ori al unei abrevieri, având rolul de a lega sau, dimpotrivă, de a despărți elementele în cauză.
   Când se produce căderea vocalei finale a unui cuvânt și urmează un cuvânt care începe cu o vocală se folosește cratima, nu apostroful: D[-]ale carnavalului, făr[-]a spune, înșir[-]o, las[-]o, pân[-]acasă în loc de De-ale carnavalului, fără a spune, înșiră + o, lasă + o, până acasă.

   Sursa: https://dexonline.ro/articol/1.2._Semnele_ortografice#1.2.4._Cratima.5B8.5D_.5B-.5D

   Apostroful:

   În ortografia românească actuală are următoarele utilizări:
   a) indică absența accidentală a unor sunete în pronunțarea neliterară (populară, familiară) […]
   b) (mai ales în stilul publicistic) indică facultativ omiterea primei (primelor) cifre în notația anilor calendaristici
   c) apare în neologisme neadaptate și în nume proprii străine.

   Sursa: https://dexonline.ro/articol/Apostroful

  • @slider : semaforul tau l`am vazut…eu ma refeream din sens opus…si da,acum vad si semnul de cedeaza,iar rolul apostrofului crede`ma ca`l stiu foarte bine,dar imi vine mai usor sa apas cu degetul inelar de la mana stanga pe apostrof decat sa ma duc cu dreapta pe CRATIMA (sau esti surprins ca stiu cum se numeste asta:” – „) … Ai inteles sau vrei sa iti fac o schita ?

 6. @Slider 0:13 Biciclistul a avut acolo una dintre cele mai proaste idei. Pana la 1:17 a rezistat eroic verzisorul 😆 1:45 Nu era putin mai … caprior? 🙂
  2:03 Putea pune in functiune macar semnalizarea, asa de forma, daca oglinda din dreapta e doar un accesoriu optional.
  +

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!