It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Frica de radar #2

Adăugat de cosmindaniel12
Raportează ca șters! 41

Zilnic, pe sectorul ăsta de drum, se circulă cu peste 100 km/h. Eu, cu 80, sunt melcul care încurcă traficul. Mă depășesc și TIR-uri, și camioane. Când e radarul, în schimb…

La 0:46 Clio-ul alb era să se urce pe mine. Semnalizare și tras de volan în același timp…

Un mare minus pentru mine: la 0:58 schimb banda pe linie continuă. Chiar îmi pare rău, dar nu mă țineau nervii să încetinesc în spatele celui ce urma să vireze la dreapta (sau să oprească), timp în care să treacă toți adormiții pe lângă mine…

13 comentarii

 1. Fac un pic de trolling. Merg de cateva ori pe an prin Tartasesti, de obicei cu 90, deci nu sunt exemplu. Dar strict pe faza asta, daca voia te ardea. Vezi trecerea de pietoni si limita legala in zona trecerilor de pietoni.

  • Care e limita legala in zona trecerilor de pietoni? Hint: nu e drum cu o singura banda pe sens, si nu sunt pietoni pe trotuar.
   Tot Tartasestiul, de la Hanul Vlasia, pana la giratoriul de unde se trece la o banda pe sens, are 8 km. Daca mergi cu 80 km/h, il faci in fix 6 minute, si nu te intereseaza nici un radar. Daca mergi cu 90, il faci in 5 minute si 30 de secunde (cu 30 de secunde mai repede), dar trebuie sa stai cu ochii dupa radare, ca daca te opresc il faci in 25 de minute si cu o mica gaura in portofel.

  • Da, mi-am facut update la legislatie. Habar nu am daca am retinut aiurea acum 19 ani si s-a schimbat sau asa a fost mereu, cu 2 benzi pe sens. Stiu ca imi spunea instructorul: la examen sa vada clar politistul ca reduc viteza cand ma apropii de trecere si sa nu accelerez. Poate m-a invatat aiurea, poate asa era legea, cert e ca acum e cum zici tu.
   Cat despre viteza, in general prefer sa fiu eu ala care merge mai tare, ca mi s-a intamplat de n ori sa merg legal (+ 5 + 8), sa ma depaseasca diversi si apoi sa incetineasca in fata mea… Am probabil ~100 de drumuri spre Targoviste. 0 radare. Imi permit sa iau teapa o data 🙂

  • E obligatoriu sa reduci la 30 in localitati si la 50 in afara, pe drumurile cu o banda pe sens, in preajma trecerilor de pietoni daca in preajma trecerilor sint pietoni care se pot angaja in traversare. Altfel nu exista acea obligativitate.

 2. Nu te-a invatat rau instructorul.
  Legal nu ai obligatia sa reduci viteza in preajma trecerilor de pietoni daca sunt libere ci doar sa circuli cu atentie.
  Doar ca inainte de examinare mi-a zis instructorul ca inaintea trecerilor sa mut piciorul de pe aceleratie pe frana, las doar frana de motor – ca asa-i place politistului cu care dau examen.
  Ei, asa fac si acum dupa 20 de ani…..

  • Eu prefer sa merg constant daca nu am pietoni pe trotuar si am vizibilitate buna. Daca sunt pietoni pe trotuar in zona trecerilor, sau daca nu am vizibilitate buna asupra trecerii de pietoni, sunt cu piciorul deasupra pedalei de frana si, daca e cazul, incetinesc.

 3. robytza_94@yahoo.com

  Cumva e Dn Bucuresti-Ploiesti ? Sau unde?!

 4. robytza_94@yahoo.com

  Mi se pare corecta frica de radar, de ce sa nu ramai cu banii aia in buzunar?!

  • rasta4ian

   E corecta frica de radar, dar daca respecti limita nu ai de ce sa iti fie frica.
   Problema e ca fara radar suntem zmei, cand e un radar brusc apare un morcov in c*r care ne impiedica sa pastram viteza legala si mergem cu mult sub.

 5. cosmindaniel12 In limita de 70 legal e si cu 50. Si mai legal daca vrei sa mergi asa se foloseste prima banda, daca e libera si circulabila. Astfel cei care merg tot legal, dar la 70 pot folosi banda a doua pentru depasirea celorlalti legali 🙂
  +

  • Legal era și cu 30, dar nu în coloană pe banda 2, cu banda 1 liberă.
   Mai mult mă deranjează că dacă nu este radar, merg ca demenții. Acolo mă depășesc și TIR-uri, eu îi încurc pe toți mergând cu 80…
   Acum vreo doi-trei ani, pe câmp, la 4-5 km de orice localitate, am depășit o mașină. Cel din fața lui a frânat brusc până la 40 că a văzut o mașină de Poliție pe contrasens. Am fost foarte aproape de accident. A fost unul din incidentele care m-au făcut să îmi iau cameră.

 6. Situație similară pe E85 unde mulți o ard cu viteze de autostradă dar de îndată ce se anunță poliție reduc până pe la 70 – 80 km/h. Probabil nu sunt siguri dacă e limitare de viteză sau nu în zona respectivă și aleg să fie precauți.

  • Asta e problema: multi din „zmeii” de pe sosea nici nu stiu ce limita de viteza e in zona in care sunt si franeaza ca idiotii la 40 km/h cand vad ca e politie.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!