It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Giratoriile si semnalizarea !

Adăugat de Adrian
Raportează ca șters! 18

1. Un sofer bucurestean trecand prin 3 giratorii fara sa semnalizeze. Intra la benzinarie exact la fel, fara niciun semnal, o fi optionala semnalizarea la el.

2. Un sofer „englez” care conduce vw tir, nu se poate incadra pe o singura banda, evident de semnal in giratoriu’ nu se pune problema.

Ce mai caută lumea:
 • cum se semnalizeaza in sensul giratoriu
 • se Pune semnal cand se intra in sensul giratoriu?
 • semnalizarea in intersectii

27 comentarii

 1. Prea multa lălăială pentru unu care nu semnalizeaza si altu’ care nu e incadrat corect. Filmuletul putea fi mai scurt IMO…

 2. La giratoriile alea ce vroiai sa semnalizele, mersul inainte?

 3. Am si eu o intrebare.: tu pui semnalizarea de dreapta cand intri intr-un sens giratoriu? adica ce vrei sa dovedesti cu asta? ca nu virezi la stanga si virezi la dreapta? Din cate am invatat eu, stiu ca se semnalizeaza la iesirea din sens nu cand se intra. Poate gresesc eu…..Nu vad rostu filmuletului. Sper sa nu o iei in nume de rau.

 4. @areveul Cand iesi dintr-un sens giratoriu trebuie sa semnalizezi sau e greu sa dai de maneta si sa invarti si volanul?

 5. @radu11. Daca te uiti atent o sa vezi ca pe colegul il deranjeaza mai mult intrarea …

 6. Astharoth

  La masinile cu volanul pe partea gresita a masinii (a se citi in pom) batzul de semnal e tot pe mana stanga, in cazul asta pe aceeasi mana cu schimbatorul, deci fi mai indulgent. Clipul e total banal in rest.

 7. TrinitYCta

  La intrarea in giratoriu pe banda 1 sa spunem .. pe directia mers inainte .. nu ai ce sa semnalizezi. Te duce banda in sine pe inainte. Semnalizezi intentia de a ocoli si de a schimba directia de mers. Imi pare rau ca nu ai lasat sunetul original, eram curios in ce mod ai semnalizat tu mersul inainte.

  In giratoriile cu mai multe iesiri .. 6-7 .. se poate semnaliza si e chiar indicat. Dar in ACESTE giratorii pe care le-ai prezentat tu, nu ai ce semnaliza. Parerea mea.

 8. Din pacate situatia nu este reglementata clar, cel putin eu nu am gasit. Personal consider intrarea in giratoriu o schimbare de banda si de aceea semnalizez stanga si tin semnalul pornit pana inainte de iesire. Astfel este foarte clar pentru restul participantilor care este intentia mea. In definitiv asta este ideea semnalizarii, sa-ti arati intentiile celorlalti.

 9. TrinitYCta

  Eu daca te vad ca semnalizezi stanga inteleg ca vei ocolo giratoriul spre o directie in stanga. Nicidecum ca vei continua inainte (cum spune tanti Ioana v2).

 10. Pai ocolesc pana la iesire. Cum am spus, inainte de iesire semnalizez dreapta. Evident, daca ies la prima ma incadrez corespunzator si semnalizez direct dreapta.
  Daca vezi o masina in giratoriu, fara semnalizare, ce crezi ca face? Considera ca giratoriu este o banda continua (circulara). Fara semnalizare inseamna confuzie mai mare, parerea mea 🙂

 11. eu inca mai cred, ca si altii, ca semnalizatul iti creste consumul.

 12. elrenifico

  Pai gifu tau te cam contrazice, adica masina mov care vine din stanga, masina albastra care vine de jos si cea bleu care vine din stanga, toate intra in intersectie cu intentia de a pastra directia de mers, asa ca nu semnalizeaza la intrarea in giratoriu, ci doar la revenirea pe banda, care in gif e un pic bulibasita, masinile nu se incadreaza la iesire pe aceeasi banda pe care intra, oricum…niciun semnal la intrare din cate vad.
  Sa semnalizezi stanga la intrarea in giraltoriu cu 4 intrari inseamna ca fie virezi la stanga fie intorci de unde ai venit. Orice alta semnalizare induce in eroare restul giratoriului si transforma cedeaza trecerea in stop.

 13. TrinitYCta

  @ics .. e inuman sa semnalizez dreapta la iesire din giratoriu pe directie inainte .. nu mai imi aduc aminte in scoala de soferi ce si cum mi-a explicat nea instructorul .. ca aveam sensuri prin Constanta si atunci .. dar cu siguranta chestia asta nu am auzit-o.
  Personal nu o practic … si in majoritatea clipurilor prezentate .. ca e vorba despre autor sau despre cel care a gresit .. nu se vad sau aud semnalizari pe directia inainte ! Corect ?

 14. TrinitYCta

  Daca scrie la lege .. atunci asa trebuie facut !

  Dar eu nu voi face, din mai ulte considerente:
  1. in intersectiile in cruce sens giratoriu pe directia inainte nu voi semnaliza.

  2. in lege scrie sa te apropii cat mai mult de centru sensului cu semnalizarea stanga aprinsa: fals. avem sensuri cu 3 benzi in Constanta, de pe b2 trec pe b3 cu semnalizare stanga ? Ca sa merg inaitne ?
  Adica toti cei care intra trebuie sa ajunga pe b3 ? O aberatie.

  3. Nu mi se pare nici practic si nici nu ajuta.

  Prin urmare, eu voi face tot ca mine, pe inainte in intersectii sens giratoriu in cruce nu voi semnaliza !

 15. elrenifico

  @ics scanurile tale sunt dintr-un curs de legislatie, nu din extrasul legii, plus ca formularea e al naibii de proasta, ia ca exemplu alineatul urmator
  „4(12) Se permite intoarcerea prin ocolirea centrului intersectiei (este o exceptie de la interzicerile intoarcerii)”
  Sa inteleg din asta ca pot sa intorc intrand efectiv pe contrasens in giratoriu, sau ca intr-un giratoriu nu sunt obligat sa fac neaparat dreapta, inainte sau stanga ci pot chiar sa intorc ?
  Nu m-as baza pe cartea aia pentru referinte concrete, din cate vad este viziunea unui instructor asupra modului cum ar trebui sa se mearga.

  @TrinitYCta din punctul meu de vedere ai perfecta dreptate, in Constanta avem in oras dar si inspre Mamaia si Agigea destule sensuri giratorii cu 3 benzi de circulatie in care ar fi ridicol ca din cele 3 benzi existente sa se gatuie traficul doar pe una in cazul in care doua masini circuland pe directia de inainte ajung in paralel in intersectie si ar mai fi loc pentru o alta care ar face drepata

 16. Perle 🙂
  @TrinitYCta
  „” .. e inuman sa semnalizez..”‘
  „”…scrie la lege .. atunci asa trebuie facut ! Dar eu nu voi face…”‘
  „”Daca te apropii cat mai mult de centru sensului cu semnalizarea stanga aprinsa: fals „”
  „”de pe b2 trec pe b3 cu semnalizare stanga ?””
  @elrenifico
  “4(12) Se permite intoarcerea prin ocolirea centrului intersectiei (este o exceptie de la interzicerile intoarcerii)”
  Sa inteleg din asta ca pot sa intorc intrand efectiv pe contrasens in giratoriu, sau ca intr-un giratoriu nu sunt obligat sa fac neaparat dreapta, inainte sau stanga ci pot chiar sa intorc ?
  @TrinitYCta din punctul meu de vedere ai perfecta dreptate

 17. TrinitYCta

  @lxde .. cand vei participa activ la vreuna din polemicile generate de diversele situatii prezentate .. atunci POATE ca vei avea si de ce sa folosesti cuvantul „perle”.
  Pana atunci .. suma respectelor generate de copy-paste !

 18. La capitolul asta e posibil sa vad filmulete si cu mine pe aici. Nici eu nu semnalizez pentru ca am impresia ca ii incurc pe cailalti participanti la trafic. Daca merg inainte nu schitez nimic, daca fac stanga semnalizez regulamentar, la fel si dreapta…

 19. Astia merg pe principiul „e scump curentu’ mai facem ceva economie”
  Am o mare „oftica” pe cei care nu semnalizeaza in sensul giratoriu, stai sa astepti sa vezi ce face berbecul, se mai invarte, sa-i dai prioritate, sau iese, si poti intra tu. Ce oameni!!!
  Cred ca trebuie facut ceva, dar CE? ca ma umplu’ de draci 👿

 20. elrenifico

  @ics l-am citit, ca doar era subliniat…dar ma mira exprimarea folosita si logica formularii, adica e redundant articolu 4(12)

 21. Ca să vorbim aceeaşi limbă, vă rog lămuriţi-mă ce înseamnă să mergi înainte în sensul giratoriu:
  1. Când ţineţi volanul drept şi treceţi peste nişte marcaje rutiere;
  2. Când urmaţi sensul giratoriu şi păstraţi banda demarcată de nişte linii discontinue.
  Şi apoi putem argumenta semnalizarea.

 22. @ics Oricand, cu placere 😀

 23. E destul de clar ce scrie in linkul postat de ics. Cand intri in sensul giratoriu e ca si cum ai patrunde pe banda din stanga, deci clar semnal stanga. Semnalul stanga se pastreaza atat timp cat esti in sensul giratoriu si se semnalizeaza dreapta pentru iesire. De exemplu, daca vrei sa iesi la a 3-a iesire cand ai trecut de axul celei de-a 2-a iesiri semnalizezi dreapta. In felul asta cei care vor sa patrunda in sensul giratoriu pe la a 3-a iesire vor sti daca asteapta sau nu sa treci tu. Cand vrei sa faci prima la dreapta se semnalizeaza direct dreapta, iar de obicei este banda speciala pt asta.
  In sensurile giratorii din video cel care nu a semnalizat a parasit intersectia la a 2-a iesire
  Semnalizati ca sa stie si restul intentiile voastre

 24. Daca mai au unii intrebari legate de semnalizarea in sensul giratoriu:

  „Pentru a clarifica lucrurile, am stat de vorbă cu un instructor auto şi un poliţist rutier. Subinspectorul Gabriel Apopei de la Biroul Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Rutier Suceava a explicat că şoferii au conform legii obligaţia de a semnaliza intenţia de a schimba direcţia de mers cu cel puţin 50 de metri înainte de intersecţie, adică inclusiv intersecţia prevăzută cu sens giratoriu.

  Apopei a explicat că şoferii care vor să circula pe prima ieşire din sensul giratoriu trebuie să semnalizeze dreapta. Ceilalţi şoferi, trebuie să semnalizeze permanent stânga până în momentul în care se apropie de strada pe care vor să iasă din sensul giratoriu.”

  de aici:

  http://adevarul.ro/locale/suceava/video-manevra-gresesc-aproape-soferii-circula-semnalizeaza-corect-sensul-giratoriur-1_5204eb42c7b855ff56bf3b33/index.html

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!