It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Giratoriu blestemat

Adăugat de as_cj
Raportează ca șters! 9

Cel mai oribil giratoriu din oras si doua faze.

13 comentarii

 1. Păi la a doua fază și tu erai pe banda de stânga.

 2. darrelldimebag

  Ai ajuns si tu in U.K. si dai cu claxonatuuuuu, tipic romulanilor ce tin sa iasa in evidenta. Am condus in tot U.K. cu camionul dar soferi mai civilizati ca acolo n-am vazut niciunde in toata Europa, iar cei care se dadeau in stamba erau vorbitori de romalles sau ciorile venite din banghlspakistindia.

  • Cu asta nu sunt neaparat de acord, englezii nu claxoneaza fara motiv de obicei, dar si cand au un motiv il tin lung apasat. Eu chiar n-am obiceiul sa ma urc pe claxon fara motiv, dar in fazele astea mi s-a parut ca situatia poate deveni periculoasa

 3. La a2a faza…nu ai cam gresit?

  • Acesta e traseul meu la faza 2: https://goo.gl/I36A09

   Daca ne uitam cu streetview: https://goo.gl/ZsDbwG se vede cum banda de pe care intru eu, iese din giratoriu in b1, in timp ce b2 (de unde vine cealalta soferita) iese in b2 sau continua mai departe in giratoriu pana la urmatoarea iesire unde iese in b1. De pe banda mea se poate face si mai ascutit stanga la prima iesire, dar se poate si continua cum am descris, aceasta fiind practic tot stanga (sunt in total 5 iesiri din giratoriu). Fac zilnic acel giratoriu si la fel e folosit si de restul soferilor. Accept insa totusi ca s-ar putea sa gresim, si ca intr-adevar este interpretabil, dar totusi se vede si in clip cum ea trece peste linia de marcaj din giratoriu in fata mea

 4. la a2a faza normal ca se urca pe tine avand in vedere ca erai pe banda de obligatoriu la stanga si tu ai mers ceva mai inainte decat stanga 😉 nu ai invatat sa respecti sagetile? e bine ca stii sa folosesti claxonul !

  • @catalinp, am eu un „spot” in Madrid….unde 99% dintre soferi calca stramb pe o banda destinata 100% virajului la stanga, ei mergand tot inainte. Si ghici ce!? Tot ei cu claxoane, etc. Se poate vedea in ultimele mele clipuri, nu retin exact care. :))

  • Ofer aceeasi axplicatie ca in comentariul http://www.trafictube.ro/giratoriu-blestemat/#comment-385191 (ca raspuns la Ducu TT). Eu consider ca am circulat corect in acea situatie, dar accept ca s-ar putea sa ma insel, si chiar as vrea sa stiu in acest caz avand in vedere ca circul prin acel giratoriu foarte des

 5. Andrei Ciocan

  Minus clar.
  1) Folosesti claxonul in prima faza, nu e ok, dar trecem cu vederea.
  2) In a doua faza de ce folosesti claxonul ? Nu se aplica acelasi rationament ca in prima faza ?

 6. @as_cj E un fel de fifty-fifty 🙂
  La prima faza el a gresit la 0:30. Semnalizeaza, dar trebuie sa se si asigure ca poate executa corespunzator schimbarea directiei de mers, fara sa ia fata.
  La a doua faza, e invers. B1 pentru „la stanga” inseamna prima iesire. Restul „inainte” si „inainte sau la dreapta” celelalte iesiri. Dupa cum se vede de sus pe imaginea GM, giratoriul este marcat ca o turbogiratie. Vezi te rog cum arata si la celelalte intrari/iesiri:

  si

  • Accept parerea, dar eu consider ca in situatia data nu merge comparatia intre toate iesirile intrucat fiecare e proiectata in asa fel incat sa satisfaca fluxul de circulatie corespunzator fiecarei intrari-iesiri.

   In situatia mea, eu vin de pe Brook Hill cu intentia de a iesi spre Netherthorpe road, adica spre stanga cum te uiti pe harta, fapt evidentiat pe google maps, daca te uiti de sus sau pe street view, la marcajele de pe sosea de dinainte de semafor. De cum vin eu in giratoriu eu vad lucrurile asa: stanga spre Bolsover street si Netherthorpe road; inainte pe Brook Hill si dreapta pe Hannover way. iesirea Brook Hill-Bolsover street e cea mai putin circulata, de aceea ‘imparte’ b1 cu iesirea Brook Hill-Netherthorpe Road, mult mai circulata. Pentru restul intrarilor, la fiecare punct cardinal ai cate o iesire circulata si folosita, de aceea are banda ei.

   Cea mai evidenta dovada ca manevra mea e cea corecta este imaginea urmatoare: http://postimg.org/image/4ptgj4gyt/ unde subliniez marcajele din giratoriu specifice intrarii pe care vin, care arata ca traseul Brook Hill-Netherthorpe road pe care vreau sa il urmez eu e b1 intrare b1 iesire, b2 intrare b2 iesire. Liniile acelea subliniate de mine in poza se vad si in clip la 0:53-0:54 si se vede chiar si cum tipa trece peste ele

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!