It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Sec … de Iasi #11, ploaia anuleaza semnele de circulatie…

Adăugat de CristiFLT
Raportează ca șters! 22

Astazi prezentam faimosul sofer care atunci cand ploua…nu mai respecta nici un semn de circulatie!

Aici e episodul #1
Aici e episodul #2
Aici e episodul #3
Aici e episodul #4
Aici e episodul #5
Aici e episodul #6
Aici e episodul #7
Aici e episodul #8
Aici e episodul #9
Aici e episodul #10

Localizare:

Ce mai caută lumea:
 • semnele care anunta ploaia

18 comentarii

 1. Din clipul înregistrat de tine (si nu din datele lui Googu’) rezulta ca tu esti „faimosul sofer” ; dovada : http://s16.postimg.org/l7zimhdc5/image.png

  • E grav daca ai ratat ora de legislatie in care iti erau prezentate semnele de circulatie. Nu-i nimic, te ajut ca sa nu ramai fara permis:

   Semnul drum cu prioritate, dupa cum scrie in legislatie, inseamna:

   Indicatorul acesta se instaleaza la inceputul drumului cu prioritate sau inaintea intersectiilor cu un drum fara prioritate. Are rolul de a anunta conducatorul auto ca are prioritate in intersectiile in care va patrunde. Drumurile care intersecteaza drumul cu prioritate vor avea instalate unul dintre indicatoarele Oprire sau Cedeaza trecerea. Cand este amplasat inaintea unei intersectii, acest indicator poate fi insotit si de un panou aditional care va preciza directia drumului cu prioritate.

   1. semnul vazut de mine…poate fi insotit de unde panou aditional, nu este obligatoriu 😉
   2. pe drumul de pe care vine el e cum scrie in legislatie…semn de cedeaza trecerea si ii arata care este drumul fata de care trebuie sa cedeze trecerea 🙂
   Deci…nu vad nici un fel de problema din punct de vedere al legislatiei…

   3. Cum adica sa am prioritate sa merg inainte sau la dreapta?…daca nu era nici un semn prezent…nu aveam implicit aceasta prioritate?

 2. „E grav daca ai ratat ora de legislatie in care iti erau prezentate semnele de circulatie.”
  Daca nu stii sa citesti ce am scris, nu mai deschide gura. Repet ce am scris deja : „Din clipul înregistrat de tine (si nu din datele lui Googu’) rezulta ca tu esti „faimosul sofer” „. Citeste inca o data (pe litere daca e nevoie) si încearcă sa intelegi. Daca tot nu ai inteles, hai ca te ajut :
  1) „Drumurile care intersecteaza drumul cu prioritate vor avea instalate unul dintre indicatoarele Oprire sau Cedeaza trecerea.” . DIN ACEASTA INREGISTRARE acel Ford mini-Transit NU intersecteaza drumul cu prioritate.
  2) „un panou aditional care va preciza directia drumului cu prioritate.” : e posibil ca acel panou aditional ce trebuia sa fie sub indicatorul de prioritate sa fi cazut (dovada: http://s9.postimg.org/k0yhk1la7/image.png) SAU, intre timp, s-au schimbat regulile si Costel nu l-a mai luat de acolo.

  Fiindca nu se vede ce indicator este pe drumul de pe care a venit acel Ford si fiindca lipiseste panoul adițional, Googu’ nu e suficient.

  • Clar…tu esti romanul giga-contra…si ai sarit peste orele de legislatie…

   Eu vad doar semnul de prioritate, reciteste aici ce scrie la el:
   „Indicatorul acesta se instaleaza la inceputul drumului cu prioritate sau inaintea intersectiilor cu un drum fara prioritate. Are rolul de a anunta conducatorul auto ca are prioritate in intersectiile in care va patrunde. Cand este amplasat inaintea unei intersectii, acest indicator poate fi insotit si de un panou aditional care va preciza directia drumului cu prioritate.”

   PS: „acest indicator POATE fi insotit”, deci daca nu e…nu inseamna ca se anuleaza prioritatea…si iti spun si de ce e optional semnul ala care iti arata drumul cu prioritate:
   1. daca vreau sa fac dreapta am prioritate fara semn, nu?
   2. daca vreau sa merg inainte am prioritate fara semn…pot sa trec pe langa ford linistit sa merg spre TAXI-ul din fata…nu?
   3. singurul drum unde-mi ofera prioritate este drumul spre stanga…pentru ca fara el ar trebui sa acord prioritate fordului 😉

 3. Uite ca te mai ajut inca o data :
  „Cum adica sa am prioritate sa merg inainte sau la dreapta?…daca nu era nici un semn prezent…nu aveam implicit aceasta prioritate?”
  NU neaparat, uite un exemplu : daca nu ai fi avut nicun semn si doreai sa mergi tot inainte DAR din dreapta venea un vehicul, atunci ai fi fost obligat sa ii acorzi prioritate de dreapta.
  In plus, la schimbarea sensului de mers (!! FARA a sti ce indicator ar avea acel Ford) tot ai fi trebuit sa ii acorzi prioritate de dreapta.

 4. „…si ai sarit peste orele de legislatie”
  Ori nu doresti sa intelegi ori nu poti intelege, dar cred ca tu ar trebui sa dai din nou examenul.
  Iti raspund la intrebarile tale :
  1) daca nu ar fi niciun indicator, DA ;
  2) daca nu ar fi niciun indicator, DA, dar nu fata de cei ce ar veni din dreapta ;
  3) Neavand nicio informatie cu privire la ce indicator ar avea cel cu Fordul (si niciun indicator suplimentar ce sa iti indice sensul drumului prioritar ; in acest caz il putem considera ca fiind „tot inainte”), raspunsul este NU. Deci, in lipsa indicatorului suplimentar si a unei informatii (e.g., panoul de cedeaza trecerea vazut din spate) ce sa te asigure ca acel Ford avea cedeaza trecerea (sau stop), corect este sa ii acorzi prioritate.

  • Drumul cu prioritate este cel de pe care vine autorul clipului si se continua la stanga,exact pe traseul urmat de acesta.Cel cu duba are semn clar de cedeaza trecerea si un alt semn care ii spune ca intra intr-un drum cu prioritate.Vezi : https://www.google.ro/maps/@47.1626902,27.5762272,3a,49.8y,1h,86.11t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9lXEF7gcc2WVXNRaenKdaA!2e0!7i13312!8i6656?hl=ro
   Zici:”…acel Ford mini-Transit NU intersecteaza drumul cu prioritate.” Hai,nu zau,dar ce intersecteaza dupa tine?
   Si inca:”Fiindca nu se vede ce indicator este pe drumul de pe care a venit acel Ford si fiindca lipiseste panoul adițional, Googu’ nu e suficient.”Nu se vede daca esti chior,esti nesimtit in trafic ca cel cu duba sau daca esti hater de serviciu asa ca tine.
   Si inca ceva,asta ca sa adormi usor in seara asta:Azi am trecut cu treburi exact pe traseul urmat de dubist,in ambele sensuri si semnele de pe Goagal ( 🙂 ) sunt aceleasi si la locul lor.NOAPTE BUNA !

  • @7 Sins Merci pentru localizare 🙂
   In cel mai rau caz, intr-o astfel de situatie, virand la stanga, arunci o privire si pe indicatoarele de-acolo. Poate nu intotdeauna reusesti sa le observi, dar aici era de ajutor.
   Stop-cadru la 0:11 si se observa (din spate) indicatorul de drum cu prioritate din stanga si cumva destul de vag un panou sub el, deci drumul cu prioritate isi schimba directia spre stanga 🙂

 5. @CristiFLT In mod normal, acolo ar fi fost necesar sa existe panoul aditional amplasat sub indicatorul de drum cu prioritate, deoarece acesta isi schimba directia. Poate a existat, dar a fost deteriorat, furat, facut pierdut etc.
  Cu ocazia asta, ma gandesc ca ati putea sa sesizati adminului drumului (Primaria) lipsa acestuia si sa solicitati remedierea situatiei, ajutand astfel si alti soferi sa inteleaga mai bine semnalizarea din intersectia respectiva.
  +

 6. „hater de serviciu asa ca tine”
  Nu stiu de unde ai ajuns la aceasta concluzie ; nu am dat nici „plus” si nici „minus” la acest clip. Doar am facut cateva precizari clare.
  Nu cunosc drumul, dar, daca as fi fost pe drumul cu prioritate si nu as fi observat indicatorul de cedeaza (vazut din spate), m-as fi oprtit ca sa ii dau prioritate Fordului.

  „Azi am trecut cu treburi exact pe traseul urmat de dubist …si semnele de pe Goagal sunt aceleasi”
  M-am uitat si eu pe link-ul tau si intr-adevar acolo nu e un indicator suplimentar sub cel de prioritate. In schimb indicatorul aditional e instalat sub cel de cedeaza in locul celui de prioritate. Eu cred ca au facut o eroare cand au instalat acel panou suplimentar (daca nu, ce rol ar avea acolo ?)

  „NOAPTE BUNA !”
  noapte buna …somn usor ..sapte purici pe’un picior 🙂

  • Sper sa nu ne intalnim in trafic!
   Daca te uiti mai atent in clip se vede clar si liniile intrerupte cum urmeaza drumul cu prioritate! Nu-ti trebuie cine stie ce cunostiinte sa-ti dai seama care e drumul cu prioritate.
   Cand vii ca in filmare ai prioritate spre toate cele trei drumuri, asa ca nu e obligatoriu senul aditional. Drumul din dreapta e cu sens unic, asadar nu are cine intra in intersectie de pe el.

  • Multumesc Marius…

   Se vede foarte clar fix din poza initiala a clipului (inainte sa dai play…) cum este marcat drumul…si deci care e drumul cu prioritate… cine vrea intelege…cine nu…nu 🙂

 7. Tu stiai ca ai prioritate la stanga pt ca esti din zona.Dar unul din alt oras de unde stie ca si la stanga are prioritate daca nu e panou aditional? ca eu doar nu vad ce panouri adiotionale au aia cu cedeaza trecerea/stop

  • Unul din alt oras trebuie sa primeasca prioritate…asta e tot!

   Daca franeaza amandoi cel…cu cedeaza trecerea il invita frumos pe cel din alt oras sa treaca si apoi trece el nu? Intr-o lume normala…

   PS: toata lumea se intreaba de ce vroiam eu sa trec…desi aveam si stiam ca am prioritate, dar nimeni nu a spus nimic de celalalt sofer care trece ca la el in curte, ignorand semnele…

  • Soferul dubitei clar a gresit,dar ideea e ca acolo trebuie un panou aditional.Ms de raspuns.

 8. @user_TT: dubita avea cedeaza trecerea, nu mergem pe ce semn am eu, dubita avea semn complet de cedeaza trecerea si avea si panoul aditional sa-l instiinteze cui trebuie sa cedeze.
  @MariusGMG: nu ai dreptate, mai uita-te odata cu google maps, mai exact citeste pct. 2 de mai jos.
  OP-ul este clar ca stia drumul, caci neavand semnul aditional eu as fi crezut ca cel din fata mea ar avea prioritatea.
  in intersectia respectiva sunt 2 probleme:
  1. OP-ului ii lipseste panoul aditional, deci orice muritor de rand ar fi dat prioritate dubitei, asta daca nu avea super vision sa vada ca dubita avea cedeaza trecerea.
  2. Marcajul de pe jos nu respecta drumul cu prioritatea. si eu personal ma iau de multe ori dupa el, asa cum a facut op-ul. Si in afara multe semne de cedeaza lipsesc, tocmai pentru ca aceste amrcaje ajuta la identificarea drumurilor principale si secundare, la noi insa sunt facute dupa ureche cum a vrut gigel sa miste masina de marcat. Daca va duceti pe google maps, cu street view, veti vedea ca OP-ul a taiat marcajul cand a facut stanga, caci marcajul continua in fata. uitati-va bine si veniti si din partea dubitei caci asa se va vedea mai bine. avem linkul de la 7 sins: https://www.google.ro/maps/@47.1626902,27.5762272,3a,49.8y,1h,86.11t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9lXEF7gcc2WVXNRaenKdaA!2e0!7i13312!8i6656?hl=ro
  mergeti inainte cu google maps si o sa vedeti ca marcajul e intre un drum cu prioritate si unu fara.. foarte prost facut. semn ca drumurile au fost modificate mult mai recent decat marcajele.

  • Marcajul in clip e diferit de cel prezent pe google maps. Uitati-va atenti 🙂 Marcajul continua pe drumul pe care am mers eu, drumul cu prioritate…de asta si spun de faptul ca panoul e optional…nimeni nu vede…nimeni nu aude 🙁 :

   Pentru lamurire: http://imgur.com/lLXYb8P

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!