Intamplari din trafic – Episodul 1

Adăugat de ZmT04
Raportează ca șters! 32

Primul filmulet 🙂

Pentru ultima faza aveti aici detaliat:

Este o maneva des intalnita in aceasta zona…din pacate 🙂

Ce mai caută lumea:
 • in cazul lipsei marcajelor si indicatoarelor cine este de vina in caz de accident

20 comentarii

 1. Frumos exemplu ii da ala puradelului…ce zicea de directia de mers ? Ca trebuie sa te asiguri ? :))

  • @Andrei_c da :)) imi zicea ca am schimbat directia de mers si ca trebuia sa ma asigur…la final a mai trecut o masina pe langa el si i-a zis sa se urce in masina ca e banda de stanga si a ramas mut :)) P.S. acum am vazut ca avea copil in spate…

 2. :))) multi posesori de permise ,prea putini soferi …

 3. Q.E.D et Q.E.F.

  Ce problema ai cu acel sofer?
  De ce nu te legi de:
  1 – Duba de la min. 0:51 care acopera vizibilitatea indicatorului albastru de orientare.
  2 – Administratorul drumului care nu respecta urmatoarele obligatii: OUG 195/2002 art. 5 alin. (1) “Administratorul drumului public, […] să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, şi să le menţină în stare corespunzătoare.” si Art. 75 alin. (2) al Regulamentului pentru aplicarea OUG 195/2002 “Marcajele aplicate pe drumurile publice trebuie să fie reflectorizante sau însotiţe de dispozitive reflectorizante care trebuie să-si păstreze proprietăţile de reflexie şi pe timp de ploaie sau ceaţă.”

  Mie nu mi se pare ca administratorul drumului mentine marcajele in stare corespunzatoare.
  Culmea ca sagetile de stanga sunt vechi de luni de zile, poate chiar de un an, dar cele ptr inainte sunt relativ proaspete.

  Din moment ce omul s-a dat jos, e clar ca nu a vazut sageata aceea stearsa.
  Daca o vedea poate ca facea „scuze” din avarii, sau un alt gest.
  Dar ce sa facem.. asta este.. e mai usor sa-i claxonam si sa-i injuram pe ceilalti, dar ne e teama sa claxonam si sa injuram sub geamurile primariei si ale politiei fiindca nu isi fac datoria semnalizand strazile asa cum trebuie.

  In caz de poc, culpa comuna: dubistul si administratorul drumului. Nu tu care te-ai incadrat ok, si nici cel care n-a vazut indicatorul din cauza dubei si n-a vazut marcajele fiindca sunt sterse si nu sclipesc indeajuns de tare sa se vada chiar daca sunt masini deasupra lor. Iar pe langa sageti ar trebui sa fie si marcajele de ghidare.

  • Eu nu am nicio problema cu acel sofer 🙂 l-am claxonat pentru ca era foarte aproape de mine (camera departeaza in cazul in care nu stiai), insa el a fost smardoi si s-a dat jos din masina cu ceva in mana injurandu-ma. Dupa ce i-am aratat ca a gresit (prin diverse injurii, spray paralizant, recunosc) s-a calmat. A trecut si tipul cu Opelul si i-a spus acelasi lucru.
   P.S.: In caz de incident, ar fi fost normal sa se dea culpa comuna, dar doar din punct de vedere moral. Daca venea vreun organ de politie il scotea vinovat clar pe dansul 🙂
   P.S.2: Am facut 2 petitii online si am fost de 2 ori la primaria sectorului 4 pentru a se reface marcajul. Raspunsul a fost ca se vor face cand vor avea timp. Sa ma lupt cu morile de vant? Ma lupt la munca de ajuns. Multumesc!

  • Q.E.D et Q.E.F.

   „Eu nu am nicio problema cu acel sofer”
   Eu vad/aud ca-l injuri si ii dai lectii.
   N-am vazut/auzit sa pui mana pe telefon sa suni la primarie/politie si sa-i injuri fiindca te-au pus in pericol prin neintretinerea marcajelor, si nici nu te-ai dus sa astepti langa duba pana se intoarce soferul ei sa-l injuri, ci ai injurat un sofer nevinovat.

   „In caz de incident, ar fi fost normal sa se dea culpa comuna, dar doar din punct de vedere moral.”
   Nu moral, ci LEGAL.
   Art 5 alin. (6) „În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia […] administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii.”

   „Daca venea vreun organ de politie il scotea vinovat clar pe dansul”
   Poate da, poate nu.
   Iar daca da, stii de ce?
   Datorita mentalitatii romanilor care claxoneaza si injura alti soferi si care pleaca capul in fata oricaror institutii, dar niciodata nu claxoneaza si nu injura politisti.

   „Am facut 2 petitii online si am fost de 2 ori la primaria sectorului 4 pentru a se reface marcajul.”
   Pune link cu petitiile asa cum am atasat eu la comenturile unui clip.

   Cu placere.
   +ptr clip, ai filmat, ai muncit la editare.

  • Dude, in primul rand nu era nicio culpa comuna. Ala cu Passat era vinovat si facea contestatie daca nu ii convenea. In al doilea rand pe ala il doare in cur de marcaje, omul opreste in mijlocul unei intersectii cu trafic intens si se da jos pentru ca a fost claxonat. Si tu ii mai iei si apararea.

  • Q.E.D et Q.E.F.

   @omar
   Nu ii iau apararea, nici macar nu-l cunosc.
   Ala nu era vinovat.
   E vinovat fiindca nu vede indicatorul albastru ca Superman prin duba parcata la min. 0:52?
   E vinovat fiindca marcajele nu sunt cum prevede legea?
   Vinovat ptr ce?
   Foarte bine ca s-a dat jos, asa procedez si eu.
   Nu le convine celorlalti soferi ca s-a blocat strada?
   Si ce?
   Sa-l ia la rost pe ala care ma face sa opresc, pe politie si pe administratorul drumului.
   Prea v-ati obisnuit sa-i claxonati pe altii in loc sa claxonati sub geamurile primariei si ale politiei care-s adevaratii vinovati.
   Oare cand o sa va adunati toti astia sa faceti miting fiindca va pune in pericol administratorul drumului?
   Stiu eu: niciodata, fiindca preferati sa-i claxonati pe altii.

  • Eu cred ca deja incepi sa exagerezi cu aceasta chestie 🙂 te-am inteles, te-am si aprobat ca din punct de vedere moral ai dreptate, insa ce vina am io omule ca l-am claxonat ca sa-l avertizez ca intra in mine??? Ghici ce, am trecut in seara asta pe sensul lui si ce crezi, se vede marcajul clar! Se vad chiar benzile punctate care te indruma spre a merge inainte sau sa faci la stanga! Ce scuza ii mai gasesti aici? Te opresti si te dai jos cand ai dreptate (si nici atunci, totusi nu suntem in era maimutelor!). Te tot de legi de chestia asta cu claxonatul, ca nu mergem la primarie, dar tu domnule bati zilnic drumurile astea? Tu nu muncesti? Ti-am explicat ce am facut si tu imi spui sa-ti dau dovezi, dar ce dovezi sa-ti dau cand aia nu-mi raspund la mail si cand am mers personal acolo mi-au spus verbal??? Vrei revolta? Intra domnule pe alte pagini legate de politica si cum merg treburile in tara asta! Acesta este un site de trafic, de nereguli in trafic si de a invata din greseli personale sau din greselile altora! Vrei miting? Intra domnule si deschide o petitie online! Si da, daca o sa gresesti in trafic io o sa te claxonez ca sa te atentionez, iar daca o sa te dai jos, o sa ma dau si eu la fel ca in cazul acesta si o sa te trezesti cu un spray paralizant in ochi! Doar pentru simplul fapt ca ai gresit si ai mai avut tupeul de magar sa te dai jos in plina intersectie, la ora de varf ca sa-mi dovedesti ca esti smecher! In trafic claxonezi pentru a atentiona (nu abuziv pentru ca stiu ce inseamna pentru locatari), injuri cu geamul inchis ca sa te calmezi, nu te dai jos la altii si nu te dai smardoi!
   P.S.: Vrei miting pentru marcajele din Bucuresti? Spune-mi la ce ora, unde si cand. Iti promit ca voi fi prezent!

  • Q.E.D et Q.E.F.

   @ZmT04
   „Eu cred ca deja incepi sa exagerezi cu aceasta chestie 🙂 te-am inteles”
   Nu exagerez deloc.
   Printre altele ai spus ca „ar fi fost normal sa se dea culpa comuna, dar doar din punct de vedere moral”iar eu ti-am aratat baza legala, si tot eu exagerez? 🙂

   „Te opresti si te dai jos cand ai dreptate”
   Pai tocmai de aceea s-a dat si ala jos, era ofticat ca il claxonezi cand el avea dreptate (nu avea dreptate din cauza altor factori, insa el nu stia asta).

   „Te tot de legi de chestia asta cu claxonatul, ca nu mergem la primarie, dar tu domnule bati zilnic drumurile astea? Tu nu muncesti?”
   Ba da, muncesc si nu am timp liber.
   Dar asta nu e motiv sa ma iau de altii si sa las in pace primaria si politia pe motiv ca nu am timp.
   Ori imi fac timp ptr cei cu adevarat vinovati, ori deloc 🙂

   „Ti-am explicat ce am facut si tu imi spui sa-ti dau dovezi, dar ce dovezi sa-ti dau cand aia nu-mi raspund la mail si cand am mers personal acolo mi-au spus verbal???”
   Ma gandeam ca pui un print cu mailul ca sa te felicit.

   „Vrei revolta? Intra domnule pe alte pagini legate de politica si cum merg treburile in tara asta!”
   Nu vreau revolta desi ar fi buna.
   Sunt doar curios de ce soferii ii claxoneaza pe alti soferi in loc sa claxoneze adevaratii vinovati.
   Si nu e vorba neaparat de tine, ci de cei care procedeaza la fel.

   „Si da, daca o sa gresesti in trafic io o sa te claxonez ca sa te atentionez, iar daca o sa te dai jos, o sa ma dau si eu la fel ca in cazul acesta si o sa te trezesti cu un spray paralizant in ochi!”
   Pai omul n-a gresit cu nimic.
   Dubistul si administratorul drumului au gresit.

   „Vrei miting pentru marcajele din Bucuresti?”
   Sunt din Cluj 🙂

   P.S.
   Procedezi exact ca si cel pe care l-ai blamat.
   Zici ca s-a dat jos desi a gresit, fiindca e smecher.
   Culmea ca si tu te agiti sa-mi dai replici desi tu ai gresit dand vina pe acel sofer si nu pe dubist si autoritati.
   Vezi, procedezi exact ca el 🙂
   Hai ca nu-ti mai dau reply, poti posta sa ai ultimul cuvant.

  • Ia mai uita-te de cateva ori la filmulet si vezi de ce este ala cu Passat vinovat indiferent ca sunt marcaje sau nu.

  • Q.E.D et Q.E.F.

   @omar
   Pai zi-mi tu.
   Eu mai sus am adus argumente cand am afirmat ceva.
   Fii bun si explica-mi.
   Mersi.

  • Daca ai carnet ar trebui sa stii cum se circula in lipsa marcajelor si fara sa-ti spuna altcineva. Ia Codul Rutier si citeste-l pentru ca evident nu l-ai citit.

  • Q.E.D et Q.E.F.

   @omar
   Atunci cand benzile nu sunt coliniare, e obligatoriu marcaj de ghidare.
   Cand nu exista marcaj de ghidare rezulta ca benzile sunt coliniare, deci mergi pe banda imagina, deci soferul cu Passat merge de pe banda lui tot inainte.
   Tu ce faci de fapt, imi spui mie ca gresesc, eu te rog sa-mi dai o explicatie iar tu arunci vorbe in vant fara sa dai o explicatie sau un articol?

   Art. 80 alin. (2) Marcajele de ghidare au rolul de a materializa traiectoria pe care vehiculele trebuie sa o urmeze in traversare unei intersectii ori pentru efectuarea virajului la stanga, fiind obligatoriu a se realiza in cazul in care axul central ori liniile de separare a benzii de circulatie nu sunt coliniare.

   Art. 75 alin. (2) al Regulamentului pentru aplicarea OUG 195/2002 “Marcajele aplicate pe drumurile publice trebuie să fie reflectorizante sau însotiţe de dispozitive reflectorizante care trebuie să-si păstreze proprietăţile de reflexie şi pe timp de ploaie sau ceaţă.”

   Rezulta ca daca nu sunt marcaje (iar marcajele trebuie sa respecte anumite conditii) atunci banda merge drept inainte asa cum a mers cel cu Passatul.
   Daca indicatorul albastru de orientare care nu se vede din cauza dubei era vizibil ptr cel cu Passat, atunci da, poate poate ca altfel stateau lucrurile.
   Pune mana pe legislatie daca vrei sa ai permis de conducere (ori nu ai, ori e luat pe spaga).

  • In lipsa marcajelor se circula in siruri sau randuri, la fel ca in intersectii. Dar pentru unii e prea greu.
   Si oricum marcajele se vad.

  • Q.E.D et Q.E.F.

   Min. 1:08 – Passatul circula in sir, avea in fata lui o masina rosie.
   Marcajele se vad din perspectiva autorului, de la volanul Passatului nu prea cred ca se vad la fel de bine.
   Interesant ca o duba acopera indicatorul albastru, ca marcajele sunt sterse, dar te cramponezi dand vina pe celui cu Passat.
   Adevarul e ca asa face si politia, decat sa umble sa caute soferii unor masini care parcheaza aiurea si obtureaza vizibilitatea, decat sa deschida dosare penale celor din primarie, prefera sa amendeze nevinovati.

  • Circula in sir dar nu vezi si tu ca sunt trei siruri si se intra dupa intersectie in doua benzi?

   Ai impresia ca totul este alb sau negru, se vede ca ai luat carnetul de curand, o sa vezi mai tarziu ca nu este chiar asa.

   Nu a zis nimeni ca lipsa marcajelor si indicatorului nu ar fi o problema.

   La faza cu dosarele penale aberezi la fel ca in majoritatea cazurilor in care vorbesti de legislatie. Din ce postezi pe aici se vede ca nu ai niciun habar despre cum functioneaza justitia in Romania.

  • Q.E.D et Q.E.F.

   @omar
   Citez – „Circula in sir dar nu vezi si tu ca sunt trei siruri si se intra dupa intersectie in doua benzi?”
   Raspuns – https://s21.postimg.org/yx1e1gctz/sirindian.jpg
   E sir, exact cum ai dorit. Uite, le-am numerotat: 1, 2, 3.

   Citez – „La faza cu dosarele penale aberezi la fel ca in majoritatea cazurilor in care vorbesti de legislatie.”
   Raspuns –
   – Art. 75 alin. (2) al Regulamentului pentru aplicarea OUG 195/2002 “Marcajele aplicate pe drumurile publice trebuie să fie reflectorizante sau însotiţe de dispozitive reflectorizante care trebuie să-si păstreze proprietăţile de reflexie şi pe timp de ploaie sau ceaţă.”
   – Art. 5 alin. (6) din OUG 195/2002 „În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se executa pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii.”
   – Cod penal Art. 298 Neglijenţa în serviciu – Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

   Interesant ca nu ai citat nici macar un singur text de lege, dar imi dai lectii si spui ca aberez.
   Doar unul fara discernamant sau rau intentionat poate afirma cele spuse de tine fara un temei legal.

   Tu spui doar ca cel cu Passatul e vinovat.
   As vrea sa stiu daca tu vei circula pe o strada si o duba/autobuz/copac/panou publicitar/etc iti blocheaza vizibilitatea iar marcajele nu se vad, vei spune „Da, eu sunt vinovat chiar daca marcajele nu se vad iar indicatorul era acoperit.”?
   Sigur sigur iti vei accepta culpa?
   Sa fim seriosi.

  • Am zis trei siruri nu un sir cu trei masini.

   Si aberezi pentru ca un politist nu are cadrul legal de a amenda pentru lipsa marcajelor, un procuror poate incepe urmarirea penala in caz de accident iar un judecator se pronunta. Este o diferenta imensa.

  • Q.E.D et Q.E.F.

   @omar
   Pai da, ala e un sir, iar masinile le-am numerotat sa vezi ca sunt in sir.

   „un politist nu are cadrul legal de a amenda pentru lipsa marcajelor”
   Zau?
   Si cine amendeaza administratorul drumului, cei de la ambulanta?!

   „un procuror poate incepe urmarirea penala in caz de accident iar un judecator se pronunta”
   Nu mai spune.
   Unde ai citit asa ceva?

   Ce stii sa faci ba, sa repeti „aberatii” la nesfarsit in fiecare post tau?!
   Acum fa pasi si revino cand ai un text de lege cu care iti sustii aberatiile de om fara discernamant care continua sa ma atace fara sa puna nici macar un singur text de lege.
   Jet!

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!