Va invit la o dezbatere

Adăugat de Un_aradean
Raportează ca șters! 61

Una dintre controversele care se nasc si se vor naste tot timpul in trafic este aceea cand un conducator auto se incadreaza pe banda de mers inainte si la dreapta cu verde intermitent, blocand astfel accesul celor ce vor sa vireze la dreapta.

Va invit la o dezbatere 🙂

 

Geotag: 

Ce mai caută lumea:
 • KOR KOR SI NU

19 comentarii

 1. Nu stiu ce dezbatere aprinsa poate fi. 🙂 Nu e prea politicos sa te incadrezi pe b1, daca e sageata de inainte sau la dreapta, daca exista verde intermitent, si daca vrei sa mergi inainte. Cineva din spate ar putea sa doreasca sa faca virajul la dreapta. Dar e perfect legal. Din cate am observat, cel putin in Bucuresti, la noua retrasare a marcajelor mai toate benzile care au verde intermitent sunt marcate cu sageti de obligatoriu dreapta. Si cred ca asa ar fi si normal. Sunt destule exceptii, desigur…

 2. Nu stiu ce poate fi controversat… Faptul ca te inscrii pe B2 sa lasi libera banda celor care fac dreapta e o fapta buna nu o obligatie. Cei care stau si cand sunt singuri pe drum pe B1 in situatia de fata o fac probabil pentru ca sunt dintre soferii care se cred singuri pe drum, dar din toate situatiile periculoase si enervante pe care le pot crea cu o asemenea atitudine asta e cea mai nevinovata. Cei care claxoneaza ca descreieratii, ocolesc prin stanga sau uneori ameninta pe cei care stau pe B1 indiferent ca pe B2 sunt 0 sau 10 masini sunt dupa parerea mea niste jeguri.

 3. Un_aradean

  Ideea e ca am mai postat un film in care un individ statea tot pe b1 ca apoi sa taie toate benzile pentru a o lua la stanga si mi s-a adus tot argumentul asta ca legal nu a incalcat nimic.
  Perfect de acord, dar atunci de ce nu conducem conform legilor ?
  @RebounD11: perfect de acord ca aceea care ameninta si se agita mai rau ca Pepsi-ul nu sunt ok, dar cei de genul celui din filmare ?
  Mi se pare ca tine foarte mult de conduita in trafic.

 4. @Un_aradean: cel care a facut stanga de pe obligatoriu inainte sau la dreapta nu e in legalitate, argumentele acelea sunt invalide. Cel din clip e. Singurul lucru de care poate fi acuzat cel din clip e ca nu si-a gandit comportamentul in trafic mai departe de persoana lui.

  Pot sa iti dau exemplul personal, atat legat de comportamentul meu cat si legat de acele jeguri la care ma refeream. Eu daca sunt primul sau sunt putine masini pe B2 trec acolo (bineinteles in cazul in care am cum, ca mai sunt momente in care se schimba semaforul cand sunt prea aproape – deja in dreptul liniei continue – si atunci ma opresc pe B1), altfel nu. E dreptul meu sa nu stau la coada daca legal nu sunt obligat.

 5. subscriu: legal, nu exista nimic de discutat. moral, e de bun simt sa lasi liber pentru dreapta daca tot e trafic lejer…de obicei las loc chiar si daca sunt cateva masini pe banda 2…tot moral, te termina psihic cand tu vrei sa faci o fapta buna si vine un ghertoi care nu poate sta intr-o „coloana” de 1-2 masini si se baga in fata anuland intentia ta buna 🙂

 6. Ideea e foarte simpla. ” Verdele intermitent dreapta ” se aprinde strict in momentul in care semaforul se face ” Rosu”.

  Daca esti pentru prima intr-o astfel de situatie exista sanse ca semaforul sa se schimbe in ” rosu ” atunci cand esti foarte aproape de el si surprins pe B1.

  Dat fiind faptul ca era ora 6 dimineata a considerat ca nu are rost sa faca ceva manevre pentru a elibera B1.

  Este legal si poate fi chiar si moral, conform expunerii de mai sus.

 7. Legal, nu a gresit cu nimic. Moral da. 🙂

 8. Un_aradean

  @leon89: sunt multe intersectii in Arad cu verde intermitent, deci nu cred ca e cazul. Daca ar fi pastrat directia de mers, adica de pe b1 de la semafor pe b1 dupa intersectie as mai fi zis, dar daca te uiti atent a mers de pe b1 de la semafor pe b2 dupa intersectie.
  Ideea o vad foarte simpla: potum sa cunoastem legea la perfectie, dar asta nu inseamna neaparat ca suntem si soferi, suntem doar conducatori auto. Ca sa fim soferi buni trebuie sa vedem mai mult decat masina noastra, trebuie sa ii vedem si pe restul, sa ne gandim si la restul de pe sosele.

 9. Nu ma satur sa tot repet un citat celebru: „Adevarul nu se confunda intotdeauna cu dreptatea”. Ai dreptate ca soferul respectiv nu s-a pozitionat logic, dar adevarul e ca avea dreptul sa o faca. Sau invers: e adevarat ca ca nu e bine sa fi ales acea banda la semafor, dar dreptatea, conform legii ramane de partea lui. Nu prea ai multe sa-i faci. Decat sa-i arati obrazul si sa-i spui ca nu are cei 7 ani de acasa.

  E bun clipul, nu-i inteleg pe cei care au dat minus, pentru ca face apel la logica si la intelegere si bunavointa intre soferi. Dar, legal, din pacate, n-ai ce sa-i faci.

 10. Un_aradean

  @Kor: exact ceea ce ai inteles si ai punctat tu am vrut sa punctez si eu. Nici eu nu inteleg minusurile. Ca multe alte minusuri ce le-am primit dealtfel :).
  Prin minusurile primite inteleg doar ca aceea care le-au dat sunt de acord cu neregulile semnalate. Si e trist!

 11. Nu inteleg nici eu minusurile…de la mine ai un + pentru rabdare…Avand in vedere marcajele nu a incalcat nici o lege,decat cea a bunului simt…Oricum,poate a realizat tarziu sa mai faca ceva sau poate nu,cine stie…Daca ocoleai prin stanga teoretic nu prea aveai voie, ca erai pe banda de obligatoriu inainte…

 12. LiviuIonut

  Multi oameni cu carnet care mai si conduc, considera ca masinile sunt doar cele care se vad in fata prin parbriz, si ca doar ei trebuie sa mearga de la A la B. Restul sunt de decor, nu sunt participanti in trafic ci doar te incurca pe tine pe drum. Invers imposibil!

 13. Sa stiti ca ar mai putea fi o explicatie, care insa se leaga bine de indolenta acelui sofer : nu cred ca s-a uitat nici la marcaje, nici la verdele intermitent, nici in oglinzi. Cum a scris si @LiviuIonut – unii n-au nicio treaba cu benzile, marcajele, oglinzile sau semnalizarile si conduc cum li se nazare. Li se pare suficient sa opreasca la culoarea rosie a semaforului – daca o fac – si cam la asta se rezuma toata priceperea lor in ale soferiei. Cred ca respectivul nici n-a remarcat ca esti in spate lui, @Un_aradean.

 14. Un_aradean

  @Kor: stii zicala aia: „Ziua buna se cunoaste de dimineata” :). Asa ca m-am hotarat sa nu ma enervez si sa nu imi fac simtita prezenta intr-un mod ostentativ, daca el nu a avut bunul simt sa ma vada.

 15. Ce dezbatere?
  Ce lipsa de bun simt?
  Maisna aceea era oprita de cand a inceput clipul, tu erai departe in spate inca. De anume trebuia sa vada si sa ghiceasca ca o sa vii tu si o sa vrei sa virezi la dreapta?

  Nu e lipsa de bun simt si nu e nimic de aratat cu degetul aici. Se intampla sa mai si astepti, pe strada, asta e. Get over it.

  Minusul meu este pentru asteptarile tale ridicole. Nici TU nu esti singurul care conteaza pe strada, ca sa se uite toti pe unde vrei tu sa mergi si sa iti elibereze calea.

 16. Nu e chiar asa @Bobby. Eu, daca vin singur singurel la semafor nu ma plasez pe b1 unde e verde intermitent. Am tot timpul de pe lume sa vad semafoarele si sa schimb banda. Nu ma costa nimic.

 17. E treaba ta @Kor.
  Dar dacă nu faci așa, eu nu te consider nesimțit…

 18. Pai nici eu n-am folosit cuvantul „nesimtit”. Am zis ceva de indolenta. Lene a gandirii. Lucruri tolerabile in multe locuri, dar potential periculoase in trafic. Nu e un capat de lume ce-a facut ala, mai ales ca nu e nimic ilegal. Dar gesturile nepoliticoase mici pot ascunde deficiente mari. Eu am insistat, insa, in ideea ca acest clip e bun pentru a atrage atentia altora asupra circulatiei pe benzile cu verde intermitent, nu neaparat asupra vinii inexistente a acelui sofer. Situatia in sine e interesanta, nu acel sofer, repet, doar indolent.

 19. Un_aradean

  @Bobby: ai vazut cate masini au fost la semafor si ai vazut traiectoria individului dupa ce s-a facut verde? A crosetat de pe b1 pe b2. Putea foarte bine sa stea pe b2 de la inceput. Pe el nu l-ar fi deranjat cu nimic, nu l-ar fi intarziat si celui ce ar fi vrut sa o ia la dreapta i-ar fi facut un bine. Aici e problema! Ca ne place, ca nu ne place suntem parteneri in trafic si ar trebui sa vedem mai mult de botul masinii pe care o conducem.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.