It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Karma

Adăugat de Huffy
Raportează ca șters! 80

Undeva in fata, pasagerul din dreapta, iesit de jumatate pe geam, urla si gesticuleaza ca un apucat catre un neamt aflat in spatele lui. Motivul este total necunoscut mie. Ceea ce nu a observat smecherasul nostru, este ca undeva mai in spate, pe B1, era o masina de politie din care totul a fost vazut perfect. Dupa giratoriuu, neatul si-a vazut de drumul lui, iar politistii au plecat dupa smecheras. Ce nu se aude in filmare din cauza aerului care „mangaia” camera, este tonul foarte ferm pe care i-a spus „Trage pe dreapta!”.
Potrivit prevederilor în vigoare, „săvârşirea de gesturi obscene, injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanţilor la trafic” se pedepsesc.

Ce mai caută lumea:
 • adresarea de expresii jignitoare

9 comentarii

 1. Cam greu de amendat, sau, cel putin, daca face contestatie are sanse mari de castig. De ce? Este greu de demonstrat care au fost exact cuvintele spuse, expresiile jignitoare, gesturile obscene etc, masina politiei fiind mult in spate. Poate sustine ca doar l-a „mustrat” pe neamt, dar nu a folosit nimic din ceea ce legea prevede. Cunosc un caz concret, asemanator cu cel filmat, in care agentul doar i-a atras atentia conducatorului, fara a se lasa cu vreo amenda. Agentul mi-a zis exact ceea ce am scris mai sus. Fara probe clare, cel inculpat are sanse de castig in instanta

  • Putea sa-l amendeze linistit si numai pentru nepurtarea centurii de siguranta, pentru ca nu ai cum sa iesi de jumatate pe geam daca porti centura. Practic, din ce ai scris tu mai mai sus, orice amenda/sanctiune data de un politist, in afara de cea de radar sau alta chestie filmata, poate fi contestaa si se poate castiga procesul pentru lipsa de probe. Acum stau sa ma gandesc cat de mult cantareste cuvantul celui de-al doilea politist din masina in toata treaba asta.

  • Da, pentru centura si acareturi (triunghi, trusa etc) daca voia sa-l „arda” pe smecher. Chestia asta cu injuriile si gesturile obscene e foarte interpretabila. Sa fim seriosi, cine nu se enerveaza cand un idiot iti taie calea, se baga cu japca in fata ta etc. Daca deschid geamul si ii spun 2-3 vorbe (nu injuraturi, gesturi obscene) si gesticulez, ti se pare normal sa fiu amendat? De asta ziceam ca pt aceste sanctiuni, e mai greu de probat in instanta. PS: nu conteaza cati politisti sunt, pot sa fie si 10, nu se ia in considerare. Fara martori/probe video/audio e vorba lui impotriva lor.

  • Cu.pluta.sunt.dus

   De fapt, contravenientul trebuie sa faca proba contrarie. Pana una alta, procesul verbal de contraventie se bucura de prezumtiile de veridicitate si temeinicie. Daca nu va reusi contravenientul in fata instantei sa demonstreze contrariul, amenda va ramane. In cel mai bun caz, va fi inlocuita cu avertisment.
   Legat de ce va spune al doilea politistit, ei bine, in cazul de fata, cel de-al doilea politist nu poate fi martor.

  • @Cuplutasuntdus – Fiecare om are prezumtia la nevinovatie, politistul trebuie sa aduca dovada nu cel din masina, oricum va fi cam greu sa il amendeze fara o dovada sau martori. La faze din astea chiar daca nu il amendeaza pentru semne obscene bla bla, tot ce trebuie sa faca sa verifice : 2 triunghiuri, trusa de prim ajutor, extinctor. Le are? Nu, poc amenda.

 2. Sudsemnatu

  nu prea are legatura asta cu karma 🙂 pur si simplu omu’ a facut o greseala, sesizata pe loc de politie si probabil sanctionata.
  +

 3. Offtopic: Ce soft și cameră folosești și cu câte fps filmezi, că ai slow motion-uri mai bune ca alții?

  • GoPro4 entry level(720/60fps ultrawide si uneori 1080/30fps) in fata si Mobius in spate pe moto, iar pe masina Mobius fata/spate 1080p/30 fps. Editare de baza in Magix. Pentru ultra slow motion GoPro Studio, iar pentru noise reduction trec clipul prin Power Director 10 (foarte rar si doar la filmarile de noapte).

  • @Huffy, mulțumesc de info.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!