Era s-o fac lata. Am fost aproape, foarte aproape

Adăugat de IntamplariDinTrafic
Raportează ca șters! 60

Grabit si nervos ca cel din fata mea nu facea stanga desi niciuna dintre masinile care veneau nu intrau pe banda 2 unde putea el sa iasa linistit, cu ochii in dreapta asigurandu-ma, nu l-am vazut nici macar o clipa pe cel care iesea de pe partea cealalta a drumului.

Intrebarea e, nu el trebuia sa imi dea prioritate, iesind din parcare? Indiferent care dintre noi ar fi avut dreptate, sunt aproape sigur ca nici el nu m-a vazut deoarece avea soarele in ochi si nu ar fi fost benefic pentru niciunul dintre noi sa ne stricam masinile in modul asta…bizar.

21 comentarii

 1. Câte din astea sunt în Militari Residence… La ordinea zilei. El era vinovat…

  • teddycarebears

   de ce era vinovat celalalt ? nu inteleg exact cum e drumul, pare cu un singur sens …

   insa fiind intersectie si ambii soferi cu aceeasi prioritate la intrarea pe drum, nu cumva autorul trebuia sa acorde prioritate de dreapta ?

   parerea mea este ca daca autorul merge in diagonala, taie 2 benzi si accelereaza un pic asta nu inseamna ca are si prioritate automat …

  • @teddycarebears – daca autorul era deja pe drum, atunci avea prioritate fata de Passat-ul care nu intrase inca. Altfel, autorul e soferul tipic de Bucuresti care nu are niciun pic de rabdare, stationeaza pe trecere, si sta in fundul masinii din fata lui, presandu-l sa iasa in drum, chiar daca soferul respectiv nu se simtea inca in siguranta sa faca manevra.

 2. Eu vad ca e strada acolo. Ma rog, ulita.

  • Pare mai mult un teren viran, cu drum „negru” si cu o parcare improvizata.

  • Si ti s-ar parea incredibil sa fie in administrarea statului? Nici nu este singura de pe acolo, de fapt majoritatea sunt asa.
   Important este daca este in administrare privata sau este administrata de primarie.

  • Nu are nicio relevanță cine are în proprietate drumul respectiv atâta timp cât este deschis circulației publice.

  • O parcare este parcare atunci când este semnalizată corespunzător.

   Nu văd indicatoare pe drumul respectiv și nici indicator de drum cu prioritate pentru cei care vin din dreapta. E interesant cum se stabilește vinovăția în cazul unui accident între unul care merge pe direcția drumului cu sens și unul care iese de pe drumul neasfaltat. În cazul acesta, cei care vin de pe drumul asfaltat ar trebui să le acorde prioritate celor care ies de pe câmp pentru că circulă din partea dreaptă.

 3. in situatie similara, venind din pozitia VW, intersectie in toata regula, cred ca in fiecare zi am ajuns sa fiu claxonat si sa ma cert cu „soferi”… penibilul situatie e ca majoritatea din ei au semnal stanga pus, intra de pe strada cu indicator Cedeaza si sunt extrem de vocali aratand spre indicatorul meu de Cedeaza.

 4. Cel cu papucul nu s-a băgat pentru că nu și-a dat seama că drumul este cu sens unic în direcția respectivă începând din respectiva intersecție.

  Drumul de pe care a ieșit respectivul, nu cred că este propritate privată, așa arătau toate drumrile printre tarlalele de acolo.

  Îngrijorător este faptul că unii au impresia că cel care a virat dreapta este vinovat pentru neacordare de prioritate.

  • teddycarebears

   si eu cred ca e nevinovat si am explicat mai sus de ce … nu pricep de ce altii o vad diferit avand in vedere situatia de fata …

 5. Eu din cate vad intrati in acelasi timp pe drumul cu prioritate, tu virezi stanga deci trebuie sa ii acorzi prioritate de dreapta.
  Nu cred ca are vreo importanta ca tu vii de pe un drum si el din parcare, cand intrati pe drumul cu prioritate amandoi aveti aceleasi drepturi si obligatii… nu exista grade de prioritate.
  Nasoala faza oricum, ati avut reactie buna 🙂

  • „Nu cred ca are vreo importanta ca tu vii de pe un drum si el din parcare, cand intrati pe drumul cu prioritate amandoi aveti aceleasi drepturi si obligatii… nu exista grade de prioritate.”

   LOL, serios?

   Prioritate se da „când se pune în mişcare sau la pătrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alăturată acestuia faţă de vehiculul care circulă pe drumul public, indiferent de direcţia de deplasare”

  • @rdl e posibil sa posibil sa ai dreptate, dar eu am interpretat asa:
   Cel care iese din parcare trebuie sa dea prioritate celor care circula pe „drumul public”, respectiv drumul pe care intra. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa dea prioritate celor care intra de pe un drum secundar.
   Cum amandoi intra in acelasi timp, si nici unul dintre ei nu circula inainte pe drumul cu prioritate, as zice ca se aplica regula prioritatii de dreapta.

  • drumul public e drum public, indiferent ce prioritate ai. parcarea este o proprietate alaturata, iar masinile care ies de pe proprietate trebuie sa dea prioritate tuturor masinilor de pe drumul public.

   Daca masinile se afla intr-o intersectie (doua drumuri publice), in care se intampla sa aiba iesire si o parcare, masinile din parcare trebuie sa acorde prioritate masinilor de pe oricare din cele doua drumuri publice.

   Cred ca un exemplu mai clar ar fi fost daca in loc de parcare, ar fi fost o iesire dintr-o curte a unei case. Cel care iese din curte, nu are prioritate fata de nimeni de pe drum.

  • Dreptul la contestație există tocmai pentru că uneori legea este interpretată greșit în defavoarea uneia dintre părți.

  • Și la judecătorie se regăsesc soluții diferite pe aceeași speță. 🙂

 6. mad4green

  https://www.google.ro/maps/@44.441724,25.9873925,19z?hl=en

  Google Maps arata ca acolo ar fi strada, chiar daca e neasfaltata. Si mai sunt cateva drumuri similare pentru access la casele din acea zona.

  Pot sa te asigur totusi ca nu e parcare asa cum sustii. Multi isi lasa masinile pe acolo dar nu e parcare amenajata.

 7. Este interesant ca exista un indicator de presemnalizare trecere de pietoni, care in mod normal se pune inintea trecerii, dar asta e pus aiurea in dreptul trecerii, si chiar un pic dupa…

 8. frankenstein

  e jale mare in cartierul ala, haos ca-n India

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.