…loteria traficului #16

Adăugat de Asgard
Raportează ca șters! 161

…alte prostii, alte nimicuri, nu invatam nimic

28 comentarii

 1. Care e mai exact problema cu Dusterul de la 2:15 ?

  • …sunt doua benzi, banda 1 este ptr inainte sau prima iesire la dreapta…sau ne inchipuim ca este un spinner duster care se poate invarti 10 minute in rond ne permitand iesirea nimanui ?!?

  • Am intrebat pentru ca sunt sterse marcajele, relax…

  • auf fost marcaje in giratoriu sau doar la intrare?

  • Daca Asgard ar fi lasat clipul mai lung, s-ar fi vazut niste sageti desenate pe asfalt (prima banda inainte, a doua inainte si la stanga), intr-adevar cam sterse. Dar acolo sunt multi care vin de pe o strada laterala si procedeaza la fel ca soferul dusterului.
   In rond nu mai exista marcajele pentru ca deja e la al treilea strat de asfalt.

  • Și legea spune că marcajele și indicatoarele se respectă în ordinea în care sunt întâlnite.
   Marcajul din interior permite Dusterului deplasarea pe orice direcție.

   Nu e vina șoferilor că administratorii drumului sunt niște incompetenți.

   P.S.
   Tot leagea spune că nu există stânga în intersecțiile cu circulația în sens giratoriu.

 2. …ok,imi cer scuze, chiar nu aveam chef de o polemica legata de intrarea, incadrarea pe banda, respectiv iesirea dintr un rond, se pare ca sunt in vigoare cel putine doua coduri rutiere diferite,primul este al celui care a mai invatat ceva din cartea aia, iar al doilea ($$$), este al celui care habar nu are de el dar si a creat unul personal, adaptat nevoilor sale de moment

 3. Salut Asgard.

  Foarte misto filmuletele. Felicitari.
  Referitor la partea cu Dusterul, nu stiu unde s-a intamplat si daca exista marcaje.
  Da cea cu Dusterul a gresit. Conform legislatiei te incadrezi pe prima banda in sensul giratoriu numai daca iesi pe la prima sau a doua iesire. Pe de alta parte insa, sensul giratoriu este un drum circular cu sens unic unde se aplică aceeaşi regulă ca la schimbarea benzii de mers. Asta inseamna ca cel care este pe banda a doua, ca sa paraseasca sensul trebuie sa acorde prioritate celui de pe banda 1.

  In cazul de fata, in cel mai bun caz ar fi fost culpa comuna. Pe de alta parte mare majoritate a politistilor ar da ca verdict vina celui de pe banda 2 pentru neacordare de prioritate la schimbarea benzii.

  • Daca in giratoriu nu sunt marcaje, poti sa te invarti pe banda 1 cat vrei si ai prioritate. Marcaje la intrare pe sens, se afla pe alta banda si sunt doar recomandari. Cand ai intrat in giratoriu, ai schimbat banda si nu poti spune dar pa banda aia a fost marcaj inainte.

  • Salut A7,

   Conform regulamentului actual, in sensul giratoriu daca ai 2 benzi se intra pe banda 1 numai daca iesi la prima sau la a doua iesire si pe banda 2 daca iesi la a doua sau la a treia iesire.

  • Sigur ca asa este si eu povestesc povesti.

  • …@Doar Eu, multumesc frumos, daca stai si cauti pe net o sa gasesti cel putin doua opinii diametral opuse ptr acea intersectie, cel mai sigur, cand intri acolo belesti bine ochii, ptr ca s ar putea ca cel din dreapta sau stanga ta sa aiba o opinie diferita fata de a ta ptr iesirea din acea intersectie

  • „Conform legislatiei te incadrezi pe prima banda in sensul giratoriu numai daca iesi pe la prima sau a doua iesire.”
   Articolul numarul… ?

   „Marcaje la intrare pe sens, se afla pe alta banda si sunt doar recomandari. Cand ai intrat in giratoriu, ai schimbat banda si nu poti spune dar pa banda aia a fost marcaj inainte.”
   Din putul gandirii… gresite. 🙂

  • Ce sa fie gresit?
   Politia iti explica exact asa. Ce primesc daca iti dau dovada?

  • A7: sper doar sa nu dau de politia aia care explica asa ceva… ar fi pacat sa pierd timpul cu contestatii pentru o lipsa de neuroni 🙂

   Daca imi dai articolul/articolele care spun(e) ca marcajele sunt doar recomandari nu mai zic nimic, dar presimt ca sunt de tipul „recomandam sa le respectati altfel luati amenda” 😆

 4. Politia nu a explicat cum explic eu, dar cum spun eu este mai logic, decat sa spui doar ca marcaje sunt doar recomandare. Adica marcaje sunt pe alta banda si cand ai intrat in giratoriu ai schimbat banda si trebuie sa te orientezi de marcaje in giratoriu. Daca acolo nu sunt, poti sa te invarti cat vrei si ai prioritate pe banda unu. Dece mai exista marcaje in cateva giratori, daca ajunge marcajul la intrare? Acuma poti sa spui ca politia in Sibiu este prost si nu stie nimic?

  https://www.turnulsfatului.ro/2017/04/05/ce-spune-politia-despre-noile-marcaje-premergatoare-sensurilor-giratorii-cum-se-circula-corect-82626

  • Art. 83 – (2) Marcajul sub forma unei sau unor săgeţi, aplicat pe banda ori pe benzile delimitate prin linii continue, obligă la urmarea direcţiei sau direcţiilor astfel indicate.

   Atata am de spus 🙂

  • Da pe banda aia, dar daca ai intrat de pe banda 2 in giratoriu pe banda 2 ai schimbat 2 benzi si sageata nu mai are nici o valoare. Politia trebuia sa explica mai clar, adica sageata este doar recomandare, ca daca ai intrat in giratoriu, ai schimbat banda, asa este logic si inteleg toti. Nu doar banda ai schimbat, daca vrei asa ai schimbat si strada, ca sa fie mai clar, ca strada/banda se termina la intrare in giratoriu.

  • „ delimitate prin linii continue“ dar in giratoriu nu mai sunt delimitate prin linii continue nici sageata este.

  • A7: aceeasi scuza am primit-o pentru idiotul asta: https://www.trafictube.ro/cand-zic-ca-ma-enerveaza/

   E prea mult sa iti explic de ce… te las pe tine sa deduci 🙂

  • Intro intersectie normala cu sageata, banda merge prin toata intersectie si nu o parasesti sau se termina. Ca sa fie mai clar si in intersectie nu ai voie sa o schimb. Giratoriu este o strada normala nu este intersectie.

  • Da acolo nu vad unde face banda stanga la stanga? Parca tot inainte. Sigur e prost facut.

 5. Asgard
  Nu ai dreptate la faza cu Duster-ul.
  Nu confunda recomandarea cu legea. Marcajul îi permite.
  Sorry.

 6. Marcajul lui spune inainte sau la dreapta, iar Dusterul iese prin a doua iesire. Iar tu treci de pe B2 pe B1 peste Duster la prima iesire. Deci mi se pare corecta manevra Dusterului in acel giratoriu.

 7. …ok, am gresit, am inteles ce trebuia sa inteleg

  • Exact, sper ca ai inteles ca vei intalni mereu marlani care dau peste cap circulatia in giratorii cu explicatia ca stanga/dreapta nu exista si ca ei se invart cum si cat vor. De fapt coada e mai lunga pe B2 pentru stanga iar ei se folosesc de o chichita legislativa ca sa se bage in fata venind pe B1 si blocandu-i astfel pe cei de pe B2 care ar merge inainte (cazul tau).
   PS: nu vreau polemici pe chestia asta, s-a discutat destul in multe locuri, inclusiv aici. Strict parerea mea este ca cei care sustin ca Duster-ul a procedat bine/corect fac la fel si au oarecum acoperire legala. Dar stii cum e, bunul simț nu este o binecuvântare ci o pedeapsă: dacă tu îl ai, trebuie să-i suporți pe ăia care nu-l au! Aia care fac precum Duster-ul din video.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!