Camera auto dual DDPAI DASH CAMERA Z40 GPS

Produs din oferta Xiaomag.ro

649,00 lei

649,00 lei

Vezi detailii

Luat de vânt + aproape accident + altele

Adăugat de iosiflupu
Raportează ca șters! 29

6 comentarii

 1. Bai Gigel, vezi ca la trecerea de pietoni trebuia sa opresti ca sa treaca femeia si nu sa claxonezi!

 2. Da, opresti si dai prioritate pietonilor care manifesta intentia de a traversa.
  Asta statea de povesti pe margine si s-a aruncat pe trecere fara ca macar sa intoarca privirea.
  La 3-4m de ea, ce voiai sa faca???? A piscat frana si a claxonat.
  Nu inteleg cand vor invata toti pietonii ca inainte de a traversa trebuie macar sa ridici privirea si sa te asiguri…. asa te vede si soferul si intelege ce ai de gand sa faci. La 30-35 km/h iti permiti sa opresti usor daca pietonul sta sa se asigure (nu trebuie sa se opreasca decat 1 sec).
  Cu comentarii de genul „reducerea vitezei pana la limita evitarii unui pericol” as vrea sa va vad pe toti circuland cu 5km/h pe trecerea de pietoni…..

  • Nu, la trecerea de pietoni, pietonul nu are datoria sa se asigure ci soferul este OBLIGAT sa reduca viteza la cel mult 30km/h si sa caste ochii cat cepele sa nu dea peste vreun pieton care traverseaza!
   OK, pe carnetul tau, banii tai, timpul tau si sanatatea ta, tu faci cum consideri dar cand se va intampla nenorocirea sa nu te bazezi pe interpretarea gresita a multora precum ca „pietonul este dator sa se asigure atunci cand traverseaza pe zebra” sau scuza-cliseu „mi-a tisnit in fata pe trecere”!

  • Faptul ca acel pieton nu are pic de instinct de conservare e o chestie! Dar, asa cum spun si ceilalti, tu nu ai acordat prioritate. Obligatia soferului este de a reduce viteza la una care sa ii permita sa opreasca (dar maxim 30 km/h), apoi de a se asigura ca nu sunt pietoni care traverseaza pe sensul respectiv, iar daca sunt, de a le acorda prioritate.
   Si da, cand vad cate un ametit care sta si mananca seminte la marginea trecerii de pietoni, nu merg cu 5 km/h, ci cu zero, adica OPRESC! Presupunerea automata trebuie sa fie: „pieton langa trecere = probabil vrea sa traverseze”. Dupa care presupun ca sta acolo ori pentru ca ii e frica (poate l-a calcat masina pe trecere alta data), ori fiindca e beat, sau fiindca are probleme cognitive, asa ca ii fac semn frumos cu mana, sa treaca („Poftiti!”). Iar de aici, sunt trei variante. Ori traverseaza, ori se da la o parte si isi cere scuze (iar eu plec dand din cap „pfff…. asa cevaaa”), ori (in cazuri mai rare) incepe tot el cu injuraturi sau cu mugete, si atunci plec dar deschid si geamul si ii strig sa nu mai stea pe trecere.

 3. La ultima fază rămâneai fără permis…

 4. Opresc de fiecare data cand vad pietonii pe marginea trotuarului 🙂 chiar daca se dovedeste de multe ori ca de fapt nu vor sa traverseze ci doar stau la povesti
  Dar de 2 ori am patit-o urat cu pietonii care mergeau pe trotuar si la trecere s-au „aruncat” pur si simplu pe trecere. Ratat la mustata, doar pentru ca nu aveam viteza.
  Am comentat doar pentru ca la una din aceste patanii era politia de faza si l-a oprit si pe pieton sa-i atraga atentia ca nu asa se traverseaza!

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.