It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Mașinile cu volan pe dreapta ar trebui interzise

Adăugat de Alex Savu
Raportează ca șters! 76
 • junghi de mașină cu volan pe partea greșită – bifat
 • șofer tânăr, începător, de etnie și tare în gură – bifat
 • neasigurare la efectuarea manevrei de depășire – bifat

L-am servit pe domnul cu un claxon și un flash pt. imprudența lui.
După ce am revenit din manevra de depășire, domnul mă invita să trag pe dreapta pt. o discuție pe teme filozofice.

Am preferat să-mi văd de treaba mea.

lipsa volan

Ce mai caută lumea:
 • se scot masinile cu volan pe dreapta
 • www masini negre cu volan pe driapta
 • in ce tari masinile au volanul pe dreapta

23 comentarii

 1. Adica accelera ca un nesuferit cand il depaseai? Pentru asta trebuie cartus. Nu le poate masina si din invidie fac gesturile astea sau sunt nebuni de-a binelea?
  In caz ca il atingeai la revenirea pe banda cred ca era culpa comuna, se vede clar in filmare ca el accelera si mai mult, ai evitat impactul frontal. Nu stiu ce sanse aveai sa fie doar el de vina, mna, tu teoretic nu te-ai fi asigurat.
  +

  • Nu era nici o culpa comuna in caz de accident:
   1. Nu avea voie sa intre in depasire cand altcineva din spatele lui deja era incadrat in depasire
   2. In timp ce era depasit, avea obligatia de a pastra viteza constanta

   +

  • Da, a încercat să accelereze, nu prea se vede bine pe filmare dar cam iese fum negru din țeava de eșapament în momentul în care am început să-l depășesc, semn că a pișcat accelerația.

  • Pai el spune ca a accelerat, iar vinovatul spune ca nu s-a asigurat.

 2. Andrelinio

  Si-a luat masina la mana a 10-a

  ” + ” pentru video si pentru descriere 🙂

 3. Vino in Timisoara si ai sa-ti dai seama singur ca nu e devina volanul pe partea dreapta, ci numarul de inmatriculare MH. ( No offense pt. cei care merg regulamentar din acel judet. La voi in judet altfel circula cei cu MH, decat in TM ).

 4. Eh nu are treaba masina, soferul bronzat este vinonvat. Probabil ca sub pielea sa neagra este alb, doar ca a fost la mare si s-a bronzat ca un tigan 😀 .

 5. AragazCuBuleDeAer

  Sa inteleg ca ar trebui interzis accesul strainilor care folosesc masini cu volan pe dreapta, in aceeasi categorie le includem si pe cele cu volan central ,chiar si pe cele ale unor ambasade sau cum te-ai gandit ca este mai bine ?

  • Strainii care circula de cand au iesit din scutece cu volanul „pe partea gresita”, sunt invatati cu masina, ei fiind nevoiti doar sa se adapteze temporar la mersul „pe contrasens” pe perioada de tranzitare. In schimb, „desteptii” care au luat o conserva cu volanul pe dreapta, nu sunt obisnuiti nici cu masina, nici cu mersul pe partea cu bordura. Pot sa zic ca doar 2 din 10 soferi cu masini „pe invers” merg civilizat. Restul sunt doar material pentru stirile de la ora 17. In general este vorba de pustani lipsiti de experienta, care au pus mana pe o conserva ieftina si vor sa faca impresie. Si da! Masinile cu volanul pe partea gresita trebuie excluse de la inmatriculare pe Romania. Motivele sunt foarte lesne de inteles.

  • @Aragaz – Huffy a sumarizat tot ce era de zis.

  • Interzicerea masinii e „un pic” cam extrem. E vorba de libertatea de miscare a bunurilor si persoanelor. Sunt masini care chiar circula temporar. In tara de unde vin masinile alea problema cu volanul pus „gresit” e rezolvata mult mai simplu si mai eficient: de catrea asiguratori. Aceeasi masina, acelasi sofer asigurarea cel putin dublu ca pret.

 6. Am citit un studiu care arata ca in tarile cu volanul pe dreapta si sensul de circulatie corespunzator, numarul de accidente este mult mai redus decat la cei cu volanul pe stanga, ca noi.
  Vedeti: http://visual.ly/road-accidents-regards-left-and-right-hand-sided-driving

  • TeoLdinIasi

   Sper ca realizezi ca daca s-ar schimba sensurile de circulatie in Ro s-ar inmulti accidentele de x ori pt urmatorii…. multi ani. De ce: „”Ca romanu’ s-a obisnuit asa””

  • @TeoLdinIasi – problema asta o avem deja în zonele unde se schimbă – priorități în intersecție, se semaforizează peste noapte, etc. Accidente pe bandă rulantă cauzate de cei care merg din „amintiri” și nu sunt atenți la drum. „Domne toată viața mea am avut prioritate aici”…

  • Circulatia pe dreapta/stanga are motive istorice: la inceput calaretii/trasurile circulau pe stanga iar birjarii puteau da noroc. Intre timp, nevoia de transport a crescut postalioanele avau mai multi cai – sase cai frumosi 😉 – iar acestia puteu fi manati mai bine ( cu dreapta) din partea stanga a carului, trecerea pe langa alt postalion din sens opus se puta face mai bine pe partea dreapta. Anglia a sarit pasul asta trecand direct la epoca industriala si cai ferate.

   Circulatia pe stanga e mai sigura din doua motive:
   -la oameni, in general, acuitatea vizuala e mai buna pe partea dreapta si e mai mare nevoie de ea pentru evaluarea riscurilor de sensul opus.
   – dexteritatea este mult mai buna la mana dreapta, aceea care sta continuu pe volan spre deosebire de mana stanga care poate sa fie pe schimbator. ( Un motiv bun pentru a intelege ca trebuie tinute _ambele_ maini pe volan, mai ales pentru „europeni”: viteza de reactie si acuratetea reactiei de creste semnificativ).

   P.S. Dupa propria experienta este mai usoara adaptarea la partea opusa a soselei decat adaptarea la partea opusa a locului din masina. Cu aceeasi marca de masina am devenit brusc „incepator” care nu mai evalueaza corect dimesiunile masinii.

  • TeoLdinIasi, nu stiu ce ar trebui sa „realizez”, deoarece eu nu am spus ca asa ar trebui facut in Romania sau in oricare alta tara cu circulatie pe dreapta. Doar am aratat un studiu.
   Cat despre „Ca romanu’ s-a obisnuit asa”, crezi ca orice alta natie cu circulatie pe dreapta careia i se schimba peste noapte circulatia pe stanga o va scoate la capat mai bine? Sau ai ceva cu romanii?

  • TeoLdinIasi

   Nu am nimic cu romanii si imi dau seama ca oriunde s-ar intampla la fel. Sper sa nu ajungem sa ne certam 🙂 Am vrut doar sa evidentiez ca, chiar daca „in tarile cu volanul pe dreapta si sensul de circulatie corespunzator, numarul de accidente este mult mai redus decat la cei cu volanul pe stanga, ca noi.” , in Romania sau ORICARE ALTA TARA CU MASINI CU VOLAN PE STANGA nu ar trebui sa fie schimbat sensul de mers. 😉

  • Singurul avantaj este asigurarea mai usoara in dreapta. In rest, numarul mai mic de accidente in Anglia, Australia, etc se datoreaza doar infrastructurii, semnelor si marcajelor. Pe de alta parte, daca e sa iei in co nsiderare India, unde se circula, teoretic 🙂 tot pe stanga, statistica accidentelor iese altfel, cred 🙂

 7. OBSERVATOR

  Acelasi conducator auto, intr-o masina cu volan pe stanga, ti-ar fi oferit aceeasi surpriza (din pacate), deoarece nu te-ai aflat in unghiul sau mort.
  La min. 0,11(atunci cand a s-a indreptat vertiginos spre axul drumului), te-ar fi vazut perfect in oglinda laterala stanga 🙂 , daca s-ar fi uitat in ea.

 8. Nu e vorba de pozitia volanului. E doar problema ca intre scaunul soferului si volan e o primata.
  +

  • TeoLdinIasi

   Una inferioara… Ca daca o iei asa si oamenii sunt primate 😉

 9. Am circulat cam o luna cu volan pe dreapta. Din curiozitate.Degeaba ii tot spuneam nevestii-mii sa stea linistita ca intre ea si masinile din sens opus este un metru , ea nimic! „Batman,Batman ! ” :)) Stopul cardiac nu-i din culpa, nu ? :)))

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!