It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Minijurnal rutier – Ep. 1

Adăugat de Valyk
Raportează ca șters! 21

Mulțumesc pentru acceptare.
Acesta este primul meu filmulet, tocmai mi-am luat camera. Sper să nu fie folosită la altceva decât la astfel de filmulețe.
O zi bună tuturor și drumuri bune!

Atenție: min. 3 – claxon destul de tare.

12 comentarii

 1. Faze foarte light, nici nu stiu la ce m-am uitat. Dar, bine ai venit !! Data viitoare sunt sigur ca ai sa intelegi intentiile postarilor pe tt :D..

  • Da, stiu ca e light filmuletul. E mai mult unul de test.
   In ceea ce priveste intentia majoritatii postarilor, nu pot decat sa-mi doresc decat cat mai putine filmulete, atat mie, cat si celorlalti.

 2. @Valyk Si eu iti zic bine ai venit! 0:16, 2:09 Apreciez c-ai grija si de pietonii care se deplaseaza pe drum. 1:09, 2:30 De ce semnal stanga, cand mergi de fapt inainte? 😉
  1:42 Prost si-a ales locul unde sa opreasca/stationeze fix inaintea trecerii pentru pietoni. 3:52 … si uita sa mai semnalizeze dreapta 🙂
  +

  • Multumesc.
   La 2:30 drumul face usor stanga, deci acolo e ok semnalizarea. La cel de la 1:09 in schimb e drept, dar din cauza semnului de cedeaza si incadrarii perpendicular pe drumul pe care vreau sa intru, drumul pe care vreau sa intru ajunge pe partea stanga a mea si atunci trebuie semnalizare. Asa mi se pare normal. Singura data in aceste cazuri cand nu este necesara semnalizarea este cel al interesctiei intr-un T perfect de 90 de grade, cand drumul prioritar vine din dreapta, iar eu doresc sa merg inainte; atunci intr-adevar nu-mi schimb directia de mers si nu semnalizez nimic.
   Sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun, sa nu inteleaga cineva ca merg pe drum si semnalizez schimbarile de directie ale drumului 🙂 Daca in cele doua cazuri aveam prioritate, nu exista nici un fel de semnalizare.
   Si mai e o chestie: in cazul de la 1:09, foarte multi care vin din directia mea se incadreaza frumusel pe stanga, pe contrasens, daca e liber din fata, si ii dau tare inainte.

  • @Valyk Nu, nici nu m-am gandit la semnalizarea schimbarilor de directie ale unui drum (cum ar fi curbele) 🙂
   „Daca in cele doua cazuri aveam prioritate, nu exista nici un fel de semnalizare.”
   OK si daca e asa, cu ce modifica atunci prezenta unui indicator de pierdere a prioritatii tipul de manevra pe care urmeaza s-o faci la un moment dat? 😉

   Uite iti dau cateva exemple de la noi din Cluj:

   Daca doresti sa mergi inainte, desi drumul pe care urmeaza sa intri e usor decalat (stanga) fata de cel de pe care intri in intersectie, nu exista motiv sa semnalizezi stanga.

   sau:

   Aici la fel, daca doresti sa mergi mai departe inainte (practic in sus) pe str. S. Albini, nu semnalizezi stanga, desi e vorba de-o usoara volta la stanga. Semnalizare stanga inseamna practic viraj la stanga, cu intrare pe str. A. Suciu.

 3. Da. Eu m-am referit strict la intersectiile in T sub un anumit unghi. Nu stiu cum sa dau geotagurile, ca as fi aratat exact exemple.
  In primul caz este acea intersectie in T la unghi de 90 de grade despre care ziceam ca face exceptie (chiar daca drumul din fata e decalat cu o jumatate de m), unde pentru a ne continua deplasarea pe directia inainte nu e nevoie sa pozitionam masina perpendicular, ci inaintam pur si simplu pana la vizibilitatea maxima.
  In al doilea caz este vorba si de un drum la stanga, unde semnalizarea stanga e clar ca inseamna altceva.
  Sa dau totusi niste exemple (ar trebui sa mearga, macar cu copy-paste):
  https://goo.gl/maps/7i6yJg3fZSz
  Chiar daca apare si drumuletul ala la stanga, sa consideram de dragul demonstratiei ca nu exista. Acolo daca vreau sa merg inainte imi pierd prioritatea fata de cei ce vin din dreapta. Dar unghiurile sub care se intersecteaza strazile sunt de 90 de grade. Nu se semnalizeaza nimic.
  Exemplul 2:
  https://goo.gl/maps/s2AxsjMbwPK2
  Aici, de exemplu, eu as face ce am facut in fimare: pentru mers inainte as trage masina un pic spre dreapta (adica asezarea perpendicular pe drumul pe care vreau sa intru, fara sa-i deranjez pe cei care vor sa vireze la dreapta, bineinteles) si as semnaliza stanga (pentru ca drumul pe care vreau sa intru mi-a ajuns acum in partea stanga). In opinia mea e total gresit ca in cazul de fata sa mergem inainte cat putem de mult si apoi sa ne rupem gatul sa vedem daca vine ceva din dreapta.

  • @Valyk Poti pune un link mai scurt din: „Share or embed image”->Share link->Short URL (clic) si copy/paste ca mai sus 🙂

   OK, in exemplul 1 nu se semnalizeaza, mergi inainte. In exemplul 2 hmm … e putin diferit. Intri in intersectie si apoi treci peste marcajul de ghidare din intersectie schimband pozitia masinii in raport cu drumul.
   Tot in aceeasi intersectie din exemplu 2, daca ai veni de-aici:

   si-ai continua inainte (adica inspre „dreapta” ramanand pe str. Postei) ai semnaliza dreapta?
   Dar daca virezi la stanga in intersectie spre str. Buzaului? 🙂

  • Mersi pt informatie. 🙂

   Nu credeam sa suscite atat interes chestia asta.

   Nu, cand se vine de pe drumul cu prioritate in T-urile astea in unghi situatia e cat se poate de simpla. Pentru directia inainte, chiar daca drumul se duce usor spre dreapta, nu se semnalizeaza (e ca si cum as semnaliza curbele pe care le face drumul). Iar in al doilea caz, normal ca se semnalizeaza stanga, intru pe alt drum virand la stanga.

   E vreun instructor auto printre noi? Poate ne lamureste mai bine, poate nici eu nu am reusit sa explic tocmai bine. Eu unul asa am invatat in scoala auto si asa mi se pare normal.

  • @Valyk De acord cu raspunsurile pentru cele doua cazuri 🙂 Nu e nevoie neaparat de-un instructor, in esenta lucrurile sunt destul de simple si tin de modificarea sau nu a pozitiei masinii in raportul cu drumul.
   Drumuri bune! 🙂

 4. Multumim pentru cursul de comportament rutier, dar consider ca ai gresit si tu la minutul 1:41, cand ai demarat chiar daca vizibilitatea la trecere era blocata de o duba (fiind si in dreptul unei scoli). In rest… drumuri bune si fara evenimente. 🙂

 5. Da, ai dreptate. Multumesc de observatie. Un lucru de corectat, mai ales ca aproape am recidivat la 2:58.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!