Camera auto Xiaomi Dash Cam 1S

Produs din oferta Xiaomag.ro

319,00 lei

319,00 lei

Vezi detailii

Nazad (înapoi) -BMW-

Adăugat de magnnum_carcam
Raportează ca șters! 59

Un „nazad” clasic, în care mi se indică unde să trag mașina și cum să fac loc.

10 comentarii

 1. Andrei Ciocan

  Poate dai de unu cu chef de ceartă. Degeaba ai cameră că nu-i omologată.

  • Omologată pentru?

  • Iara comentezi aiurea? Si ce daca are chef de scandal? Eu stau in masina, el sa faca ce vrea. Pentru faptele de natura penala cum ar fi distrugere de bunuri(daca se apuca sa-mi loveasca masina) sau amenintari, lovituri (daca vrea sa dea in mine) se accepta orice proba, deci treaba cu camera omologata nu are nici o relevanta.

  • Nu-l luati in seama pe Andrei, el e contra la orice clip pe trafictube..

   Art. 64.
   Mijloacele de probă prin care se constată elementele de fapt ce pot servi ca probă sunt: declarațiile învinuitului sau ale inculpatului, declarațiile părții vătămate, ale părții civile și ale părții responsabile civilmente, declarațiile martorilor, înscrisurile, înregistrările audio sau video, fotografiile, mijloacele materiale de probă, constatările tehnico-științifice, constatările medico-legale și expertizele.

  • Si, Andrei, in caz ca nu stii ce inseamna omologare, te rog sa consulti in dex. Orice camera video are omologare, altfel nu ar exista pe piata.

  • Dispozițiile art. 64 sunt de pe vechiul cod de procedură penală; codul actul le prevede la art. 97: „(1) Constituie probă orice element de fapt care serveşte la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni, la identificarea persoanei care a săvârşit-o şi la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei şi care contribuie la aflarea adevărului în procesul penal.
   (2) Proba se obţine în procesul penal prin următoarele mijloace: a) declaraţiile suspectului sau ale inculpatului; b) declaraţiile persoanei vătămate; c) declaraţiile părţii civile sau ale părţii responsabile civilmente; d) declaraţiile martorilor; e) înscrisuri, rapoarte de expertiză sau constatare, procese-verbale, fotografii, mijloace materiale de probă; f) orice alt mijloc de probă care nu este interzis prin lege.
   (3) Procedeul probatoriu este modalitatea legală de obţinere a mijlocului de probă.”.
   Ca element de noutate, în NCPP nu mai există învinuit și parte vătămată în procesul penal, există persoană vătămată care este subiect procesual principal alături de suspect, iar părțile sunt: inculpatul, partea civilă și partea responsabilă civilmente; persoana vătămată nu este parte în procesul penal.
   În esență, n-ai nevoie de „omologare” pentru filmarea de pe camera video, atât în civil, cât și-n penal.
   Povestea cu omologarea este apărută în social-media pentru dezinformare, la fel ca „amenzile neconstituționale” pentru nepurtarea măștii.
   Ca un sfat, în cazul în care sunteți șicanat în trafic (povestea clasică când oprește mașina în față și se dă jos) sau găsiți locuri de parcare publice ocupate cu diverse obiecte și aveți filmare puteți face plângere pe art. 339 alin (3) NCP, dacă aveți chef de plimbări (nu-i cazul în acest clip).

  • @Rg9, mersi de clarificare. Eu am cautat pe lege5, aparent am dat de ceva neactualizat.

 2. …perfect de acord cu @magnum_carcam sau @Rg9, omologata de cine si ptr ce ?!?…SRI ,DNA, MAI sau Metrologia ?!?…

 3. Hai ca ești prea de tot, adică vezi că e un BMW, are și proiectoare aprinse și tu l blochezi? Unde mai e prioritatea de BMW? Repede uitam legislația.

 4. Bietul Andrei…atât a putut să comenteze :)))

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.