It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Neacordare prioritate pieton pe Bd. Emil Racovita

Adăugat de zoloft
Raportează ca șters! 26

Soferita nu schiteaza niciun gest de prioritate. Daca trecea pietonul mai vioi ii lovea masina :/

17 comentarii

 1. Ideea e ca in situatia prezentate, desi nu a fost deloc ok sau frumos, nu putea fi pedepsit.

  • robwin_75

   Serios ? Ai luat permisul la Pitesti ?

  • robwin_75
   Serios, as Bobiță said above.

  • Pinzariu Teodor

   Mai baieti, mai cititi legislatia rutiera din cand in cand. S-ar putea sa va surprinda ca unele articole se mai schimba de la an la an! In cazul de fata:

   Articolul 100
   (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a urmatoarelor fapte:
   b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvai ;
   Sursa: http://www.euroavocatura.ro/print2.php?print2=lege&idItem=1243

   Moral si recomandabil este sa opresti, chiar daca pietonul se afla pe celalalt sens de circulatie. Articolul lasa la aprecierea soferului daca reuseste sa treaca fara sa ii afecteze traversarea pietonului. E recomandat sa opresti intotdeauna, pentru ca daca pietonul reuseste sa ajunga pe sensul tau de mers chiar si cand tu mai ai doar 1 metru la dispozitie, esti bun de plata.

 2. Nu vad neacordarea de prioritate… Vad scenarita.

 3. Pietonul era pe sensul opus de mers, nu vorbim despre neacordare de prioritate ci doar despre incapacitatea posesorului de permis de a percepe o situație potențial periculoasă din mai multe puncte de vedere, inclusiv lipsa de vizibilitate spre trecerea de pietoni, pe sensul lui de mers, din cauza autoutilitarei albe.

  PS: presupun că urmează inevitabilele discuții de genul: „dar era o singură bandă pe sens, nu două”, „dar nu era scuar” , „dar dacă traversa și altcineva din dreapta” și așa mai departe.

  • exact; Ce spui tu e aplicabil la trecerile cu scuar…daca vreti sa ramaneti sigur fara permis , povestiti politistului ca nu era pe sensul vostru de mers…

  • Nu are nici o treaba scuarul sau orice alta delimitare. Nu e pe sensul tau, nu te obliga legea sa acorzi prioritate.

  • @Bobiţă Am observat ca unii soferi cam au neclaritati in astfel de situatii. Daca discutiile astea ii ajuta cumva sa se lamureasca, atunci isi ating scopul 🙂

  • Hai să o luăm încet.
   Concret, cu exemple din legislație, de ce e „aplicabil” doar la trecerile cu scuar? 🙂

  • e atat de discutabil acest sens de mers … Vezi situatia de mai sus: se observa ca pietonul incetineste sa lase Loganca sa treaca.. cand pietonul e angajat ion traversare , voi soferi bine pregatiti ce faceti ? : fortati deplasarea ca nu cumva pietonul sa ajunga pe sensul vostru, sau va asigurati ca puteti evita o situiatie periculoasa ceea ce automat inseamna si reducerea vitezei si desigur in acest caz acordarea prioritatii pietonuluiu? Desigur ca daca pietonul punea piciorul pe trecere pe celalalt sens, si tu erai la o disstanta mica de trecere, nu te obliga nimeni sa opresti..Dar de la generalitati si polemica la situatia concreta din firlamre, cred ca discutiile sunt inutile. Soferul trebuia sa acorde priorirtate la pieton.

  • @zoloft
   Nu e nimic discutabil cu sensul de mers, absolut nimic. Pietonul a incetinit ca nu e sinucigas in primul rand el. Iar politia soferului nu are ce sa ii faca, nu stiu ce tot vorbim prostii si scuar, trotuar si alte avioane.
   Am spus si eu frumos ca nu a fost civilizat ce a facut soferul, dar a fost legal. Chiar isi are rostul discutia?

  • Vorbim despre legislație și neacordare de prioritate sau despre conducere preventivă?

  • @zoloft
   Ref: https://www.trafictube.ro/neacordare-prioritate-pieton-emil-racovita/#comment-437388

   e atat de discutabil acest sens de mers […] Dar de la generalitati si polemica la situatia concreta din firlamre, cred ca discutiile sunt inutile.

   Ce anume ar fi discutabil cu sensul de mers? In aceasta filmare se vad foarte clar sensurile de mers. Acestea sunt separate de catre marcaje longitudinale:
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art76
   Art. 76 – Marcajele aplicate pe drumurile publice sunt:
   a) longitudinale, care pot fi:
   1. de separare a sensurilor de circulaţie; […]

   si
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art77
   Art. 77 – (1) Administratorul drumului public este obligat să aplice marcaje cu linii continue sau discontinue, după caz, atât pentru separarea sensurilor şi benzilor de circulaţie, cât şi pentru delimitarea părţii carosabile.

   trasate cu linie discontinua (0:00-0:04) si cum e normal in apropierea unei treceri pentru pietoni de o linie continua (0:04-0:08).
   (2) Marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă interzice încălcarea acestuia. […]
   si
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art79
   „Art. 79 […]
   (2) Linia continuă se foloseşte în următoarele situaţii :
   a) linia continuă simplă, pentru separarea sensurilor de circulaţie, a benzilor de acelaşi sens la apropierea de intersecţii şi în zone periculoase; […]”

   La fel e pe partea cealalta (0:14-0:16), cu acea intrerupere (0:15) pentru a vira in intersectia de unde iese cel cu autoutilitara.

   Stop-cadru la 0:10. Unde se afla „Soferul trebuia sa acorde priorirtate la pieton.” si unde e pietonul?
   Compara te rog cu un stop-cadru la 0:04. Pietonul se afla angajat in traversare pe sensul tau de mers si conform legii esti obligat sa-i acorzi prioritate de trecere (ceea ce ai si facut).

  • Pinzariu Teodor

   @zoloft Nu a fost nici la limita, chiar sunt 2 secunde bune de la momentul in care masina trece peste trecere pana pietonul ajunge pe sensul respectiv de deplasare. Nu stiu unde vezi tu pietonul ca incetineste. Eu vad un pieton care dupa ce s-a asigurat ca tu opresti porneste pe trecere cu privirea in pamant si cu un mers schiopatat la un ritm care il mentine constant pe toata durata traversarii. Nici nu cred ca pietonul l-a observat pe respectivul pana nu i-a trecut prin fata.

 4. @zoloft Fii amabil si citeste comentariile de-aici: 😉
  https://www.trafictube.ro/poti-ramane-fara-permis-2/

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!