It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

De neinteles – editia minoritara

Adăugat de RebounD11
Raportează ca șters! 46

Inca nu stiu ce or vrut… sau ce or avut cu mine.

La prima faza am vazut ca se agita cand am inceput sa ma asigur sa schimb banda, dar inca nu stiu care le-o fost problema.

Nu se aude ce ziceau, oricum si eu am auzit greu de muzica, mai mult le-am citit pe buze, dar nu e neaparat important (erau de-a dreptul comune injuraturile). Am scapat o bucata de organ sexual din reflex cand am vazut agitatul la prima faza si inca una la final cand am vazut ca nu pricep.

Nu e nimic spectaculos (nici schimb de injuraturi, nici bataie), ca sa nu fie asteptari.

16 comentarii

 1. Cu parere de rau te anunt ca la prima faza a fost scos semnul de interzis la stanga.

  • Cu parere de rau te anunt ca marcajele is inca pe jos.
   Si cu parere si mai mare de rau iti spun c anu a fost niciodata un semn de interzis la stanga.

  • SI daca ar fi permisa virarea la stanga acolo (dar nu e, marcajele de pe jos permit doar inainte de pe B2 pentru cei ce vin dinspre Catredrala spre Sinaia, desi sunt cam 4-5 masini care fac manevra acolo la fiecare interval de culoare verde al semaforului) tot nu vad cu ce ar fi gresit autorul la faza initiala. Comportamentul de nivel „minoritar” demonstrat ulterior nu are nevoie de comentarii.

  • Sunt marcaje care te obliga sa o iei doar inainte. Fie, le ignori ca „nu sunt pentru tine ca esti mai smecher”, dar cu prioritatea de dreapta cum ramane? Sa nu mai vorbim de apucaturile de dupa.

  • @gamaraan: si ar fi si mai multe daca ar avea timp.

   @DTC: Marcajele alea is acolo de cand era si un indicator de obligatoriu inainte. Google Maps poate elucida misterul 🙂

  • Nu mai e demult obligatoriu înainte acolo, nici conform marcajelor și nici indicatoarelor. Conform Google Maps, inca din Iulie 2014 nu mai e…:

   2011 vs. 2014

   Trec aproape în fiecare zi pe acolo și virez la stânga regulamentar, numai peste linie punctată. Nu a mai rămas nici măcar un marcaj vechi cu linie continuă pe-acolo.

  • @seba18: din screenshoturile tale se vede marcajul de obligatoriu inainte de pe banda a 2-a identic in 2011 si in 2014.

   „Trec aproape în fiecare zi pe acolo și virez la stânga regulamentar, numai peste linie punctată. Nu a mai rămas nici măcar un marcaj vechi cu linie continuă pe-acolo.
   In intersectie nu a fost niciodata linie continua ca e marcaj de ghidare. Daca in fiecare zi treci pe acolo si faci stanga in fiecare zi faci asta total neregulamentar.

   Facem un pariu?
   Luni dimineata la ora 9 o sa fiu in intersectia aia, daca ai marcaj de obligare spre inainte pe B2 cum vine cel cu Skoda neagra, mananci asfaltu’ pe care ii marcaju’?

   Si ca sa fim corecti si exacti nu cu screenshoturi din perspective inselatoare:
   – sub Loganul taxi – iulie 2014 – sageata doar spre inainte
   https://goo.gl/maps/wCx3WDhuSMm
   – fara masini – august 2011 – aceeasi sageata in acelasi loc
   https://goo.gl/maps/J9XBa3TDkjT2

  • @RebounD11: nu fac nimic ilegal sau neregulamentar (nici eu si nici alte sute sau mii de soferi care vireaza stanga acolo zilnic la fiecare faza a semaforului), si asta pentru ca:

   Conform Hotărârii Guvernului nr.1391/2006:
   [b][i]”Art. 83. – (1) Marcajele, cum sunt: săgeţile, inscripţiile, liniile paralele sau oblice, pot fi folosite pentru a repeta semnificaţia indicatoarelor sau pentru a da participanţilor la trafic indicaţii care nu le pot fi furnizate, în mod adecvat, prin indicatoare.[/b][/i]
   […]
   [b][i]Art. 109. – Dacă în apropierea unei intersecţii este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obligă să se circule într-o anumită direcţie, vehiculele trebuie să fie conduse numai în direcţia sau direcţiile indicate.”[/b][/i]

   Iar in cazul in care marcajul nu repeta semnificatia indicatorului, legiuitorul are grija sa clarifice si aceasta situatie prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002:

   [b][i]”Art.31. – Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:
   a) semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier;
   b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art.32 alin.(2) lit.a) şi b);
   c) semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei;
   d) semnalele luminoase sau sonore;
   e) indicatoarele;
   f) marcajele;
   g) regulile de circulaţie.”[/b][/i]

   Asadar, cu alte cuvinte, indicatorul are prioritate in fata marcajului. Indicator care banuiesc ca a fost schimbat cu un scop din „Obligatoriu Inainte” in „Interzis la Dreapta”. Singura exceptie ar fi fost cea cu linia continua care nu ti-ar fi permis sa faci acolo virajul la stanga, caz in care ti-as fi dat dreptate…desi pana si asta ar fi putut fi interpretabila conform art. de mai sus, dar na…linia continua e totusi linie continua, nu marcaj de presemnalizare.

  • @seba18: imi confirmi ca multi care fac stanga acolo nu fac de necunoastere, ci de nepasare… sau interpretare ‘cum convine’ (cam ca si prioritatea de semnal).

   1. Din art. 83 – „pot fi folosite pentru a repeta semnificaţia indicatoarelor” nu inseamna „trebuie sa repete semnificatia indicatoareor”.

   Lasa-ma sa ghicesc, aici cand vii de pe Martirilor de pe B1, care se termina conform sagetilor (chiar daca nu ai nici un indicator), ii claxonezi pe aia de pe B2 sa iti faca loc sau le tai calea ca un boss?

   2. Aia de la art. 31 e ordinea in care le respecti daca sunt mai multe care intra in contradictie. La intersectia aia daca ai semafor nu inseamna ca nu mai respecti nici un indicator sau marcaj. Iar indicatorul de interzis la dreapta nu intra in conflict cu marcajul de obligatoriu inainte.

   Vezi aici cine e vinovat in caz de accident acolo daca faci stanga ca tine.

  • Haha, ii urasc la fel de tare ca si tine pe cei care se baga orbeste acolo de pe B1 pe B2 desi li se termina banda, dar asta nu are nicio legatura cu ce discutam noi aici. In plus, e a doua oara cand mi te adresezi cu aer de superioritate si chiar jignitor…stai linistit: nu mananc nici asfalt si nici nu ma bag „ca un boss”, asta daca vrei si crezi ca putem sa purtam o discutie civilizata.

   Cat despre intersectia din Maria, stai intr-o zi macar o ora acolo si incearca sa le spui tuturor celor care fac stanga ca gresesc. Si te asigur ca la fiecare faza a semaforului sunt 3-4 masini care fac asta, fara nervi, claxoane sau injuraturi de la cei din spatele lor. Sau si mai usor, gaseste tu o explicatie logica pentru care a fost inlocuit indicatorul de „obligatoriu inainte” cu cel „interzis la dreapta”.

   Inteleg si ce spui tu, iti inteleg punctul de vedere si logica totodata, doar ca cei care stiu ca acolo a fost odata indicator de obligatriu inainte si acum nu mai e, pot presupune foarte usor sa nu s-a mai obosit nimeni sa refaca marcajul, varianta plauzibila si posibil corecta de altfel, ca stim amandoi in ce tara traim.

  • ‘Mancatul de asfalt’ era pariul, nu o amenintare… daca vrei schimbam pe o bere. Oricum eu castig.

   Intrebarea despre intersectia Martirilor/Aries era doar concluzia la argumentele tale, iar exprimarea cu ‘boss’ e din experienta cu cei care se inghesuie acolo.

   Daca sunt convins ca am dreptate nu inseamna ca am un aer de superioritate… desi recunosc ca poate asa trece de partea aialalta a discutiei 🙂

   „stai intr-o zi macar o ora acolo si incearca sa le spui tuturor celor care fac stanga ca gresesc.”
   Asta nu intra in atributiile mele.

   „Si te asigur ca la fiecare faza a semaforului sunt 3-4 masini care fac asta, fara nervi, claxoane sau injuraturi de la cei din spatele lor.”
   Sunt injuraturi de fiecare data, chiar daca nu se aud din afara… si sunt claxoane intotdeauna cand cel din fata pune semnal stanga abia cand se pune verde. Se pare ca 50m aia din legislatie la unii se numara doar cand e verde. Si tot la capitolul claxoane, sa vezi cum zdrangane tramvaiul care sta acolo 2-3 semafoare din cauza tembelilor care fac stanga.

   „Sau si mai usor, gaseste tu o explicatie logica pentru care a fost inlocuit indicatorul de „obligatoriu inainte” cu cel „interzis la dreapta”.”
   Nu stiu… din nou, nu e treaba mea.

   „pot presupune foarte usor sa nu s-a mai obosit nimeni sa refaca marcajul, varianta plauzibila si posibil corecta de altfel, ca stim amandoi in ce tara traim.”
   Nu zic ca trebe sa urmam marcajele orbeste si sa ne bagam in zid daca merge banda inspre unul, dar altfel, pana una alta conducem dupa reguli, iar regulile spun ca respectam marcajele. Daca nu le respecti, poate ca Politia iti da dreptate in prima faza, dar daca revezi situatia de pe Forum, o sa vezi ca un judecator greseste mai greu si el ia decizia finala.

 2. Ala nu a vrut sa se bage. A vrut „sa iti arate el” cat e de prost.

  • Sincer nu stiu ce a vrut. Eu cand am facut dreapta nu vroiam pe B2, nici macar nu m-or interesat aia de faceau stanga. Daca nu schimbam banda nici nu il vedeam ca da din maini si injura in stanga ca nu ma uitam incolo.

   Si la final, a vrut sa se bage, adica a venit tot pe acolo pe unde am mers si eu. Nu stiu unde s-o oprit ca nu m-o mai interesat.

 3. robwin_75

  BORATI !!!

 4. @RebounD11 0:20 Cel din dreapta probabil nici n-are permis de conducere. El poate cam asta cunoaste, „codul” pumnului si al injuraturilor. Nu ca soferul ar fi mai breaz 🙂
  +

  • Fara sa fiu genul care generalizeaza sau incurajeaza rasismul, dar am mai dat azi de altii in acelasi stil, de aceeasi etnie: fara semnal, condus ca pe calculator (aproape sigur fara carnet), doar din pedale si volan, si aruncat gunoaie pe jos. Nu m-au bagat in seama deloc ca erau ocupati cu telefonul.

   Dar poate is norocos eu 🙂

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!