It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Parcarea pe trotuar si consecintele ei

Adăugat de traffICON
Raportează ca șters! 29

Poate pentru unii e normal sa parcheze asa, dar poate va uitati un pic si la femeia care e nevoita sa impinga caruciorul pe drum, trotuarul fiind ocupat in totalitate de bizoni.(calitatea slaba a clipului cred ca e din cauza programului de editare)

Ce mai caută lumea:
 • parcarea pe trotuarul blocului

12 comentarii

 1. Sa nu imi sariti in cap dar, din cate se vede parcarea din stanga e plina toata. Unde ai vrea sa leviteze toate acele masini?

  • Asta nu-i motiv sa parchezi pe trotuar si sa-l blochezi in totalitate. Nu e loc in parcare, cauti in alta parte.

  • doctor faust

   fix in capul tau si al alora ca tine as sari de fiecare data cand aud mizeria asta de scuza.
   un raspuns civilizat romanesc ar fi cu ceva organe si ascendenti…oriunde dar nu pe trotuar.
   pietonii, fie ei oameni fara nicio problema, nu doar mame, persoane cu dizabilitati, copii, sau orice alt tip de persoane dezavantajate au dreptul sa circule pe un trotuar liber.
   tara c*r*lui…

  • @Andrei_c / @doctor faust , daca asta nu e raspuns. scuza-ma dar acelasi tip de raspuns e si al tau. Cauta mai incolo undeva pana gasesti. Unde? Daca nu sunt. Eu as vrea sa existe parcari suficiente astfel incat sa nu mai fi nevoit sa parchezi pe trotuar si toata lumea e fericita. Ofera-mi conditiile respectarii legii si apoi sanctioneaza-ma.
   Si exact prin asta vreau normalitate si nu o solutie „romaneasca. fa-mi locuri de parcare si apoi sanctioneaza-ma daca stationez aiurea sau pe trotuar. Fa-mi autostrazi, dupa care sanctioneaza-ma daca depasesc limita de viteza. Calitatea drumurilor sa fie una in gregula si apoi cere-mi bani de rovigneta. Si exemplele continua.
   Vezi diferenta intre „normalitate” si „romanism”?

  • @doctor faust
   Sunt in aceeasi situatie cu Spark! Are dreptate, am patit la fel! Mi-am luat vapor si l-am adus acasa dar nu aveam unde parca ca nenerocitii astia de la primarie nu mi-au facut port in Bacau, ca cica ar fi prin Constanta, Galati etc. Eu am facut sesizare la organele competente si am primit raspuns cum ca trebuia sa ma gandesc daca am unde parca inainte de a cumpara vaporul. Ba cat tupe sa-mi raspunda asa! Eu vreau sa navigez acu ce fac? Asa-i Romania! Numai incompetenti! :/

  • Lasa masina pe langa bordura in acel caz. Ca atunci deranjez traficul si eventual primesti amenda? Asa e. Dar nu pui viata pietonilor in pericol.

  • Spark, dacă nu ai unde să pui mașina, poate ar trebui să te gândești dacă ar trebui să o ai. Întrebarea „eu unde parchez?” se pune înainte de a lua o mașină, nu după. Nu e normal doar „să ți se dea”. Unul dintre motivele pentru care în țările civilizate nu este atât de mult trafic în orașele mari, e că oamenii nu își iau mașini pentru simplul fapt că nu au unde parca. Și acolo NU este tolerată parcarea pe trotuar. Ori parchezi la 2 cartiere distanță, ori mergi cu autobuzul, ori cu uber/taxi.

  • d3nyss, argumentul tau este complet fals. Romania se afla printe tarile codase ca numar de masini pe cap de locuitor. Noi suntem pe la 200 si ceva. alte stat sunt pe la 600 si ceva.
   Ma repet, doar pentru ca noi ne-am obisnuit ca autoritatile sa nu faca nimic nu inseamna ca asta e normal. Da, o persoana cat de cat inteligenta isi pune astfel de intrebari, eventual se uita si la solutii alternative de transport (de la mijloace de transport in comun, uber, vehicule electrice etc.)
   Eu iti dau exemplu concret orasul meu unde in ultimii 20 de ani a crescut numarul de masini exponential. cate parcari efective s-au facut ? Aproape zero. S-au deschis ceva centre comerciale si au facut acolo parcari, din obigatie. In rest s-au tras doua dungi pe strada si autoritatile au spune .. de acum e aprcare cu plata. Sau, aici nu ai voie sa parchezi, si atat. Fara solutii. De construit efectiv parcari nu s-au construit.
   Si atunci pentru ce sa imi platest anual locul de parcare din fata blocului (repet, dat doua dungi de vopsea pe asfaltul deja existent), impozit, pacare cu plata cand e cazul, ridicari de masini daca esti destul de ghinionist?
   Asta e singura mea frustrare pe autoritatile locale si probabil peste tot e mai mult sau mai putin asa.

  • Spark, Înțeleg ce spui și ai dreptate, dar în opinia mea doar parțial. Autoritățile ar trebui, într-adevări, să nu permită noi construcții fără locuri de parcare suficiente (au apărut niște reglementări în ultimii ani dar se respectă și rezolvă din problemă doar parțial) sau să administreze spațiul public într-un fel în care să maximizeze locurile de parcare, inclusiv să construiască parcări supra-etajate pe care apoi să le administreze.
   Acum, pe de-o parte, în alte țări reglementările pe care le-am menționat chiar sunt gândite și chiar se respectă, dar pe de altă parte crearea de locuri de parcare (nu doar vopseaua de pe asfalt) o fac și micii întreprinzători într-o economie sănătoasă. La noi antreprenorii fac altele, nu crează și administrează parcări (pentru că ar putea să o facă mai eficient decât statul) iar oamenii își iau mașini chit că au sau n-au unde să le țină. Felicitări că tu ai locul tău acasă, dar în București sunt cartiere îmbâcsite de mașini (câte una, două, trei pe apartament) și fiecare le pune pe unde apucă pentru că „unde vrei să o pun?”. La fel și pe unde lucrează. E bine, totuși, că a început primăria să dea cu vopsea pe asflat. Pentru că altfel îi vedeai iarăși pe români la știri că s-au înjunghiat din cauza unui loc de parcare care nu era al nimănui de fapt.
   Eu, personal, atât în Londra cât și în New York (de exemplu, pentru că sunt foarte diferite și presupun că au mai multe mașini pe cap de locuitor decât Bucureștiul) nu am văzut mașini urcate pe trotuar. În schimb sunt zeci de aplicații cu garaje și locuri de parcare de închiriat pe lună/oră. Oamenii dacă au treabă în centrul orașului, lasă mașina acasă sau o parchează acolo unde se poate legal. Dacă ai pus mașina pe trotuar, nu o mai găsești. Și nu primăriile orașului sunt principalii actori din piața parcărilor. Capitalismul ăsta are și defecte, se bazează pe oameni. Nu mai face statul totul. Asta în opinia mea.

 2. doctor faust

  @OP – facem o cheta si-ti facem un upgrade la nokia 3410? are camera mai buna ca 3310 :))

  • traffICON

   uita-te la alte clipuri sa vezi calitatea. am schimbat softul de editare si cred ca de la el e asa.

 3. As da 100 de plusuri daca se poate, si 100 de minusuri pentru politiile locale din toata tara fiindca tolereaza parcarea pe trotuar.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!