It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Parteneri in trafic #120

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 20

Pana la urma, toti suntem parteneri in trafic. Exista insa unii care adapteaza regulile de circulatie potrivit intereselor personale de moment sau le „uita” atunci cand n-ar fi voie.
Azi, episodul 120.

Fundal sonor: Seum Dero – Bow.
Music provided by Frequency – No Copyright Music:
https://www.youtube.com/channel/UCPSX-g40Ti1c5C7sbGNtGzA

6 comentarii

 1. Deoarece in ultima vreme sunt mai mult pieton, am observat si eu cum cei mai multi accelereaza atunci cand se face „galben” (un bun indiciu pentru a sti cat mai este pentru „verde” la pietoni 🙂 ).
  Referitor la numarul de benzi de pe Frunzisului (la Lidl) am vazut destui care nu au nicio treaba nici cu indicatoarele, nici cu marcajele pe acolo, desi se vad foarte bine. Din fericire e destul spatiu pentru doua masini acolo. 🙂

  • @anukoi Acolo pe Frunzisului probabil profita exact de asta. Insa daca unul dintre autovehicule e un camion sau un autobuz … atunci e mai greu sa se strecoare 🙂

 2. Scuze de off-topic aici, dar m-am gandit ca nu are rost sa postez in continuare la acel clip deoarece erau deja multe comentarii!
  Referitor la discutia despre triplare, atunci cand am facut eu scoala era specificat:
  „Depasirea este interzisa in urmatoarele cazuri:

  j) în situatia când vehiculul ce ar urma să fie depăsit este angajat în depăsirea altui vehicul oprit sau în mers (triplare), dacă prin această manevră se trece peste axa care desparte cele două sensuri de circulatie ale drumului;”
  OUG 195 nu mai foloseste acest termen, dar, oricum ar fi, nu prea are sens „triplarea din fata”, doar daca o fi vreun sofer care trece pe B1 a sensului opus la un drum cu doua benzi pe sens, dar sper sa nu vad vreodata asa ceva 🙂 .

  • @anukoi Nu e nicio problema, putem discuta si aici 🙂
   E corect, in acel mod era descrisa triplarea din spate, asa cum am scris si dincolo.
   De ce avem si triplare din fata? Pentru ca in acel moment se gasesc in paralel trei vehicule intr-un spatiu in care in mod normal trebuie sa fie numai doua care trec unul pe langa celalalt. Ai dreptate, ceea ce n-am mai specificat ca si detaliu dincolo, e vorba evident de cazul in care se trece peste axa drumului.

   Un stop-cadru aici:
   https://www.trafictube.ro/sofer-medlife-cauzeaza-accident-grav/
   la 0:21 sau in reluare la 0:49 surprinde Loganul „prins” intre VW si Skoda, fiind calare pe marcajul de separare a sensurilor de mers. Faptul ca e unul discontinuu nu il ajuta deloc.

  • @GeluCJ Mie mi s-a parut (si inca mi se pare) ciudat termentul si cred ca este prima data cand l-am intalnit. In legislatia anterioara triplarea nu exista decat „din spate”, de aceea se numea numai „triplare” si atat. Nici nu se punea problema sa vina un vehicul din fata (nici legea nu te penaliza in functie de acest lucru), oricum, la cat de late erau drumurile noastre asta insemna accident nasol.
   Te rog, renunta la „si” in astfel de constructii „ca si detaliu”, „suna” urat de tot! 🙂

  • @anukoi E o exprimare poate putin mai tehnica sa zicem, folosita pentru a descrie acel gen de depasire neregulamentara diferita de obisnuita triplare din spate. Am folosit-o de mai multe ori pana acum in discutii pe TT: 🙂

   https://www.trafictube.ro/driving-in-iasi-39/#comment-428638

   https://www.trafictube.ro/25-depasiri-09/#comment-416448

   https://www.trafictube.ro/nimic-2-3/#comment-336198
   etc.
   P.S. Cu „si” doream sa accentuez lipsa acelui detaliu in discutia de dincolo, pe care nu l-am mai mentionat in scris avand in vedere secventele din film.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!