Camera auto DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p, IPS 2.0", 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi

Produs din oferta Xiaomag.ro

459,00 lei

459,00 lei

Vezi detailii

Parteneri in trafic #140

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 30

Pana la urma, toti suntem parteneri in trafic. Exista insa unii care adapteaza regulile de circulatie potrivit intereselor personale de moment sau le „uita” atunci cand n-ar fi voie.
Azi, episodul 140.

Fundal sonor: Arc North Radio – Polar Expedition Episode 4.
https://www.youtube.com/channel/UCqawukswZ0GUo4efsX9kLGw

Ce mai caută lumea:
 • https://www trafictube ro/parteneri-trafic-140/

14 comentarii

 1. ZegheTank

  2:24 esti obligat sa calci alea? Nu cred. Atata timp cat pot fi ocolite, da-le naibii de idiotenii. Daca nu-s gropi sunt hopuri de astea. Orice om care tine la masina lui, ar face asta.

  • Daca ti se strica masina de la ele, ai un cazan. Si deaia sunt puse pe banda de circulatie, sa nu le ocolesti, altfel le punea in parcari.

  • ZegheTank

   Oo, ironii. Orice hop de asta aduce uzura.

  • Si atunci cu ce scop se mai pun,sa se ocoleasca sau sa se incetineasca ? Am un coleg de serviciu care a ocolit doua spinari ca cel din clip si militia l-a oprit dupa 50m,usurandu-l de 2 puncte de amenda si alte doua de pe carnet.
   Oricum,tot ce am gasit eu pe Goagal 🙂 ,este asta:

   ART. 44 din ORDONANŢĂ Nr. 43 din 28 august 1997 Republicată privind regimul drumurilor
   (1) Administratorii drumurilor pot institui restricţii temporare, parţiale sau totale de circulaţie, pentru executarea unor lucrări, conform normelor stabilite de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.
   (2) Pentru protecţia unor sectoare de drumuri administratorii acestora pot institui restricţii cu caracter temporar, semnalizate corespunzător, privind viteza, masa totală maximă admisă şi masa maximă admisă pe axă ale vehiculelor admise să circule pe sectorul respectiv, cu informarea Poliţiei rutiere, a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi a utilizatorilor.
   (3) Se interzice blocarea sau amplasarea de obstacole de orice fel pe ampriza drumurilor publice, cu excepţia cazurilor autorizate de administratorul drumului şi de Poliţia rutieră şi care vor fi semnalizate corespunzător.

   Din imagini,rezulta ca sunt semnalizate corespunzator,deci pct.(3) nu interzice,ci din contra,deoarece in mod sigur este un caz autorizat.

  • ZegheTank Pentru a le ocoli tot trebuie sa incetinesti, altfel manevra devine riscanta, deci tot isi ating scopul, chiar daca partial. 🙂
   Legal este cum a spus @TAIS.
   Frumos clip!

  • ZegheTank

   Din punctul meu de vedere si juridic daca e s-o luam, il consider obstacol, iar obstacolele pot fi ocolite, legal. La categoria obstacol poate fi incadrat orice obiect care este pe carosabil (ex. masina stationara, groapa, pietroi, crengi rupte si altele). Politistul aplica legea pentru depasirea pe linia continua si conducerea pe contrasens, nu pentru actiunea de ocolire a limitatoarelor. Atata timp cat o poti face prin dreapta lor, nu vad de ce nu? Insa, sa luam cazul cand e linie continua pe o strada sau sosea si chiar daca este sau nu acel limitator si se afla o groapa (poate fi inlocuita groapa cu orice altceva), care te obliga sa treci pe contrasens, ce faci, stai si astepti sa se „repare” groapa sau treci prin groapa riscandu-ti integritatea masinii? Cei care au masina joasa inteleg cel mai bine cum e cu limitatoarele astea. Cele din imagini sunt, sa zicem usor de trecut, mai bine zis de „pasit” cu masina, dar cand dai cu burta masinii de ele, sa ma scuzati, alea nu sunt decat niste cretinatati. Asadar, ocolirea lor prin stanga, deci conducere pe contrasens, in caz ca se ia amenda pentru asta, cred ca poate fi contestata, pentru ca ocolesti un obstacol. Nu are rost sa ne ascundem, ca toti le-am ocolit candva.

  • ZegheTank-Eu am spus in comentariul anterior,ca un” coleg de serviciu care a ocolit doua spinari ca cel din clip”,adica prin dreapta,si-a luat-o.Si nu prin stanga cu incalcarea liniei continuie,cum incerci sa abati discutia.
   Te intreb:
   A-daca nu ai pe unde sa fentezi spinarea de magar(e din bordura in bordura de ex.,ce faci:
   1-astepti sa o scoata cei care au pus-o?
   2-faci cale intoarsa?
   3-treci incet peste ea si-ti continui drumul?
   B-daca o ocolesti PRIN DREAPTA,exact ca cel din clip si te „buzunareste” un politai pentru asta,ce-i spui,tot ca este un obstacol in opinia ta si care,ca orice obstacol,se ocoleste legal?Daca ii spui asa,o sa-l si enervezi ca il iei la misto.
   In fond,faci cum vrei,atata timp cat sunt banii si permisul tau in joc.Un amanunt micut:inaltimea maxima a limitatoarelor ca cele din clip dupa normative,nu are voie sa fie mai mare de 50 mm.Daca o masina da cu burta de ele cum zici tu,aia nu e masina,aia e sanie.
   Drumuri drepte(fara limitatoare) !

  • ZegheTank Din fericire, legea e facuta fara a tine cont de toate punctele de vedere sau de „parerile” fiecaruia. Iar faza cu groapa chiar nu are sens, este doar o incercare, slaba, de a deturna sensul discutiei.
   Masina joasa am si eu, dar nu mi s-a intamplat sa „dau cu burta de pamant” la vreun limitator; circuland cu o viteza adecvata, acest lucru are sanse mici sa se intample. Nici mie nu-mi plac aceste limitatoare, dar, din pacate, unii dintre soferi se cred mai presus de lege, iar daca acesta este un mod de a-i face sa circule cu viteza redusa, atunci sunt de acord.
   „Nu are rost sa ne ascundem, ca toti le-am ocolit candva” e o copilarie, nu incerca sa te scuzi, acuzandu-i pe altii, poate exista soferi care circula regulamentar.

  • ZegheTank

   @Tais Colegul tau trebuia sa-i arda cu o contestatie. Nicaieri in lege nu scrie despre interzicerea ocolirii lor in vreun fel. Precum am spus, amenda se da pentru celelalte motive.
   Si ca sa-ti raspund la intrebari: A-3 cu chiu cu vai, pe diagonala si probabil cu riscul de a trece pe contrasens si B- daca se enerveaza, o face pentru ca are mintea ingusta sau e un idiot de ala pus pe dat amenzi ca sa dea el bine pe hartie, un robocop.
   Cu garda de aproximativ 14 cm, poti atinge cand „cade”, cu baia de ulei, pragurile sau alte elemente de pe dedesubt daca dai de niste limitatoare de alea facute in asfalt de un cretin. Si ca o paranteza, din cauza unui limitator de asta erau sa intre in spatele meu o serie de idioti, fiindca am franat pana aproape de oprire ca sa trec. Le urasc si nu le vad rostul. Astea au fost inventate si montate datorita unora care nu respectau regulile, in special cei care nu dadeau prioritate pietonilor sau faptul ca intrau cu viteza prea mare pe anumite portiuni. Stii, nu-i corect sa fii bagat in aceeasi oala cu cei care le comit.
   Exemplu de la noi, Cluj http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/rampa-lansare-strada-cluj-napoca-8_541411950d133766a818b26b/index.html

  • ZegheTank
   Ref: https://www.trafictube.ro/parteneri-trafic-140/#comment-454767
   Uzura poate sa apara din multe alte cauze. Limitatoarele de viteza nu sunt pe primul loc in aceasta privinta. Tinand cont de faptul ca pe o portiune de strada de cca 800 de metri exista numai doua, cred ca nu e prea mare efortul de a trece peste ele si de a nu face slalom prin parcare. Daca sunt acolo masini pe unde mai fentezi limitatoarele? 😉

   Ref: https://www.trafictube.ro/parteneri-trafic-140/#comment-454801
   Din punctul meu de vedere si juridic daca e s-o luam, il consider obstacol, iar obstacolele pot fi ocolite, legal
   Ca sa glumim putin, te rog sa anunti repede adminul drumului sau Politia atunci cand vezi un astfel de limitator si-l consideri un obstacol: 🙂
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art96
   Art. 96 – (1) Participanţii la trafic sunt obligaţi să anunţe administratorul drumului public ori cel mai apropiat poliţist atunci când au cunoştinţă despre existenţa pe drum a unui obstacol sau a oricărei altei situaţii periculoase pentru fluenţa şi siguranţa circulaţie.

   Limitatorul acela de viteza e tot un fel de amenajare rutiera, nu obstacol propriu-zis, aflat legal acolo, semnalizat etc. tocmai pentru a obliga la reducerea vitezei de deplasare prin intersectie. In schimb amplasarea ilegala de obstacole pe drum e infractiune:
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art92
   Art. 92. (1) Fapta săvârşită cu intenţie de a sustrage, distruge, degrada ori de a aduce în stare de neîntrebuinţare indicatoarele, semafoarele, amenajările rutiere sau crearea de obstacole pe partea carosabilă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

   E adevarat, in general obstacolele aflate pe drum pot fi si ele ocolite:
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art110
   (3) Amenajările rutiere sau obstacolele din zona mediană a părţii carosabile se ocolesc prin partea dreaptă.
   dar asta e cu totul altceva.

   Ref: https://www.trafictube.ro/parteneri-trafic-140/#comment-454812
   Nicaieri in lege nu scrie despre interzicerea ocolirii lor in vreun fel
   In lege scrie pe unde trebuie sa circuli:
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art41
   si
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art100

   P.S. „Nu are rost sa ne ascundem, ca toti le-am ocolit candva.” Hmm … nu prea cred si nici nu as conta pe asta 😉
   La 2:28 si 2:33 vezi te rog cat de tare se „zdruncina” masina la trecerea peste ele. Si da, are suspensii sport 😉

   @Ducu TT De acord, sunt puse acolo cu un rost si nu e acela de a testa indemanarea soferilor la slalom. Asta se face in poligon printre jaloane 🙂

   @TAIS Multumesc pentru comentarii, poate nu e rau sa stie si altii ca pot fi sanctionati pentru astfel de fentari „ingenioase”.

   anukoi N-are rost sa ne mai chinuim cu ocolirea cand putem trece lejer peste ele. Merci 🙂

  • ZegheTank

   GeluCJ In gluma sau poate chiar in serios ar trebui anuntata si politia si administratorul drumului pentru unele limitatoare. Motivele (la modul general) ar fi ca gatuie traficul inutil – ambuteiaje, contribuie la uzura suspensiilor pe langa gropile mereu prezente peste tot, pe care tot noi le platim in service si la RAR si asta se rasfrange pana in siguranta rutiera (bratele, telescoapele, arcurile, bieletele antiruliu si orice componenta ce tine de directie si tren de rulare sunt piese de siguranta rutiera) si chiar la marirea poluarii (cu cat petreci mai putin timp mergand cu masina cu atata poluezi mai putin). „Amenajările rutiere sau obstacolele din zona mediană a părţii carosabile se ocolesc prin partea dreaptă.” Perfect. Pot fi ocolite, daca ai spatiu. Inseamna ca a luat amenda degeaba colegaul lui TAIS. Ce inseamna zona mediana concret? De unde si pana unde? Nu se stie.
   Ai citat si art. 41, dar ce inseamna asta? Ca de acuma indiferent de ce ai sa intalnesti circuli pe dreapta si numai pe dreapta? In nici un caz. SI da, in lege scrie pe unde sa circuli si cum sa circuli. Asta nu inseamna ca trebuie sa fim incuiati la cap, dar legea totusi lasa loc de multe interpretari.

  • ZegheTank
   Eh, mai glumin si noi uneori ca „viata-i greu” 😆 Articolul respectiv nu vizeaza limitatoarele de viteza, ci obstacole care pot pune in pericol circulatia si trebuie indepartate cat mai curand.

   Ce sa le spui politistilor?
   „Stimati domni va anunt ca pe strada X, la intersectia cu strada Y se afla doua obstacole sub forma unor limitatoare de viteza semnalizate ca atare, care gatuie circulatia si uzeaza masinile”?
   Probabil se vor amuza putin, iar din raspunsul oficial nu va lipsi precizarea ca acestea se amplaseaza legal cu avizul Politiei Rutiere 🙂

   Am amintit de articolul 41 pentru ca este unul dintre cele care-ti spune pe unde si cum trebuie sa circuli. Crezi ca acele locuri de parcare amenajate pe marginea drumului:

   constituie cumva cale de rulare pentru soferi cu idei mai originale?

   Hmm … „Ce inseamna zona mediana concret? De unde si pana unde? Nu se stie.
   Asta e destul de rau, dar poate explica de ce se fac confuzii in privinta ocolirii obstacolelor. Ca sa te lamuresti mai bine vezi te rog cateva exemple mai jos.
   http://www.scoaladesoferitimisoara.ro/legislatie-rutiera-auto/prioritatea-si-circulatia-in-intersectii/
   La pagina 12 ai o poza cu ocolirea prin dreapta a amenajarilor rutiere din zona mediana.
   Cum arata unele dintre acestea in realitate:

   sau

   s.a.

 2. DarthMaul

  https://www.trafictube.ro/parteneri-trafic-140/#comment-454817
  „SI da, in lege scrie pe unde sa circuli si cum sa circuli. Asta nu inseamna ca trebuie sa fim incuiati la cap, dar legea totusi lasa loc de multe interpretari.”
  ZegheTank – de asta merge totul ca naiba in Romania, pentru ca tara e plina de „oameni care nu-s incuiati la cap” si interpreteaza legea dupa cum vor ei.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.