Camera auto DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p, IPS 2.0", 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi

Produs din oferta Xiaomag.ro

459,00 lei

459,00 lei

Vezi detailii

Parteneri in trafic #156

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 37

Pana la urma, toti suntem parteneri in trafic. Exista insa unii care adapteaza regulile de circulatie potrivit intereselor personale de moment sau le „uita” atunci cand n-ar fi voie.
Azi, episodul 156.

Fundal sonor: Markelody – Legendary.
Music provided by FreeMusicWave – No Copyright Music:
https://www.youtube.com/user/freemusicwave/

11 comentarii

 1. FrozenAlex

  Are prioritate pietonul dacă trece pe marcaj, dar dacă nu se asigură cine-i garantează siguranța?

  • FrozenAlex

   + și de la mine 🙂

  • FrozenAlex Corect, nimeni nu-i poate garanta siguranta 100%. De aceea in mod normal si asta se invata inca de la o varsta frageda, trebuie sa se asigure pentru el ca poate traversa in siguranta. Legea ii acorda dreptul de a trece primul, insa nu-i poate garanta ca ajunge dincolo intreg.

 2. He he… 2:37 este exemplu pentru discuția de aici: https://www.trafictube.ro/transporti-persoane-luna-stai-bara/#comment-463934
  Vezi? N-am uitat! 🙂
  Ca de obicei, îmi place că ai făcut loc autobuzului să iasă din stație la 0:10 și cum ai făcut loc autobuzului la 2:25.
  Fie, recunosc, îmi place clipul cu totul, ca de obicei! 🙂

  • cosmindaniel12 Ma bucur ca ti-a folosit acel schimb de opinii. Cred ca intotdeauna mai este cate ceva de invatat, de imbunatatit sau putem largi orizontul de cunoastere.
   Daca n-am face asta, am merge inapoi, nu inainte 🙂 Merci 🙂

 3. 1. Cei care vin dinspre Fagetului, pe B1, ce marcaj au? Nu se vede prea bine la stop-cadru (3:06-3:07). Imi pare un cerc COMPLET cu doua sageti stanga si dreapta. Poti confirma cu o poza mai clara?

  2. Cei care vin dinspre TURDA, au pe B1 un arc de cerc si o sageata inainte.
  Cei care vin dinspre CLUJ au pe B2 un cerc si exact la fel o sageata inainte.

  Un (arc de) cerc + sageata inainte s-ar traduce, dupa cum zic unii: „TRECI de prima iesire si o alegi pe a doua”. Asa-i?
  Pai daca e asa nu reiese ca exista o inconsistenta in logica marcajelor mentionate sus? Unii aleg prima, altii a doua iesire, functie de unde vin, in conditiile in care ambii au aceeasi sageata: INAINTE !!!

  Sau poate nu e deloc o inconsistenta iar acea sageata INAINTE indica faptul ca drumul prioritar indiferent de unghiul pe care-l face in intersectie, e considerat intotdeauna ca directia INAINTE. Asta are legatura cu intrebarea de la 2:38.

  • @salex Scuzele mele, se pare c-am omis neintentionat sa raspund 🙁 Ca sa ma revansez am pus un scurt filmulet la sfarsitul comentariului.

   1. Cei care vin dinspre Turda au pe B1 sageata „Inainte” si pe B2 „Inainte sau la stanga” (sa le zicem asa ca e mai usor).
   Cei incadrati pe B1 vor folosi numai prima iesire (la dreapta nu exista, prima e pe directia inainte), iar cei de pe B2 prima iesire si urmatoarele. Doua masini care intra simultan in paralel in sens pot circula spre Cluj fara nicio problema.

   2. Cei care vin de pe str. Fagetului au pe randul nr. 1 (R1) sageata „La stanga sau la dreapta” si pe randul nr. 2 (R2) sageata „La stanga”.
   Cei incadrati pe R1 vor folosi prima iesire (DN1/E81 spre Turda) sau a doua iesire (spre Cluj), iar cei incadrati pe R2 vor folosi a doua iesire si restul.
   La fel ca mai sus, doua masini care intra simultan in paralel in sens pot circula spre Cluj fara sa-si intersecteze traiectoriile in sens.

   ” Un (arc de) cerc + sageata inainte s-ar traduce, dupa cum zic unii: „TRECI de prima iesire si o alegi pe a doua”. ”
   Hmmm … nu neaparat. Daca nu exista propriu-zisa o prima iesire la dreapta cum e cazul si aici, prima iesire e pe directia „Inainte”.
   Un caz similar apare si in giratoriul T. Mihali cu Aleea Slanic unde venind de le Iulius Mall pe B1 si mergand spre T. Mihali nu ai decat directia „Inainte” care e de fapt si prima iesire.

   A existat prea mult timp la noi o inconsistenta in primul rand in aplicarea marcajelor si apoi indicarea corecta a directiilor de urmat in sensurile giratorii. Unele giratorii nu aveau deloc marcaje, alte numai „Inainte” pe toate benzile sau combinatii de „Inainte + stanga/dreapta” insa necorelate etc.
   Odata cu introducerea marcajelor circulare si indicarea corespunzatoare a traiectoriilor, impreuna cu respectarea lor de catre soferi, circulatia ar trebui sa devina mai sigura si mai usoara. Cam asa ceva: 🙂

 4. Ochiul Nevazut

  Educativ pentru cei ce vor sa invete ceva din experienta altora…
  +

  • @Ochiul Nevazut Multumesc 🙂 In limita timpului liber disponibil fac si eu ce pot pentru asta 🙂

 5. Biciclistul a traversat corect, dar persoana de dupa el s-a cam aruncat pe trecere. Daca era un sofer mai grabit sau mai neatent, n-o vedeam bine.
  La intrebarea cu semnalizarea nu raspund, e provocatoare. 🙂
  Bun clip!

  • anukoi Observatie corecta la faza cu biciclistul 🙂 , dra a venit putin cam oblic, dar oricum am vazut-o si eram oprit. Intrebarea cu semnalizarea pe drumul prioritar care-si schimba directia spre stanga/dreapta e o provocare pentru cine doreste sa raspunda 😆
   Multumesc frumos!

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.