Camera auto DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p, IPS 2.0", 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi

Produs din oferta Xiaomag.ro

459,00 lei

459,00 lei

Vezi detailii

Parteneri in trafic #157

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 24

Pana la urma, toti suntem parteneri in trafic. Exista insa unii care adapteaza regulile de circulatie potrivit intereselor personale de moment sau le „uita” atunci cand n-ar fi voie.
Azi, episodul 157.

Fundal sonor: R.o.g.i – Secrets.
Music provided by FreeMusicWave – No Copyright Music:
https://www.youtube.com/channel/UC4wUSUO1aZ_NyibCqIjpt0g

4 comentarii

 1. 0:22 Nici nu mai știu ce să zic. Eu semnalizez stânga sau dreapta, unde vreau să parchez, și în 4 din 5 cazuri mașina din spate vine prea aproape de mine și nu-mi lasă loc. Sau dacă are loc, mă depășește milimetric în timp ce virez, și trebuie să mă opresc ca să nu-l agăț cu botul. Să încerc cu avariile, ca cel din clip?
  0:50 Asta mă „seacă” și pe mine. Foarte mulți semnalizează intrarea în giratoriu (inutil din punctul meu de vedere), foarte puțini semnalizează ieșirea, care e mult mai importantă.
  1:35 Bun simț rar întâlnit! 🙂
  1:50 Da, e și asta o soluție.
  2:10 Măcar a semnalizat ieșirea. 🙂
  3:15 Deșteptul care a depășit mașina ce oprea la trecerea de pietoni trebuie bătut bine. Cel pe care l-au ținut frânele ar trebui și el urecheat, să-și folosească pe viitor capul.
  +, ca de obicei. 🙂

  • He he, erată: la primul paragraf voiam să scriu „4 din 5 cazuri”…
   Și ultimul emoticon era 🙂 și nu 🙁
   Se vede că nu mi-am băut cafeaua! 🙂

  • „Eu semnalizez stânga sau dreapta, unde vreau să parchez […]. Să încerc cu avariile, ca cel din clip?”

   Soluţia este, ca de obicei, …mixtă. Continuă să foloseşti semnalizarea în cazul în care ai loc să parchezi „dintr-o bucată”, cu faţa. Pentru parcarea laterală (şi de alte tipuri care presupun manevre în spaţii înguste) foloseşte cu încredere avariile. Cu toate acestea, nici semnalizarea şi nici avariile nu-i vor determina pe nesimţiţi să nu se bage peste tine.

  • cosmindaniel12 Nicio problema, s-a corectat totul 🙂
   Multumesc frumos pentru vizionare, comentariu si apreciere.

   Legat de intrebarea privitoare la faza cu parcarea de la 0:22, raspunsul este nu.
   Avem asa:
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art54
   Art. 54. (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

   Cu ce sa semnalizeze?
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art116
   Art. 116
   […] (2) Intenţia conducătorilor de autovehicule şi tramvaie de a schimba direcţia de mers, de a ieşi dintr-un rând de vehicule staţionate ori de a intra într-un asemenea rând, de a trece pe o altă bandă de circulaţie sau de a vira spre dreapta ori spre stânga sau a celor care urmează să efectueze întoarcere, depăşire ori oprire se semnalizează prin punerea în funcţiune a luminilor indicatoare de direcţie cu cel puţin 50 m în localităţi şi 100 m în afara localităţilor înainte de începerea efectuării manevrelor.

   3:15 De acord si in plus „desteptul” depasitor lasat o luna pe bara si in acest timp pus din cand in cand sa traverseze cu masini depasind pe trecere 😆

   @Bronto Cu avariile se semnalizeaza alte categorii de situatii 😉 , din pacate de multe ori si cea neoficiala cu „aici am treaba, aici stau”.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.