It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Parteneri in trafic #24

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 33

Pana la urma, toti suntem parteneri in trafic. Exista insa unii care adapteaza regulile de circulatie potrivit intereselor personale de moment sau le „uita” atunci cand n-ar fi voie.
Azi, episodul 24.

Fundal sonor: Dj Robert.T – Ayaeh (Original Club Edit).
http://www.youtube.com/user/RobertTDj

11 comentarii

 1. despre giratorii am gasit la „irlandeji” destul de fericita propunerea de semnalizare in giratorii si mai fireasca dealtfel:
  pag 130
  http://www.rsa.ie/Documents/Learner%20Drivers/Rules_of_the_road.pdf

 2. @bogdanb – pai cam asa m-am obisnuit si eu sa semnalizez, cum zice la carticica irish 🙂

 3. @Kor
  teoretic la intrare in giratoriu trebuie sa semnalizezi stanga (in ro) si daca mergi inainte. nu?
  la ei semnalizezi doar iesirea din giratoriu daca continui in directia „inainte”.

 4. Sunt discutii ff multe pe net despre problema semnalizarii in giratoriu si din cate am citit nu scrie niciunde in decret ca trebuie sa semnalizezi stanga(aici fiind multe pareri pro-contra) dar iesirea trebuie semnalizata obligatoriu. Dincolo(nu am patit o) mi s-a spus de multi (Germania,Austria) ca daca semnalizezi stanga in giratoriu iei amenda deci semnalizezi doar iesirea(asa fac si eu)

 5. @bogdanb Interesant 🙂 Ar avea si astea locul lor in manual 🙂 cu poze si tot tacamul, aplicat bineinteles pentru circulatia pe dreapta de la noi.
  Ref: http://www.trafictube.ro/parteneri-trafic-24/#comment-314400
  Nu, nu este obligatoriu, dar unii dintre noi asa facem 🙂

  @Kor Are si-o logica pana la urma 🙂

  @mortekay Adevarat legat de problema semnalizarii. Am postat mai demult un comm, citand din doua raspunsuri diferite primite chiar de la Politie:
  http://www.trafictube.ro/circulatia-sensul-giratoriu/#comment-282045

 6. @bogdanb – tocmai, ca eu nu semnalizez inainte de intrarea in giratoriu decat daca „fac dreapta”. Mai rar daca „fac stanga” si atunci semnalizez din vreme stanga, si niciodata cand merg inainte. Eventual semnalizez schimbarile de banda in interior, cand giratoriul e mare si are 3 benzi. Iar la iesire semnalizez putin dupa ce am trecut de iesirea de dinaintea iesirii mele. Nu mai inainte, nu mai tarziu, ca sa dau semnale contradictorii. Nici prea multa semnalizare in giratorii, sau semnalizari premature, nu sunt bune, parerea mea.

 7. @Kor Ce zici de fazele astea? 😀

 8. Pai, mai baieti @GeluCJ si @Kor, imi place interesul nostru pentru problema, da raspunsurile contradictorii sunt dumnezeiesti cu d mic.

  In concluzie semnalizarea stanga de dinainte de „patrunderea in giratoriu” (imi place politienescul exprimarii) o voi folosi doar pentru ultima iesire, in rest doar pentru schimbarea benzii daca este cazul.

  intrebare: drum cu 2 benzi pe sens, giratoriu cu 2 benzi si 3 iesiri cum este asta:

  View Larger Map
  mergand spre Sibiu pe b2 la intrare in giratoriu pui semnal dreapta ca inainte e prima iesire, nu? fiind pe b2 ai o masina in dreapta, nu devine putin ciudata situatia? nu creaza un dosconfort soferului de pe b1 – sau e o senzatie pe care o am de la experientele nasoale din giratorii?

 9. Ma refeream la 90% din giratorii, cu 4 intrari/iesiri. Unde prima iesire e dreapta, a doua inainte si a 3-a stanga. Si da, teoretic legislatia noastra nu te obliga la nimic inainte de intrarea in giratoriu. E doar obligatoriu sa semnalizezi schimbarea benzi in interior si iesirea. In, rest, tine de common sense sa te incadrezi pe banda potrivita si sa semnalizezi in interior cam unde ai intentiona sa mergi.

 10. @bogdanb Cred ca e senzatia de la experientele din giratorii 😆

 11. Kor – ma refeream la raspunsurile contradictorii ale politiei din citatul lui Gelu, in caz ca te-am indus in eroare
  Gelu – defapt si eu tind sa cred la fel 🙁

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!